Борисов към шофьорите: Спазвайте ограниченията, всеки живот ни е важен!

"За съжаление там, където правим пътища, започват да правят катастрофи"
16 ное 2017 18:30,
80
Борисов към шофьорите: Спазвайте ограниченията, всеки живот ни е важен!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова шофьорите да спазват ограниченията, за да няма катастрофи и жертви по пътищата.

"За съжаление там, където правим пътища, започват да правят катастрофи. Това са 6 платна, километри дълги. Нека е за спестяване на време, за по-комфортно и приятно каране, да не е след това да слагаме китки и паметници по него", коментира министър-председателят при проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път.

Още по темата

Той настоя, че жертвите на инциденти не трябва да намаляват със сегашните 10%, а със 100%. "Всеки един живот ни е важен", допълни Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът акцентира и на това, че в района камерите са засекли много нарушения.

"Дошъл съм не толкова да се покаже пътя, а искам да покажете там, където са камерите, че само за вчера имаме 310 превишения на скоростта и то на много голям процент", настоя Борисов.

"Ако някъде имаше море преди време, това беше този път. Всеки, който е минавал, знае, че падаха пломби", коментира състоянието на пътя премиерът и уточни, че от понеделник започва рехабилитацията на трасето до АМ "Тракия".

"Догодина започваме ж.к. "Младост" - АМ "Тракия". Паралелно с това върви и отчуждаването, и проектирането на "Цар Борис - Люлин" и по този начин ще затворим целия многолентов пръстен на София, който ще направи преминаването от един квартал в друг вместо през центъра, да се обикаля, както е във всички съвременни столици", обясни премиерът.

Регионалният министър Николай Нанков допълни, че участъка на Софийския околовръстен път от Казичене до бул. "Ботевградско шосе" е най-натовареният.

"Над 20 000 автомобила на денонощие минават по него. Това е най-натовареният в България тежкотоварен трафик участък", каза той.

"Положили сме 9 км мантинели, маркировка, обезопасяваме и осигуряваме безопасно движение с трафик камери, като понастоящем ще има повече мобилни такива. Поне още една камера трябва да поставим в този участък", заключи министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Ако искаш да живееш щастливо трябва сам да си го направиш... Независимо в коя държава си... Никой не е по виновен за неуспехът ти отколкото самият ти... Промяната идва отвътре и не зависи от външни фактори.
65
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Така ами! Ако всички избягат и измрат кого ще дои, стриже и т.н. ..
64
1
 
2
 
! Отговори
Левски преди 6 години
Хора Тодор Живков построи Държава на световно ниво със силна парична единица и никога не е бил комунист.Преди режима е било същото като сега демокрация.Така наречения режим тогава беше нужен за такъв народ като нашия.Иначе нямаше как да се строи защото ние сме неспособни да се самоуправляваме.В днешната така наречена свободна държава къде са работоспособните ни млади хора?Защо хората които трябва да са разтреляни са бизнесмени и политици.Е заслужаваме си го.Самия народ ни е кофти матриал.
63
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 6 години
Тази мъдра мисъл не бяхме я чували досега!
62
5
 
2
 
! Отговори
Столичанин преди 6 години
По-кротко ,по-кротко, "драги" комунистчета! Намалете децибелите,че пяната от миризливите ви усти вече залива центъра на столицата!Фелдфебелката от Крушовица ви е надъхала,но не може да се опре на големия к.р на стиличанина Борисов! Така ще си и заминете в историята - най-много да има някъде по страниците споменато за селянката-комунист,която се е напъвала като Ивайло-Бърдоквата да иска власт по времето на Големия строител на България --Борисов.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки живот му е важен на Суджук Паша, за да може всеки да пълни хазната, Баце да може да краде и да плюска суджук на аванта.Имал бил много жени, имал само една - Цветанка Цветанова, травестита по прякор Ушев Цецо Шестака от гей бардака.
60
1
 
7
 
! Отговори
джигит преди 6 години
Абе Суджук, нали ти вдигна въпросните ограничения от 130 на 140 км в час, за да си направиш евтиния пиар за скапаните ти магистрали?!И сега с цялата си безмерна наглост и дебелоочие ще ми даваш акъл...айде чиба, борсук!
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са 6 платна, километри дълги".---Е, дълги, дълги - колко да са дълги? Един километър повече от 1000 метра няма.На Боко Тиквин мисълта му тече гладко, но му липсват изразни средства. -:)
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Мили Герберастчета, имате право и задължение да обичате Вожда Си.И да Го хвалите.И да го защитавате, защото Нинова го страхува, а той няма експертиза да говори с нея.Само не му се опълчвайте, че знаете кво стана с Мишо Бирата, с Миро Шпека, с Чакъра и другите дето аз ги не знам, *** вие си ги знаете.Слушкайте. Тва е. Вожда има нужда от вас, за да не го нарочат за диктатор, какъвто той всъщност Е.Живков така навремето си имаше БКП.То сега същите са в ГЕРБ, всъщност.
57
2
 
7
 
! Отговори
Явор преди 6 години
Бойко космонавт, Браво.Ако не е той, къде ще караме по шест лентов път, дори няколко километъра.Задължително ще карам с 40 км/ч, обещавам.Със 180 км/ч. ще карам по останалите разбити улици .
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеки роб е нужен
55
1
 
7
 
! Отговори
жеко преди 6 години
обещавам, само да ви видя наредени на стената по стила на чаушеско, щото затвора ви е малко, там ще си живеете добре
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чувството че Бойко все още се изживява като кмет на София.
53
1
 
16
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
"..там където правим пътища,започват да правят катастрофи."Да знаете,че за тая работа е виновна единствено ***(Нинова)!Саботира властта,даже лично участва в ПТП(с риск за живота и здравето си),само и само да направи мръсно на ББ,като го удари по най-милото!
52
1
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Какво излиза накрая-тъгуваш по Бай Тошо-получаваш Бат Бойко...(виж статията за носталгията по соца)
51
1
 
16
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
За какво имаме полиция (КАТ) в БГ ? Къде са те ?Защо ги виждам непрекъснато да говорят по мобилни телефони ?Какво помага думите на Борисов по медиите ?Пълна простотия е политиката в БГ независимо коя партия е .Вие видяхте и чухте какви са политиците в БГ .Какво са виновни пенсионерите че пенсиите има са малки и Държавата България го има благодарение на тях.Какво ще стане ако всички работещи в България спрат да работят след тия подигравки към народа ?
50
0
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ОТ БОКО ВИНАГИ И САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ !!!
49
4
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Като почне да спазва ограниченията с правителствения си ескорт,без сигнални лампи и специален режим на предвижване , тогава и аз!
48
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не слагай " минус "Напиши нещо
47
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въздържам се от коментар относно ББ,само ми е интересно да прочета ,тези,които го плюете за щяло и нещяло, да напишете през кой период след 1989г. България и Вие сте били по-добре ( инфраструктура,манталитет,мироглед,покупателна способност,лихви по кредити,безобразия на мобилни оператори ,визови режими ,и т.н. ) Ако не сте били ,посочете вашият алтернативен вариант на сегашното управление .То да плюе всеки може и е най-лесно.