До края на 2018-а започва строежа на дъгата от "Младост" до "Тракия"

Фандъкова: Извеждането на колите от центъра прави въздухът по-чист
16 ное 2017 16:11, Анисия Иванова
7
До края на 2018-а започва строежа на дъгата от "Младост" до "Тракия"
Архив: Булфото

До края на 2018 г. трябва да започне реалното строителство на дъгата от ж.к. "Младост" до автомагистрала "Тракия", съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова при проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път.

Тя обясни, че огромни инвестиции са направени в последните години от страна на държавата в западната и северна скоростна тангента.

"Реконструкцията на участъка от източната дъга и бъдещите два от южната дъга са една от най-важните мерки за подобряване на чистотата на въздуха. Всеки знае, че след като се отвори южната дъга, голяма част от автомобилите не преминават вече в центъра. Същото е със западната дъга“, коментира Фандъкова.

По думите ѝ ангажиментът, който са поели заедно с АПИ пред гражданите от Казичене, е да се направи подлез.

"Имаме и още една задача за реконструкцията на моста на южната дъга при кв. "Бояна“, с АПИ се разбрахме, че Столична община ще го поеме, а АПИ ще поеме подлеза на Казичене. Имаме и пълната подкрепа на премиера Борисов, на министъра на регионалното развитие за старта на дъгата от ж.к. "Младост" до автомагистрала "Тракия", обобщи тя.

Фандъкова обясни, че проектирането по проекта е приключило, подготвят се процедурите за избор на изпълнител от страна на АПИ. "Очаквам и се надявам до края на следващата година да започне реалното строителство“, допълни тя.  По думите й това е много важен участък, тъй като там стават тапи.

"Вече сме на финала и на проекта за най-тежкия участък от "Бъкстон“ до автомагистрала „Люлин“. Там има тунелно преминаване, естакади, много отчуждения, но също работим непрекъснато“, каза още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
2020 kolega i pak nshto
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече сме 2019 .....и все още няма нищо.
6
18
 
11
 
! Отговори
Морски преди 6 години
ГЕРБ пак ще крадат яко.
5
5
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
То това добре, ама същата тази ... миналата година беше казала, че още към средата на тази година /2017/ ще започне строежа на участъка Младост - магистрала Тракия, като първо ще стартира кръстовището околовръстно-Горубляне-Панчарево на две нива.Отложили го за след година и половина най-рано.Така и не разбрах, какво наложи да започне първо ремонта от магистралата до северната тангента! Не че и там не е разбито, но поне пътя е с две платна, докато Младост-Тракия е с едно.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
High time, Baby!
3
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спете се починете работите непрекъснато денем копате нощем асфалтирате спрете починете да не се хекцене от инвестиции с каква възраещаемост и докога София ще е най.- задлъжнялата и прогнила община
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ИванПроблема е, че нещата се правят на парче и дори да стане това за което пишеш тапата ще се премести в Люлин не, че и сега няма такава, но си представям тогава какво ще е .
1
3
 
44
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Най належащо е да се свърже южната дъга с магистрала Люлин. Всеки божи ден е някакъв ад на Борис III и околовръстното. Това ако се направи доста хора ще предпочетат от Перник за Младост да минават по магистрала Люлин, а не да се бутат в тапите на Владая.