Трамваите - модернизирани, трасетата - обновени през 2018 г.

13 нови трамвайни мотриси ще се движат по линия №5
16 ное 2017 21:23,
7
Трамваите - модернизирани, трасетата - обновени през 2018 г.
Снимка: Архив, Dnes.bg

След 2018 г. няма да има стари български трамваи, а трамвайните трасета ще бъдат ремонтирани. Това каза зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев пред "Фокус".

"Над 100 превозни средства само в трамвайния транспорт са с качествено подобрени условия за работа и за културно обслужване на пътниците. Очакват се още 13 нови трамваи догодина. По този начин след 2018 г. практически няма да има стари български трамваи или някакви други много стари внос. Изцяло системата ще се обнови с нови и с втора употреба модернизирани", обясни Василев.

Той уточни, че 13-те нови трамваи, които са осигурени с европейско финансиране, ще се движат по линия №5. Предвижда се ремонт на цялата инфраструктура от "Княжево" до пл. "Македония".

Василев уточни, че догодина се очакват основни ремонти на трамвайното трасе по ул. "Каменоделска".

"По ул. "Козлодуй" миналата година се обнови трасето от бул. "Мария Луиза" до железопътния мост при пл. "Сточна гара". Вторият етап догодина ще е до крайната спирка в кв. "Орландовци" – ул. "Каменоделска". Освен това, се предвижда ремонт по ул. "Граф Игнатиев" също за догодина. По този начин доста голяма част от трасетата, по които минават трамваи и дълги години не беше извършван такъв основен ремонт, ще бъдат приведени в много по-добър вид, включително и за околната среда. Това ще намали шума и други показатели", каза още инж. Иво Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След 2018 г. няма да има стари български трамваи"."Изцяло системата ще се обнови с нови и с втора употреба модернизирани".втора употреба модернизирани!Коментарите са излишни, а джурналистиката е ниво 0!
6
0
 
2
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
а бул.стамболийски кога ще се ремонтира не е ясно!
5
1
 
5
 
! Отговори
Боко Крусефандъков преди 6 години
да ходим да *** жиците на тия трамваи!Безполезни са за ГЕРБ и парламента... трамвая не гласува!
4
2
 
8
 
! Отговори
Лукс преди 6 години
Градския транспорт в София не е организиран и синхронизиран изобщо! За това всички са по таратайките и висят в задръстванията. Естествено това не е случайно и търсения ефект е налице - бензиностанциите са пълни.И да уточня - да се спуснеш с 5-цата от Красно село до Съдебната, не означава организиран гр. транспорт!Да не говорим, че е абсурдно да се пътува с 5-цата от Съдебната до колелото на Княжево за 35-40 мин. разстояние от 7-8 км.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисионът (Фандъкът) ще е отличен и догодина. Блажничък суджук се задава пак...
2
0
 
12
 
! Отговори
Az преди 6 години
А ул.Първа Българска армия,кога,ще се ремонтира,бе Данче?
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова още ли не е закрила и трамвай номер 5?