Пореден абсурд в София: Велоалея "изяде" тротоара на пешеходци

Велосипедисти я определят като подигравка
17 ное 2017 13:00, Петя Славова
58

Велоалея остави столичани без тротоар на бул. "Асен Йорданов". Велосипедистите я определят като подигравка, а отреденото за пешеходци пространство е широко едва 40 см. при минимални изисквания от метър и половина.

"Според общината пешеходците и велосипедистите се дематериализират и са някакви фантоми. Велоалеята започва от нищото и свършва в нищото. Това е абсолютна подигравка", коментира Гергин Борисов от "Спаси София" пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че след публикация в социалните мрежи, която показва прогонващи пешеходците знаци, те са били демонтирани от общината.

Борисов настоя, че цялото управление на движението в София е шизофренично.

"Виждаме едно връщане с 10 години назад. Една боя на тротоара, за да се открадне от мястото на пешеходците. Тук буквално най-нагло е откраднато пространство от пешеходците и те няма къде да вървят", обясни велосипедистът Ивайло Александров в "България сутрин".

Петя Радева, която също е велосипедист, посочи, че маркировката не показва нищо, защото няма означения и никакви пътни знаци. Тя подчерта, че дори на кръстовището не е оставено никакво място за пешеходците.

Това е противопоставяне на групи граждани, което въобще не одобряваме. Пешеходците трябва да са винаги с приоритет и тяхната безопасност да е гарантирана максимално, каза още Радева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя калинка решава къде да има велосипедни алеи. На фона на тесните пътища и тротоари само такава дивотия трябваше. Има някой за уволнение, само кажете кой е!
29
0
 
37
 
! Отговори
Край преди 6 години
Па по Бъкстон как е. Ако не се ходи по "велоалеята" реално за пешаци и за майки с колички место нема. Важното е да се "усвоят" едни пари. Фандъкова работи бутон на ББ за раздаване на поръчки в София.
28
1
 
22
 
! Отговори
aaa преди 6 години
Какво ли не правият за да откраднат пари
27
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОо,на и без това тясната Раковска, това си беше капака на простотията. Колите едно на ръка не могат да се разминат,а за паркиране да не говорим.....решението е паркиране в алейките и тва е....зимата и без това жив велосипедист няма да прехвръкне.
26
0
 
31
 
! Отговори
Велоергометър на 40 преди 6 години
Цял живот се придвижвам с велосипед в този град. Никога не ми е било проблем докато нямаше велоалеи, сега като тук-таме има някакви подобия или пародии на такива, или ме е срам (Щото тия велосипедисти за какви се мислят), или ми е объркващо къде по-точно да карам заради малУмното им позициониране.Тук е тъй.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната простотия! Тролеите едвам взимат завоите и отиват в насрещното,само и само да се изнесат възможно най много от *** алейки. Мястото е прекалено широко....за колела ли е, за рикши ли, да се чудиш....аман от недомислици!
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рапона няма да изкара още много. След като бъде изритан, Картофелия трябва да бъде съден и осъдена!!! Толкива безобразия, скапани ремонти, лошо организиран трафик, кражби от ремонтите, никога не в било! Хората са и набрали толкова за всички несгоди които причини, че една добра присъда а конфискация, ще успокои духовете.
23
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако помните, в София преди 30 години движението на мотоциклети и колела беше забранено по главните улици, и нямаше проблеми нито за велосипедистите и мотористите, нито за шофьорите на коли или за пешеходците. Колелата определено не са за претоварения трафик в града, колелата да спортен уред и следва да се карат в парковете по обособени алеи. След поредното малоумие за велоалея на Раковска е сигурно, че там велосипедист ще оцелее най-много 5 минути, а на тези с колите им се ... майката.
22
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази алея е за споделено използване от велосипедисти и пешеходци, а не е само за колела, както лъжат в репортажа.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко са платили на дечицата (предполагам слепи, горките) да начертаят с тебешири това нещо? 1 милион за тебеширите и също толкова за дечицата предполагам.
20
1
 
16
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Във казармата имаше един дето тормозеше един друг по слаб нали ......пуска си шапката на земята и му казва че той бил виновен и да я вдигне ....онзи я вдига и накрая го попита "добре защо правиш тия глупости ?" а онзи вика "защото ми е кеф " та и тука така ....държавата решила .....защото и е кеф
19
4
 
19
 
! Отговори
65 преди 6 години
Преди няколко дни вървя по тротоара.В момента в който чувам звънче,покрай мен на сдна ,,бояразстояние профуча колоездач.Ако беше звъннал секунда по-рано и се бях обърнала щях да съм на земята.Тези колоездачи са опасни,и стават все по-нахални.Те са за никъде.На пътя са като шофьорите,назнаеш как да ги пазиш.На пеш.пътека ту са на колелата,ту го бутат.Въобще странна порода
18
0
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Според мен това се прави нарочно ....така управляващите показват кой е шефа и че могат да правят каквото си искат дори и такива безумни глупости и никой нищо не може да им каже ! Така са искали ....така са направили ! Иначе ням друго обяснение за подобни инженерни творения ....аз да бях нямаше така да го направя въпреки че съм със средно !
17
2
 
18
 
! Отговори
Еврофондовете преди 6 години
Koнгречулейшънс, Борисов.
16
0
 
25
 
! Отговори
хм преди 6 години
Елате да видите колко хищни велоалеи има в Пловдив и колко тротоари са изпапкани! Според мен начинът, по който са изградени е неадекватен: не знам дали има някакъв установен ред за изграждането на велоалеи, но ми се струва неправилно да бъдат разположени по следния начина: улица -тротоар за пешеходци - велоалея По-правилно би било: улица - велоалея и тротоар в най-крайната част. Пешеходецът не трябва да е по средата!
15
1
 
16
 
! Отговори
Боко Рапона преди 6 години
Kачество от ГЕРБ.
14
0
 
20
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Вчера бях на Раковска - идиопатия ! *** сички си мрънкаме и НИЩО !
13
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Гергин(а) много злобен, да не е защото звучи като жена.
12
0
 
29
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
Благодаря ви, че обръщате внимание на такива абсурди в София. Моето мнение е даже , че може и по-остро да се засегне проблема. Смело твърдя, че "експертите" в общината хич не им пука, от такива казуси. Факт е, че по която и улица да се разходиш из София - хаоса, посредствеността и беззаконието властват. Може би ни остана само остро гражданско мнение да ни помогне да направим София с една идея по-добра.
11
0
 
17
 
! Отговори
Тодоракис преди 6 години
Елате в Стара Загора да видите как е !!! Същата работа !!! СРАМОТА !!!