Пореден абсурд в София: Велоалея "изяде" тротоара на пешеходци

Велосипедисти я определят като подигравка
17 ное 2017 13:00, Петя Славова
58

Велоалея остави столичани без тротоар на бул. "Асен Йорданов". Велосипедистите я определят като подигравка, а отреденото за пешеходци пространство е широко едва 40 см. при минимални изисквания от метър и половина.

"Според общината пешеходците и велосипедистите се дематериализират и са някакви фантоми. Велоалеята започва от нищото и свършва в нищото. Това е абсолютна подигравка", коментира Гергин Борисов от "Спаси София" пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че след публикация в социалните мрежи, която показва прогонващи пешеходците знаци, те са били демонтирани от общината.

Борисов настоя, че цялото управление на движението в София е шизофренично.

"Виждаме едно връщане с 10 години назад. Една боя на тротоара, за да се открадне от мястото на пешеходците. Тук буквално най-нагло е откраднато пространство от пешеходците и те няма къде да вървят", обясни велосипедистът Ивайло Александров в "България сутрин".

Петя Радева, която също е велосипедист, посочи, че маркировката не показва нищо, защото няма означения и никакви пътни знаци. Тя подчерта, че дори на кръстовището не е оставено никакво място за пешеходците.

Това е противопоставяне на групи граждани, което въобще не одобряваме. Пешеходците трябва да са винаги с приоритет и тяхната безопасност да е гарантирана максимално, каза още Радева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление всичко в нашите общини /а и държавните сруктури/ се прави по този начин. Не да е удобно и годно, а да се отбие номера. Планирането е нула, а мисълта за гражданите определено е отрицателна величина, единствено усвояването е важното.
9
22
 
12
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 6 години
Спаси София - тролска организация на кръга около бившия кмет Мафиански. Този Гергин Борисов е избутал колежа за библиотекари, но е на всяка манджа мерудия, изказва се за всеки строеж в София
8
4
 
18
 
! Отговори
от Ботуша преди 6 години
В Италия е същото. Половината тротоар за пешеходци, другата половина велоалея. Като вървиш, трябва да си отваряш очите и да не забравиш да направиш крачка в страни. Ама Брюксел е наредил да се качим всички на колела и да имаме достъпна среда, уж да се пази въздухът от замърсяване.
7
0
 
13
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
Картофелия да разпореди проверка и ако има виновни, те да бъдат най-строго наказани!
6
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Струва ми се, че велосипедистите са шепа хора, заради които всички останали страдаме
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национална политика е явно да се настройват едни хора срещу други. В Пловдив е същото, от общината подклаждат споровете между пешеходци и велосипедисти. Разделяй и владей, приложено на практика.
4
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е много се краде в тази държава велосипедерасите откраднаха тротоарни площи.
3
0
 
25
 
! Отговори
Заралия преди 6 години
Така е и в Стара Загора. Недомислици, работа на парче. След като направиха т.нар. "велоалеи", асфалтът по " Цар Симеон" се напука, а булевардът беше прясно ремонтиран.
2
22
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Велоалеите са идиотия.Велосипедист в София е диагноза.
1
5
 
33
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Ми всички пешеходци да се качат на велосипеди и проблемът е решен. Ей само ревете бе, не оценявате строителството ми и интелигентните ми решения.