Пореден абсурд в София: Велоалея "изяде" тротоара на пешеходци

Велосипедисти я определят като подигравка
17 ное 2017 13:00, Петя Славова
58

Велоалея остави столичани без тротоар на бул. "Асен Йорданов". Велосипедистите я определят като подигравка, а отреденото за пешеходци пространство е широко едва 40 см. при минимални изисквания от метър и половина.

"Според общината пешеходците и велосипедистите се дематериализират и са някакви фантоми. Велоалеята започва от нищото и свършва в нищото. Това е абсолютна подигравка", коментира Гергин Борисов от "Спаси София" пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че след публикация в социалните мрежи, която показва прогонващи пешеходците знаци, те са били демонтирани от общината.

Борисов настоя, че цялото управление на движението в София е шизофренично.

"Виждаме едно връщане с 10 години назад. Една боя на тротоара, за да се открадне от мястото на пешеходците. Тук буквално най-нагло е откраднато пространство от пешеходците и те няма къде да вървят", обясни велосипедистът Ивайло Александров в "България сутрин".

Петя Радева, която също е велосипедист, посочи, че маркировката не показва нищо, защото няма означения и никакви пътни знаци. Тя подчерта, че дори на кръстовището не е оставено никакво място за пешеходците.

Това е противопоставяне на групи граждани, което въобще не одобряваме. Пешеходците трябва да са винаги с приоритет и тяхната безопасност да е гарантирана максимално, каза още Радева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук само мръсни комунисти ли сте или просто сте си прости селяни?
49
2
 
19
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Най-много се краде, когато нищо не се прави, а се присвояват много пари, както е с велоалеите. Боята струва жълти стотинки, тротоара си го има, а ГЕРБ присвоява милиони за "велоалеи".
48
1
 
2
 
! Отговори
sfg преди 6 години
Така е във всички градове и то не от днес,също така се зъдрават предпоставки за инциденти ,каквито и стават.Преди си карах с колелото където искам и където е безопасно и удобно,сега колоездачи в насрещното в лчвата лента ,колоездачи по т.нар. велоалеи и къдели още не........
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджийска гениалност, съчетана с неутолимата бандитска герберска жажда за пари
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти всички " велоалеи" в "град " София са на практика части от тротоари с нарисувани жълти линии!
45
2
 
31
 
! Отговори
Кражби и малоумие преди 6 години
До площад Ручей направиха една велоалея, която изяде целия тротоар. Тротоар просто няма. Ако трябва да се спазва правилата, пешеходците трябва да газят в калта.Фандъкова, за нищо не ставаш! Само крадеш!
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Раковски е нещо страшно за 1 час се изминават 500м в ненатоварено време
43
2
 
29
 
! Отговори
Гласувайте пак така преди 6 години
Фандъка е резнал лентата и е записал още километри "велоалея". Герберската фирма е взела парите (предполагам доста), надраскала е две бели линии и всички са доволни. Освен софиянци, но така е при ГЕРБ - кражби, анархия и мизерия.В София се изливат милиарди, а подобренията са доста съмнителни. Ред и законност няма, краде се като за последно, всички държавни поръчки се изпълняват калпаво и на тройни цени. МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАТЕ!!!!!
42
3
 
18
 
! Отговори
драйвер преди 6 години
От както има велоалея на Раковска задръстване през целия денизразявам гражданска позиция не защитавам ничий интереси
41
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТези абсурди далеч не са само в Гербераска София, в Гербераски Пловдив е същата работа. Пешеходната част от мостовете е направена на велоалея, призоваваща пешеходците да отидат незабавно на отсрещния тротоар, който всъщност е през 6 платна, разделени с 2 мантинели и 2 огради...
40
3
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Същата история е с велоалеята до бившата Деница в Младост. И там пешеходците са избутани от велоалеята на Фандъкова на подобно разстояние до улицата, където има ел.стълбове и човек не може да мине по тротоара без да слезе на улицата или да излезе на велоалеята. За движение на пешеходци там, когато пътя е мокър и колите опръскват всичко наоколо, да не говорим. Истината е, че за София най-доброто решение е да се забранят велосипедите. Всичко останало води до по-лошо.
39
0
 
4
 
! Отговори
Invalidencare преди 6 години
Zdravei, nova bg geographia.
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива абсурди са хиляди в геребарстка София.На Драган Цанков при метростанция Стадион В.Левски, отдавна изядоха 2/3 от тротоара за да разширят платното, което слиза от кръговото при Телевизонната кула.Светофарът пък не може да поеме потока и редовно се чакат по 7-8 минути.
37
0
 
21
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: "До Един българин" (номер 36)Именно! Ами случайно ми се наложи да мина оттам, и о, изненада!Е как да не псyва човек???После що сме най-бедната държава в ЕС!Еми бедни ще сме. Щото се "усвояват" едни средства, залудо дето се вика, някой да се налапа и нагуши. Така че докато ние обедняваме, някои богатеят на наш гръб.Нали в природата празно няма? А ние си трайкаме.Виж в Гугъл Амстердам и ще изпаднеш в потрес! Ни една велоалея не виждам обаче пък колелетата са повече от колите в София!
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изоставате София. Това във Варна отдавна го има на няколко места и на никой не му дреме вече.
35
1
 
33
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Няма значение от къде минава пътя,важното е да се усвояват евросредствата от ГЕРБ,разбирай да се крадат.
34
1
 
34
 
! Отговори
Фандъковаааа, чу ли? преди 6 години
Ул."Раковски" е търговска. Заради "гребените", с които са отграничени велоалеите откъм платното, не е възможно пикап да спре до тротоара, за да разтовари стока. Дори нощно време се налага да спре на платното и така да създаде риск от катастрофа, или пък трябва да навлезе в самата велоалея и да е в нарушение.За боклукчийските коли да не говорим, не знам как биха могли да обслужват контейнерите, освен да спрат цялото движение и да стане задръстване!
33
0
 
23
 
! Отговори
До Един българин преди 6 години
Точно за ул."Раковски" в София смятах да пиша, като видях заглавието, но ти си ме изпреварил.Живея и работя в този район, пресичам по няколко пъти на ден тази улица или вървя по нея, но виждам велосипедисти от дъжд на вятър. В замяна на това пък, псуващи шофьори колкото щеш, защото уличното платно е стеснено наполовина заради двете велоалеи. Високите зъбци, с които те са очертани, пречат автомобил да спре до тротоара, за да се прибере у дома си човек, ползвал такси или да се разтовари стока.
32
4
 
25
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Абе хора!!! Докога ще търпим тия абсурди бе???Тия дни минавам по "Раковска" и о, ужас! О, чудо на чудесата!Наплякали колци по улицата и "нарисували" една велосипедна алея, къде няма място за колите и има задръствания, къде хептен взимат улицата и ограждат!И сега да си зададем баналния въпрос:А как е в Холандия?Ми не е нужно да ходим дотам. Достатъчно е да видим на картата на Гугъл улиците в центъра на Амстердам - ми колелетата си вървят по тротоарите и понякога на уличното платно!
31
0
 
11
 
! Отговори
333 преди 6 години
И в Русе е така.