Ремонтът на площада пред НДК върви по график

Основната част от новите гранитни плочи вече е положена
17 ное 2017 10:45, Красимир Ангелов
16

Снимка: Булфото

Ремонтът на площада пред НДК изглежда ще бъде завършен в срок, показа проверка на Булфото.

Основната част от новите гранитни плочи вече е положена и се извършва крайната хидроизолация между тях.  Подходът към булевард "Фритьоф Нансен" вече е отворен и почитателите на литературния клуб "Перото" вече може спокойно да стигнат до него.

За пръв път се изпълнява цялостен ремонт на площада, откакто е построен. През 2015 г. Столичната община започна ремонт на парка пред НДК, който е с обща площ над 60 дка. По време на изпълнение на строителните дейности беше констатирано, че площад "България" е в много тежко състояние и се нуждае от цялостен ремонт и изграждане на нова хидроизолация.

Визията на площада напълно се запазва, но се обновява пешеходното пространство. Ремонтират се стълбищата, парапетите. Инвестицията е от бюджета на Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ндкремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Ми ЕНДК е творение на Тодор Живков. Защо за 30 години не направихте нещо подобно пребоядисани демократи.....Ааааа?
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MПлощадът? Мегданя направо викам аз.От кое село си?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво се сменят плочите, но скейтърите, които по цял ден от липса на работа и живот като цяло, кибичат на НДК и изпотрошиха предните ще бъдат ли разкарани?
13
0
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 11Че не само по живково време, ами и сега вече, когато го няма кльона, можеш лесно да прескочиш до съседна Сърбия дори и пак няма да видиш една дупка, пътищата от времето на Тито когато са били строени и сега нямат дупки, за разлика от нашите за които искат даже винетки!!!Пак повтарям, при бай Тошо имаше дупки, кола сме имали когато вече бях 9-ти клас, в гимназията. Тогава стана земетресението във Вранча, Румъния.Дотогава - с влак и рейс само! А "колата" ни беше Москвич.
12
0
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 11Ти ако по живково време можеше да прескочиш телените огради и да отидеш във ФРГ, в Западна Германия, да видиш техните аутобани също нямаше да видиш една дупка, а даже много по-хубави пътища щеше да видиш, дето се вика, муха да кацне на немски аутобан, ще се разчекне!А за дупките излъга като комунист, защото си ги имаше и при комунизма, не ми го хвали тоя Живков защото така объркваш децата!!!
11
4
 
1
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Бях дете по Живково време. Имахме кола, пътувахме много. Не съм видял дупки, не съм видял ремонти. Правеше се и беше вечно, ама го правеше държавата, ако е некачествено, след това трябва пак да бръкне в своя джоб. Сега една фирма печели и още 10 ремонтират, докато се нагушат всички.
10
0
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Няма да чакаш дълго.
9
2
 
4
 
! Отговори
M преди 6 години
Мале, мале. Само като си представя няколко месеца след ремонта в какво състояние ще бъде площадът......
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакам да видя кога ще започне ремонта след ремонта.
7
4
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 1Ти точно какво намекваш с тази фраза: "Правете си сметка как се е строило..."?Щото ми звучи много по комунистически, затова питам. Не че нещо лично.Правилният въпрос е "С какво се е строило?" а не "Как се е строило?".Лично баща ми работеше на НДК като инженер, както и половин България.Помня, че всички материали бяха внасяни от Западна Европа от "мръсните капиталисти".Фонтанът например знам че беше от Испания.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че нещо, ама трябваше целият площад да е отворен до средата на ноември. Какво върви по график не е ясно. Доста често минавам оттам и честно казано преди месец нещата бяха на същата фаза на завършване както са и денс, но както и да е. На мен ми е по-интересно кой реши първо да се направи обновяване на парковата част, а след това на самият площад !? В следствие на това тежката техника, строителите и пешеходците съсипаха тревните площи...Все едно да си направиш градина преди да си построил къща.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега няма да ни дават да се порадваме на новите плочни, защото този район щял да бъде ограничен за българи. Полицаите ще пускат там само чуждите гости.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че ще ни идват гости, че да си почистим малко кочинката.
3
1
 
10
 
! Отговори
мраз преди 6 години
ДА НЕ ЗАВАЛИ СНЯГ КАКТО СЕ ОЧАКВА, ЧЕ ..........
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ремонти са през година-две, откакто Фандъкова е кмет...
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ремонтираното ще изтрае ли докато трае претседателството. Или зимъска - нов ремонт.Правете си сметка как се е строило след като ремонт се наложи след........37 години.Новия "Дондуков" 10 год да изкара пак е кяр. Да сме живи - ще видим. :))))) Ама надали :)))