След цяло лято ремонти отварят столичния "Дондуков"

Колите тръгват по новите павета, остават само довършителните работи
5
След цяло лято ремонти отварят столичния "Дондуков"
Снимка: Булфото, архив

Тази вечер след 22:00 ч. ще бъде пуснато движението по бул. "Княз Ал. Дондуков" между ул. "Г.С.Раковски" до бул. "Васил Левски". Изпълнителят на обекта ще продължи работа по тротоарите в участъка от ул. "Раковски" до бул. "Васил Левски".

Строително-ремонтните дейности по четвъртия участък от реконструкцията на бул. "Дондуков" - от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "Васил Левски" започнаха на 15 септември.

Още по темата

Реконструкцията се извърши поетапно, с организация съобразена изцяло с условията на работа в градска среда.

Строително-ремонтните дейности започнаха на 1 юни с реконструкцията на ул. "Кракра", която в края на юли бе отворена за автомобили.

По искане на Столичната община в проекта по ремонта на ул. "Кракра" са изпълнени две допълнителни релсови стрелки в посока ул. "Янко Сакъзов", което дава възможност за десен завой към паметника на Апостола.

Участъците на бул. “Княз Ал. Дондуков“ - от Министерския съвет до ул. "Г. С. Раковски” и от от бул. "Васил Левски“ до "Кракра“ бяха отворени за движение на 15.09.2017 г.

Изцяло са подменени релсовия път на старото трамвайно трасе и контактната мрежа. Релсовият път е изпълнен с технология, при която се поставят чугунени подложки, закрепени двустранно със специални дюбели, които държат релсата в самия бетон. Нивото се спазва посредством рамки, които са по широки от релсовия коловоз.

По релсовия път са поставени и специални гумени заглушители, за да се намали шумът. Частта от Министерския съвет до ул. “Г.С.Раковски“, която е в историческия център бе реконструирана с гранитен паваж, както постанови Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата.

В участъка от бул. „Васил Левски "до ул. „Кракра“ е положена асфалтова настилка. Изградена е велоалея. Изцяло е подменена тръбната мрежа, поставено е LED осветление от бул. “Васил Левски“ до ул. “Кракра“ и така целият булевард е с обновено LED осветление.

Утре пък ще бъде пуснато движението по бул. "Монтевидео" от ул. "Маестро Кънев" до ул. "Народно хоро".

Продължава обаче изграждането на булеварда в участъка между ул. "Народно хоро" до ул. "Боряна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Ухааа, преди 6 години
Ще го отворят и гле*йте к*во става след дъждовете и снеговете. Или,както са се изразили хората- фандупка до фандупка и дунавски вълни.Нова година,стар късмет и нови ремонти на ремонтите. Да ни е честит бул.ДондуХов!
4
1
 
2
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1АсФалт ***.Не моеш да пишеш пък акъл даваш.Едно време дядо ти все бетон е лял под паважа.Аман
3
0
 
3
 
! Отговори
видях преди 6 години
номер едно е прав. В Белгия така го правят.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, много хубаво е станало. Трябва гадния асфалт да се махне и по другите улици в София и да се наредят павета
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само след месец ще гледате чудо невиждано. От паветата ще останат само вълни и трапове. Асвалта ще издържи поне 2 години преди да започне да се образуват дунавски вълни и фандупки. Преди да се прави каквото и да било първо се прави основа. Отлива се железобетен след което се изчаква да стегне. Като стегне се правят няколко тънки заливки с асвалт. След това се редят паветата върху още топлият асвалт а след това фугите се заливат пак с асвалт Така се работи по учебник пишман майстори селянжърски.