От ВМА: Трима в тежко състояние след катастрофата край Микре

Най-тежко е ранена жена, която е с пряка опасност за живота
Обновена: 18 ное 2017 09:14 | 18 ное 2017 09:00, Красимир Ангелов
21

Снимка: БТА

Една жена е с опасност за живота, а други двама пациенти остават в тежко състояние след катастрофата край ловешкото село Микре, съобщи на брифинг началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски. Общо трима души са настанените за лечение в лечебното заведение.

Още по темата
"В нашата болница са докарани трима пациенти, които са тежко ранени и един в нашата плевенска болница, който е с леки травми. По-скоро при него проблематичен е стресът и високото кръвно налягане, но колегите ще се справят. Той е без опасност за живота", посочи Мутафчийски, цитиран от "Фокус".

Най-тежко пострадалата жена във ВМА е с политравмена фрактура на лицевите кости. "Няма нито една лицева кост, която да е здрава. Има счупване на черепа в мозъчната част с мозъчна контузия. Оттам надолу има контузионен бял дроб. Могат да произтекат доста сериозни проблеми", призна проф. Мутафчийски.

По думите му кървенето е спряло, а то е било доста съществено, защото още в Ловеч се е наложило преливане на пет сака кръв и плазма.

Предстоят ѝ множество оперативни интервенции.

Вторият пострадал е 74-годишен мъж с рана на скалпа. "В момента е в стабилизирано състояние, контактен и съвсем адекватен. Има тежка фрактура на таза, за която ще предстои оперативно лечение", добави проф. Мутафчийски.

"Третата пострадала е жена на 56 години с лека мозъчна контузия, лека рана в областта на главата, но има серийни фрактури от трето до седмо ребро в лявата гръдна половина с частичен кръвоизлив, както и счупване на лопатката, което е белег, че е сериозна травма в областта на гърдите. Имаме повишено внимание по отношение на развитие на усложнение на белия дроб. И при нея имаме счупване на лява тазобедрена става. На нея й предстоят оперативни интервенции“, каза още той.

По думите на Мутафчийски, на този етап няма искане във ВМА да бъдат докарани още пациенти, пострадали от катастрофата. Състоянието на ранените, настанени в ловешката болница, остава стабилно.

Както е известно, 9 души загинаха, а 19 бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и камион на пътя София-Варна, в района на ловешкото село Микре. 7 от пострадалите са с тежки фрактури.

В автобуса са пътували незрящи от Перник и региона, които са се прибирали от Дряново и Елена. По първоначални данни автобусът внезапно се е появил в насрещното платно и е причинил катастрофата.

Кметът на Перник Вяра Церовска обяви 20 ноември за ден на траур на територията на Община Перник в памет на загиналите в тежката катастрофа. Своите съболезнования на семействата и близките на загиналите изразиха президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жална му майка на превозвача! Или говоря небивалици?Ако жена ми беше вътре щях да ги съдя за милиони.По европейски.
15
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В София, човешкият живот е най скъп - строят се най много пътища и жертвите са най малко като процент. За да бъдеш националист в България, трябва да се раздаваш.
14
0
 
6
 
! Отговори
Синедриона преди 6 години
Ние подготвихме, платихме и получихме органите. Защо не оставите МАФИЯ да ни продава плацентата , както преди?Ние просто искаме да живеем вечно.Избирайте! Плацентата или живи хора?
13
0
 
5
 
! Отговори
Синедрион преди 6 години
Щом не искате да давате плацентата ще взимаме органи по втория начин.
12
2
 
8
 
! Отговори
Ювкони - Потърпевш преди 6 години
Това пак ли са Юнион Ивкони - повече никога няма да се возя с тях. Последното ми возене с тия психопати, щяхме да се блъснем до Златна панега. Автобуса едва избегна удар - на косъм беше... да не говорим как закъсняват. ДОРИ НЕ СИ ИЗМИСЛЯМ - ТОВА СА РЕАЛНИ СЛУЧКИ. НИКОГА ПОВЕЧЕ ИВКОНИ!
11
5
 
7
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Защо се карат пострадалите в софия? Защото северна България герб я оставиха освен без магистрала и без болници. Най добре северна минава към Румъния, а южа към турция . Сигурен съм че така всички ще са доволни. Но като те управлява 5 г президен и 3 мандата партия която дели страната на две е така. Точно като италия на северна и южна които нямат нищо общо вече
10
2
 
4
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Слепи хора без колани, нали ви е ясно че при удар хората не могат да се предпазят защото не виждат. Една ръка на лицето не могат да сложат. Слепи хора задължително с колан. Но в случая мисля че инфрастрултурат лоша видимост и навлизане в насрещното
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакво са виновни те че се прие увеличаване на максималната скорост?--------------Максималната скорост е увеличена само с 10 км/ч и само за леки автомобили.Айде като не разбирате да не коментирате.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автобуси без колани вече не съществуват в природата, ако не сте разбрали...
7
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Ужасно :(
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колани, в това е проблема, ако имаха колани, щяха да имат шанс.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаше ли изисквания за възрастта на превозните средства- таксита , автобуси ала-бала.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кога са вдигнали максималната скорост на извънградски път? Или просто трябва да се напише нещо?Просто трябва да се забранят със закон използването на автомобил над 15г възраст и товарни/пътнически над 10г. Това са ковчези!
3
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно дали някой от правителството ще поеме отговорност за тази катастрофа, а всъщност и убийството на тези хора? Какво са виновни те че се прие увеличаване на максималната скорост?
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственикът на фирмата е от пернишките суджуци. Първо го уредиха да източва чрез транспорт, една местна фирма за трансформатори. После чрез общината и измислени превози с десет дръгливи буса, се случи това. А причината за трагедията е видна от снимките. Стар товарен микробус, трансформиран в пътнически, или поне преоборудван в пътнически, със зле закрепени седалки за пътниците, които са са изкъртили при удара. Кой, кой, кой узакони подобно творение?
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се въведе задължително ползване на колани в автобусите!