София – зелена зона! Скоро и около ВМА, Зона Б-5 и Красно село

Ако промяната получи подкрепа, може да влезе в сила от догодина
20 ное 2017 07:11,
118
София – зелена зона! Скоро и около ВМА, Зона Б-5 и Красно село
Снимка: архив "Булфото"

София е на път цялата да се превърне в зона за платено паркиране. След катоот октомври районите, в които софиянци оставят колите си срещу заплащане, се разшири в "Средец" и "Лозенец", сега се предлага това да стане и Зона Б-5, Зона Б-18, местността "Еврейските гробища" в Красно село и района на ВМА.

В момента в районите "Възраждане" и "Красно село" текат обществени обсъждания. Ако предложенията получат подкрепа от гражданите, вероятно режимът ще бъде въведен догодина, пише "24 часа".

Още по темата

На 27 ноември в сградата на район "Възраждане" ще се проведе обсъждане дали зелената зона да се въведе в границите между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Ал. Стамболийски", улиците "Гюешево", "Партений Нишавски", "Българска морава", "К. Андреев", "Добруджански край", бул. "Скобелев", улиците "Опълченска" и "Д. Петков". Това са границите на кварталите "Зона Б-18" и "Зона Б-5".

Обсъждането ще приключи със заключителна дискусия на 11 декември.

Домоуправителите трябва до 20 ноември да предоставят протоколи от проведено общо събрание с взето решение "за" или "против" въвеждане на зелена зона.

Според проектите около ВМА може да бъдат разчертани 600 места.

Допитване тече и за зелена зона в местността Еврейски гробища - в границите между булевардите "Скобелев", "Тотлебен" и улиците "Йоаким Кърчовски" и "Добруджански край".

Искания за зелена зона има и в "Оборище" и в горната част на "Лозенец".

От октомври зелена зона има в долната част на "Лозенец" и улици в кв. "Яворов". Така местата в синята и зелената зона в София станаха над 21 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стика сте писали, че навсякъде в големите градове се плаща за паркиране. Все пак и други пътуваме и сме видели. Просто там общинските власти следят да правилното паркиране, асо си извън очертанията - глоба, с едната гума на тротоара - глоба, на инвалидно място - глоба. Тези глоби ти ги добавят към годишния данък, застраховката или лиценз за автомобила и няма несъбираемност. Съответно всеки си прави сметката после как ще спре.
107
3
 
4
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Аз смятам, че цялата територия на София трябва да е "Зелена зона" Първо - така е справедливо - защо едни трябва да живеят в условия на платено паркиране, а други не? После така няма да има граница - сега на границата на "Зелена зона" става струпване на коли. Който живее там не може да припари да паркира. После така ще се стимулира движението с обществен транспорт. "Зелена зона" е не само пари, а и ограничение до няколко часа може да стоиш, после трябва да се махаш.
106
0
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Надминавам вече 70 години съм и знам какво се промени в София. Но в края на краищата всичко трябва да се прави в интерес на гражданите и, а не в интерес на властимащите и разполагащите с пачки пари. Погледнете основните улици. Само банкови клонове, аптеки и магазини за алкохол. Всеки си е закупил паркоместа и обикновения гражданин няма къде да спре да си купи една баничка. Няма общински паркинги, само гешефтари и ***, които те дерат по 2 на час. Проблем е да отидеш на работа, до болница.
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждали ли сте автобусите и трамваите в час пик в София? Хайде представете си, че оставим колите и пътуващите се увеличат с 200 или 300 хиляди в час пик. Според мен ще се лее кръв!
104
0
 
15
 
! Отговори
Я ВЕДНАГА... преди 6 години
..... Цяла София да стане златна зона по 10 лв на час!!! 24/7/365(6)Ама какво ни бавят... Ами да!!! И да си имат достатъчно пари за харчене кръвопийците народни....
103
0
 
15
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Ясно ни стана, че притискат хората да не шофират в града. А градския транспорт къде е?
102
2
 
20
 
! Отговори
До 102 преди 6 години
Имаме бе, защо да нямаме. Автобусите, които преди 1989-та бяха на две, две и половина минути сутрин и вечер, сега са на 12-15 минути, ако въобще линията я има и Фандъкова не я е закрила. Автобуси, които бяха на 5-6 минути сега ако ги има са на 45-60 минути. И няма страшно, фандъкова ще махне още трамвайни, тролейбусни и автобусни линии, а останалите ще "оптимизира", т.е. ще ги разреди двойно и тройно, докато откаже почти всички да ползват градски транспорт. Метрото не е слънце да огрее навсякъде
101
0
 
23
 
! Отговори
Въпроси, въпроси.... преди 6 години
Чисто хипотетично... Да приемем, че 60% от живеещите в София си оставят колите и тръгнат с градски транспорт. Няма лошо, но имаме ли адекватен и достъпен градски транспорт който да поеме увеличен поток от пътници???
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Willst du bis der Tod uns scheidet
99
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Willst du bis der Tod uns scheidet
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла София забранена за коли, колоездачи и пешеходци!!! Разрешават се само лазещи кучета в града!!! Околовръстното да се огради с бодлива тел!!!
97
11
 
3
 
! Отговори
Селенин преди 6 години
До До 88 СелЕнинТъй де, бул. Витоша е, но старите софиянци много се кефите да я наричате "Витошка", затова съм ти го сложил в кавички.Черпим опит точно от развити западни държави в случая. Нещата се случват по същият начин както при тях - малко по малко, за да се ограничи неминуемото мрънкане. "Плащаш си и паркираш" го имат далеч не във всеки град. Като дойда при вас и паркирам на буферния паркинг, често е полу празен - значи зоните са ви ок.
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Изрут При вас в Стрелбище няма да има ефект зоната, защото тя не работи събота и неделя, а навлеците към парка идват точно тогава. Всеки с кола.
95
3
 
15
 
! Отговори
До 93 преди 6 години
Прав си. Освен гостите на София и самите софиянци няма къде да паркираме, когато трябва да си свършим някаква работа с кола, а за това се изисква повече време, отколкото разрешава платената зона. Някои не знам защо си мислят, че всичко може да се върши с градски транспорт. Може би не знаят какво е това кола и още живеят в пещера.
94
1
 
7
 
! Отговори
До 88 СелЕнин преди 6 години
Личи си, че не знаеш как е по света. Където и да отидеш по света, ще намериш паркинги - плащаш си и паркираш. Ако живееш там, нещата си ги решавашмпо подходящ начин. Само в България и най-вече в София, вместо да се правят паркинги, се правят платени заони за паркиране, което трябва да е последната мярка, а не първта, както е в София. Пешехдони зони - ами то си имаше. ама ти откъде да знаеш, но дойде демокрацията и ги направиха непешеходни. После Фандъкова избра бул. Витоша (Витошка според селяни
93
2
 
12
 
! Отговори
До СелЕнина преди 6 години
Личи си какъв си - болниците БЯХА в покрайнините на града, че даже и извън чертите на града, но надойдоха твоите съселяни и София се разрастна много. Примерно София свършваше на Плиска само до преди 50 години. Не чак толкова отдавна района около сегашното НДК беше извън София и там имаше казарми. Лозенец, Хаджи Димитър, Княжево, Красно село и т.н. бяха села около София. Районът, където сега е КАТ беше извън София.
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно, а гостите на столицата как и къде да паркират, идвайки за ден, два или седмица? В зоните е разрешено по няколко часа и през ноща. Когато дойде приятел на курс или при доктор, оставя колата пред нас, както и аз, когато отида при тях. А сега какво, да оставя колата на магистралата или безплатно паркиране за хора от провинцията. Безумие!
91
1
 
7
 
! Отговори
До преди 6 години
До СелЕнинаДа, любимата ни Витошка стана на селски мегдан и това не ни харесва, макар да не е края на света. Нека остане като паметник на селЕнията и да не се допуска повече.
90
1
 
18
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Просто ни работят. Първо, ако няма зона всичко официално се оставя на разрухата и не се пипа. После рано или късно влизате на граница на зона, опаркирва се всичко, не се разграфява и прави се пълна ***. Тези на границата със зоната искат вече зона. Прави се "обсъждане". Районът "пада", на ред са следващите, а зоната се разстила като тесто. В резултат всички плащат навсякъде, включително и където няма нужда. А всичко почна от центъра, помните ли?
89
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами изкарайте болниците в покрайнините на София , също КАТ и другите администрации и въобще няма да припаря до кирливата Ви София.Ако искате и с бодлива тел я оградете.