София – зелена зона! Скоро и около ВМА, Зона Б-5 и Красно село

Ако промяната получи подкрепа, може да влезе в сила от догодина
20 ное 2017 07:11,
118
София – зелена зона! Скоро и около ВМА, Зона Б-5 и Красно село
Снимка: архив "Булфото"

София е на път цялата да се превърне в зона за платено паркиране. След катоот октомври районите, в които софиянци оставят колите си срещу заплащане, се разшири в "Средец" и "Лозенец", сега се предлага това да стане и Зона Б-5, Зона Б-18, местността "Еврейските гробища" в Красно село и района на ВМА.

В момента в районите "Възраждане" и "Красно село" текат обществени обсъждания. Ако предложенията получат подкрепа от гражданите, вероятно режимът ще бъде въведен догодина, пише "24 часа".

Още по темата

На 27 ноември в сградата на район "Възраждане" ще се проведе обсъждане дали зелената зона да се въведе в границите между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Ал. Стамболийски", улиците "Гюешево", "Партений Нишавски", "Българска морава", "К. Андреев", "Добруджански край", бул. "Скобелев", улиците "Опълченска" и "Д. Петков". Това са границите на кварталите "Зона Б-18" и "Зона Б-5".

Обсъждането ще приключи със заключителна дискусия на 11 декември.

Домоуправителите трябва до 20 ноември да предоставят протоколи от проведено общо събрание с взето решение "за" или "против" въвеждане на зелена зона.

Според проектите около ВМА може да бъдат разчертани 600 места.

Допитване тече и за зелена зона в местността Еврейски гробища - в границите между булевардите "Скобелев", "Тотлебен" и улиците "Йоаким Кърчовски" и "Добруджански край".

Искания за зелена зона има и в "Оборище" и в горната част на "Лозенец".

От октомври зелена зона има в долната част на "Лозенец" и улици в кв. "Яворов". Така местата в синята и зелената зона в София станаха над 21 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
2
 
! Отговори
До 73 Край преди 6 години
Ето виждаш сам отговора с отрицателните коментари, за каква *** се е навъдила из града. Ето затова никога няма да се оправи държавата, защото масата е такава. Мизерията е хубаво нещо в този случай, защото тия бягат в чужбина.
87
9
 
3
 
! Отговори
Селенин преди 6 години
до Стар софиянец:"Няма град по света" ...Мишок, личи си, че не си излизал много от столицата. Напротив - в повечето цивилизовани градове решават нещата по този начин. И там има мрънкала като теб, но свикват.И зоните са само началото. Много добре ще ви дойде обособена широка пешеходна зона в центъра. След само 4 години никой не би и посмял да поиска сегашното положение обратно. За справка - любимата ви "Витошка". Затвориха я и не дойде края на света!
86
8
 
7
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
БРАВО! Дано и кв.Стрелбище да се направи Зелена зона. Писна ми от гастролиращи *** да няма как да спра пред дома си вечер. Стига група хора са си ползвали гаражите за складове и тия с по 4 коли на домакинство- време е за промяна. Дано по-скоро стане Зелена зона и около нас. Нямам против да плащам.
85
3
 
4
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Ха ходи *** и паркирай батала във някоя европейска столица. Ламарината за скрап, и дълги обяснения на жандарите.
84
2
 
8
 
! Отговори
До край преди 6 години
Ми кат ти е паднала средната скорост и се тровиш = колело, пеш, тролей, метро, мотопед, обратно на село...знаеш!
83
4
 
11
 
! Отговори
ДоНовия софиянец преди 6 години
Ми плащай си с кеф, Аз плащам само, когато има причина за това!Там е разликата...стадо!
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към Новия у Софето,Ще плащаш и НЯМА да има къде да паркираш, защото не се правят паркоместа, а наличните стават платени. Всички около теб ще си плащат с кеф, като теб, но положението ще е по-зле от сегашното.
81
4
 
11
 
! Отговори
До нов софиянец преди 6 години
Личи си, че си нов в София и искаш да си плащаш, за да станеш Софиянец. Да не се паркира по тротоари и зелени площи няма нищо общо с платените зони за паркиране. Когато го разбереш, пиши пак!
80
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Преди години живеех в Младост (София) и до блока ми имаше три паркинга - един с 25 места, един с 20 места и един с 15 места и паркингите бяха пълни Дойде демокрацията и останаха двата по-малки паркинга, а до блока ми построиха още 4 блока и хората живеещи там паркират на "нашите" два паркинга. Ние ли сме виновни, че от 60 паркоместа останаха 35, а колите се увеличиха повече от 2 пъти с новите блокове. Колите в София са по-малко в сравнение с друго подобни гградове по света, но там мафията не упр
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Узаконен държавен рекет, да си плащам, за да паркирам пред дома си :D Капитализмът колко жалък е станал вече, добре че до 2050-та ще бъде изтрит от лицето на Земята.
78
12
 
7
 
! Отговори
Нов Софианец преди 6 години
До до зонаджиите100лв ти е годишната винетка за зелена зона или 10лв на месец.Ми с кеф ще си ги плащам ако спрат да спират по тротоарите и където им падне и засилят контрола.
77
15
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
Абе това да не е форума на бедняците. Искали безплатно - ми що си не върнете Бай Тошо. В момента в София колите са повече от законните места за паркиране. Местата повече няма да станат щото няма терени - колите трябва да намалеят. Който няма пари - трамвая, тролея, МЕТРО, колело, пеша, мотопед, както иска така.Като е безплатно - всички се качиха на коли и резултата е че средната скорост в пик падна на 15 км./час. Само се тровим в дима.
76
4
 
12
 
! Отговори
ей преди 6 години
аре стига толко, стига...., ако може и у Чепинци земете да направите зелена зона.Кел файда ,че плащаме данъци... , тая простотия я няма никъде
75
2
 
12
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Тук има две отделни неща, които Фандъкова съзнателно смесва, за да ни манипулира и за съжаление го прави успешно. Едното е платени зони за паркиране, а второто е ред в паркирането. По закон Фандъкова е длъжна да осигури ред в паркирането на цялата територия на Столичната община, но Фандъкова не го прави и би трябвало прокуратурата да я обвини за това. Вместо да въведе ред в паркирането навсякъде, както е по закон, Фандъкова ни манипулира, че ред има само в платените зони за паркиране, за да
74
8
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Стария Софиянец ако си мисли че подземените надземните и всякаквите паркинги по света са безплатни много се лъже. В центъра на Чикаго в такъв паркинг първия част ти е 20 долара. Безплатно в Рая. Тука е така. Който няма пари - не трябва да има кола. Това дето се допусна даже и тъмно матови да карат коли е пълна олиго френия
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма държава в белия свят където мин.заплата е 230ЕВРО
72
11
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
България ще се оправи не когато забогатеят всички а когато:1. спрете да паркирате по тротоари и градинки;2.започнете да затваряте капаците на кофите за отпадъци;3.не изхвърляте НИЩО извън тях. Даже и тоалетни чинии и гуми и дограма.4.почнете да си чистите след кучетата и го видите на каишка;5.измажете и боядисате сградите си отвън;6.започнете да изисквате от властта да наложи горните 5 на всички;Просто е и пари не трябват - иска акъл.
71
4
 
16
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Няма град по света, където да започват в платено паркиране, както е в София, без преди това да се опитат да си решат проблема по други начини, най-вече чрез строежа на подземни паркинги.
70
2
 
11
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Уф, пак ли! Няма край от Край. Стига си лъгал! Местата за паркиране не са константна величина. Те могат да се намаляват, както прави Фандъкова, като разрешава застрояването на съществуващи паркинги, а може и да се увеличават, както се прави по света със строежа на нови паркинги, най-вече подземни. При този все по-лош градски транспорт е нормално хората да използват колите си за товай ужас, но това е политиката на общината. Няма да пътувам 1-2 часа с гр.транспорт, вместо 15-20 минути с кола.
69
8
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
НЯМА град с размерите на София в белия свят в който да се паркира навсякъде БЕЗПЛАТНО. И като сте европейци пообиколете и ще се убедите. Няма град в който да се паркира по тротоари и градинки. И това не е щото там има къде. А щото там има РЕД. Българина доде се не научи на ред -нормална държава няма да има.