София – зелена зона! Скоро и около ВМА, Зона Б-5 и Красно село

Ако промяната получи подкрепа, може да влезе в сила от догодина
20 ное 2017 07:11,
118
София – зелена зона! Скоро и около ВМА, Зона Б-5 и Красно село
Снимка: архив "Булфото"

София е на път цялата да се превърне в зона за платено паркиране. След катоот октомври районите, в които софиянци оставят колите си срещу заплащане, се разшири в "Средец" и "Лозенец", сега се предлага това да стане и Зона Б-5, Зона Б-18, местността "Еврейските гробища" в Красно село и района на ВМА.

В момента в районите "Възраждане" и "Красно село" текат обществени обсъждания. Ако предложенията получат подкрепа от гражданите, вероятно режимът ще бъде въведен догодина, пише "24 часа".

Още по темата

На 27 ноември в сградата на район "Възраждане" ще се проведе обсъждане дали зелената зона да се въведе в границите между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Ал. Стамболийски", улиците "Гюешево", "Партений Нишавски", "Българска морава", "К. Андреев", "Добруджански край", бул. "Скобелев", улиците "Опълченска" и "Д. Петков". Това са границите на кварталите "Зона Б-18" и "Зона Б-5".

Обсъждането ще приключи със заключителна дискусия на 11 декември.

Домоуправителите трябва до 20 ноември да предоставят протоколи от проведено общо събрание с взето решение "за" или "против" въвеждане на зелена зона.

Според проектите около ВМА може да бъдат разчертани 600 места.

Допитване тече и за зелена зона в местността Еврейски гробища - в границите между булевардите "Скобелев", "Тотлебен" и улиците "Йоаким Кърчовски" и "Добруджански край".

Искания за зелена зона има и в "Оборище" и в горната част на "Лозенец".

От октомври зелена зона има в долната част на "Лозенец" и улици в кв. "Яворов". Така местата в синята и зелената зона в София станаха над 21 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 години
И да добавя нещо интересно. Тук около ВМА има подземни гаражи и тарикатите софиянци са дали гаражите под наем и паркират колите си на улицата. Сега освен че ще трябва да си прибират таралясниците в гаражите, ще плащат и такса........
27
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Анонимен - такива като мен работят и плащат данъци. Като си толкова отворен защо не си платиш в общината и да си запазиш място. Ама нека ти, сега пак ще плащаш такса :-)
26
2
 
11
 
! Отговори
Миков - Зона Б-5 преди 6 години
Крайно време е Зона Б-5 да се включи в някоя платена зона. Тук паркира цяла западна София, части от Перник и Кюстендил. Все пак ние живеем тук и ни се полага поне достъп до имотите понякога....
25
0
 
11
 
! Отговори
До 3 "Ами Буе&q преди 6 години
Навремето след "Иван Вазов", и старата част на "Лозенец", "Ами Буе" - Медицинска Академия беше най - предпочитаният квартал. Но..., в момента се строят три нови сгради, на Ами Буе, Богдановец и Манов. Къде ще се паркира не ми е ясно. Много гаражи са превънати в работилници, кафенета и салони. Грешка беше офиси без гаражи да функционират и да са в заварено положение. На първо място проблемът с паркирането идва от офисите, които нямат гаражи.На Иречек вече паркират по две редици, няма видимост!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзОт такива като теб не мога да си паркирам пред нас. Чакам с нетърпение да се въведе зоната.
23
1
 
13
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Хайде сега. Нали сте големи граждани софиянците:))) Във Хамбург всичко е платено. Неправомерно паркиране води до квитанция под чистачката на шоферо. И бедата на София е , че се е напълнила със истински ***. Аз съм си от село. Но се чувствам гражданин. И се държа като такъв. Във Троянския балкан, се напълни със оргинални софиянци, спасяващи се от гетото.
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам направо от Ихтиман да почва зелената зона, няма какво да си играе Фандъчката и алчните гербрерасти всяка година да я увеличават малко по малко. И без туй това им е целта-цяла София да стане платена зона, всички да им плащат и да си пълнят гушите. Тъй че поне да го направят изведнъж и ако хората продължат да си мълчат и са съгласни да ги скубят по този начин, значи *** у нас не са 80% , а клонят към 99%
21
4
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Пълна простотия! Аз работя в района на ВМА и ми отнема по 30 мин да намеря място за паркиране .......Сега ще трябва да търся да паркирам на поне 500м от местоработата ми. Проблемът е , че не се мисли изобщо за това да се построят големи подземни или надземни паркинги, дори с някаква поносима такса, за да има къде да паркират нормално хората !!! Проста държава, *** народ !
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до този в зоната с авточастите.Ами съберете си всички живеещи. Докато пишеш по форумите няма колите да се самопремахнат от там. При нас пък едни тарикати са си направили незакони прегради с вериги. Махат им ги 3 пъти от общината, а те пак си ги слагат. Явно общината не ги е глобила или глобите са нищожни.
19
1
 
13
 
! Отговори
До квадратура преди 6 години
Не сте прав, защото. Един от нашта сграда, пазарджишки тарикат има 600 кв. офиси.Има автокъща, и е писал цялата си рода, че живее в С-я. Цялата улица е задръстена от трошките му - 20 г. Гледа се не квадратура, а собственик на апартамент. Това е най-справедливото.Една семейна единица собственост - една кола. Една фамилия - една кола.Не живееш ли постоянен адрес на заявения официално, нямаш право на паркиране.Оти *** е селски тарикат.Простичко е.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София е позеленяла от яд, че селяните паркират колите си където сварят.
17
6
 
9
 
! Отговори
Без домоуправители преди 6 години
Само и само да не плащат, щот *** требе си паркира до кухнята, наште несменяеми от 8 г. домоуправители бяха сложили цялата си рода, която не живее там, че е против зелена зона. Върха на наглостта беше и наематели, а не собственици. А наемателите не плащат данъци за инфраструктура, не им пука, че ще рушат тротоара. Таво е все едно да питаш престъпника, иска ли закони. Ми естествено, че няма да иска..Тези анкети по адрес са фалшифицирани от Ганъо софийски в зародиш.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея в район на зелена зона. В близост до нас има много магазини за авточасти. Паркират без да плащат. Оставят си колите с вдигнат капак и по цял ден си стоят паркирани там. Изглежда имат споразумение на високо ниво. Изкушавам се да викна "Господари на ефира", но ако застана пред камера, после ще ми потрошат колата или прозорците на жилището, може и нещо по-лошо да ми се случи. Заради тях хора, които си плащат, няма къде да си спрат колите.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се търсят решения, а само как да пълнят хазната. Поради липса на място в по-централните квартали, трябва на свободните за строителство пространства (НЕ МЕЖДУБЛОКОВИТЕ) да бъдат изградени многоетажни паркинги.За ново строителство трябва да се въведе задължително изискване да има по 1 паркомясто на всеки N кв.м. жилищна площ.Примерно:до 75кв.м. - 1 паркомястодо 125кв.м - 2 паркоместанад 125кв.м - 3 паркоместа(Това е само пример, не се хващайте за конкретните числа)
14
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Навсякъде да стане платено паркиране!
13
1
 
24
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
Не знам за селяните , но според мен най- виновни са тези , които са накупували 3,4 дръгела и всичките ги държат на улицата или пред блоковете ! Има и много бусове и камиони , които също се.паркират по улиците вместо на платен паркинг. Собствениците им изкарват пари с тях , но за паркинг не щат да плащат!
12
10
 
17
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Идеята на зелена/синя зона е ограничаване паркирането около центъра където има множество институции. Плащаш си за 3-4 часа престой свършваш си работата и толкоз. В България тези зони вече се разширяват и в жилищните квартали което е безумие.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливата хунта Гроб ще ни довърши! След 2020та очаквам да ни грабят направо на улицата, с униформи и документ подписан с кръстче от Баце!
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В зона Б-5 всичко е разчертано и готово, трябват само табелки и това е така от 1 месец.Всичко е решено, това обсъждане въобще няма как да промени нещо.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако проблемът е претрупването с коли, не е ли по-логично навсякъде да се забрани паркирането, вместо да е платено? Явно проблемът е ламтеж за пари.