Фандъкова за "Фандъков": Нито е завършен, нито сме платили!

Спаси София организира протест под надслов: "#ДанчеСлез"
21 ное 2017 11:00,
77
Фандъкова за "Фандъков": Нито е завършен, нито сме платили!
Снимка: Facebook

Столичната община не е платила ремонта на бул. "Дондуков", защото обектът не е завършен и не е приет, настоя кметът Йорданка Фандъкова по повод коментарите за качеството на ремонта.

"Моля да не се спекулира с този тежък обект. Срокът е до 1 декември. Има още работа по тротоарите и велоалеята. Пуснахме движението, както бяхме обещали. Ако има некачествени дейности или закъснение, ще има сериозни санкции. Никоя фирма не е покровителствана. Най-несправедливото е точно аз - кметът, налагал огромни глоби и прекратявал договори за лошо изпълнение, да бъда обвинявана", отсече тя и не пожела да коментира ироничното преименуване на булеварда от столичани на... "Фандъков".

Още по темата

Междувременно от гражданската организация "Спаси София" съобщиха, че организират протест под прозорците на Столичната община.

"#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество" ще се проведе в неделя, от 13:00 часа.

Поводът за него е системното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с важните за софиянци проблеми.

Планираното шествие ще тръгне от Министерскиь съвет, по бул. "Дондуков", ул. "Г. С. Раковски" с крайна точка - сградата на Столичната община.

Организаторите посочиха, че са фокусирали недоволството си върху 5 основни теми: некачествените ремонти, замърсяването на въздуха, провалите в областта на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното наследство.

"Проблемите на града ни нямат партиен цвят и засягат всички ни. Управниците на София трябва да се вслушат в проблемите ни и да защитават правото на софиянци да живеят в здравословен, удобен и приятен град", пишат от "Спаси София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
12
 
! Отговори
Венци Мицов преди 6 години
Лошото , е че кмета няма никакво чувство за хумор .
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Що да краде бре? Те и го 'дават'! Тоз да направи 'спирчици', онз да копне тук и там, друг да смени бродюрчетат (Пред Била в Младост ) 3 пъти за една година... Що ти трябва да крадеш тогава?
39
5
 
29
 
! Отговори
некой преди 6 години
Вчера минах от там. Не видях велосипедист, не видях и 'паве'? Но за сметка на това - заради т.н. велосипедна алея' (както споменах по която никой не минава) е стеснено платното за автомобилите. Резултата - пропусквателната способност е намалена с пъти! На основен столичен булевард!Е това е в графата така наречени 'видими резултати' от управлението!!!Що не сложат брояч з колелата? И ако на ден минават да рече 100 при 10 000 автомобила (не знам колко са) - има ли смисъл от всичко това?
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хич
37
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли са Софиянците от тези дето я спасяват? В софия няма Софиянци има селянжъри. След освобождението от Османско иго в София са живяли под 20 000 човека един от тези 20 000 е бил прадядо ми. След това започват да прииждат селянжъри до момента в който правешкият селянжърин спира притока със Софииското жителство. Но и тогава селянжърите намират начин да прииждат като започват работа в Кремиковци Софстрой и градския транспорт. В момента една селска даскалица разпердушини София тотално.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данчиту не краде
35
16
 
5
 
! Отговори
Кадиев преди 6 години
До до 22Да ти напомня, че когато коалиционните партньори го натириха от Министерството на финансите стана шеф на Топлофикация-София. Досега е само голяма уста. А на "даскалицата", към която в началото бях много скептично настроен, ако не и бъркат постоянно в ръцете, още повече можеше да направи.
34
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданке, нито улиците са направени както трябва, да не говорим пък за тротоари!
33
5
 
13
 
! Отговори
Нескафе преди 6 години
До Mr.STARBUCKSНаборе ,и ти гониш шейсетака,а на бас.Не се изкарвай юноша,защото млади не пишат в такива форуми.Знам го със сигурност.И спазвай божиите заповеди-не пожелавай другиму твоята катафалка.Капиш?
32
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям новото име на този булевард - булевард Фандъков !На софиянци отдавна омръзна в центъра на София най-забележителните улици, булеварди, черкви да носят имена само на руски царе, князе, графове, маршали, генерали и измислени светци, сякаш е московско предградие !Крайно време е България да се еманципира и стане европейска държава
31
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааааа - със сигурност протеста няма партиен цвят! Те тия безцветните освен да искат и рушат друго не мога! Със сигурност няма цвят!
30
8
 
41
 
! Отговори
Фандъка преди 6 години
Нито е завършен, нито сме платили, нито ще мяза на нещо като го завършим!
29
28
 
8
 
! Отговори
100% преди 6 години
Позитанските ***, първо ходят и се рат безразборно дето свърнат, а после отиват в троладжийницата и мажат....
28
4
 
36
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Фандъкова, не се притеснявай - обекта ще го 'завършат' близките ти фирми, ти ще им платиш с нашите пари, а мърлявщината ще остане за нас - до следващия ремонт. Как иматочи изобщо да се обяснява....
27
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вело-простотията на Раковски е най-голямата простотия, която се се случвала в София за последните 27 години....
26
6
 
35
 
! Отговори
Paul преди 6 години
Всъщност Данчето не е виновна за нищо. Виновни са кукловодите. Тя е сложена за фасада
25
10
 
37
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
Оставка на Йорданка - веднага! Стига далавери вече
24
38
 
11
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Като чета коментарите,ми става ясно,протестиращите на коя партия са симпатизанти.Дано за протеста се сетят ,да подсигурят линейка и КААТАФАЛКА.
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Ние вече си имахме СерГЕЙ. Нищо ново под слънцето.
22
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне Учителницата да беше архитект или икономист, а тя е на този пост защото е послушница. Винаги седи свита до Суджук ефенди, с вид на послушна ученичка. Точно такива му трябват на Суджука, те гепят и той прибира тлъстия пай. Подхвърля и на тях, няма начин. Съд за нея и екипа и!!!Одит за цялата им дейност но от европейски независими одитори. Ще видите колко е откраднати, кои фирми са се облажили от поръчките, какво и как е свършено. Шапката ще ви падне.