ОмбудсМая зад смолянския "длъжник" на столичното парно

Дружеството се има за недосегаемо, отсече Манолова
21 ное 2017 10:30, Анисия Иванова
13

"Топлофикация - София" вече няма да може да съди гражданите без тяхно знание. Промените, които внесох в парламента в началото на годината, най-накрая бяха приети, съобщи в "България сутрин" омбудсманът Мая Манолова.

Това означава, че ако търсеното лице не бъде намерено на посочения адрес и не реагира на подадената молба от монополното дружество, делото тръгва по общия исков ред и там със сигурност ще стане ясно, че не ти си въпросният Стоян Иванов, от когото "Топлофикация" претендира сметки, обясни Манолова.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира темата заради случая, при който мъж от Смолян се оказа длъжник с близо 1000 лева на дружеството в София, без дори да ползва услугите му.

Стефан Иванов разбира за дълга си преди година, когато частен съдебен изпълнител от София му запорира пенсията. Тогава Иванов решава сам да разкрие случая и открива изпълнителния лист, в който е посочено неговото име, ЕГН и непознат адрес в столицата.

Манолова бе категорична, че е очевидно как гражданинът не дължи нищо на "Топлофикация" и определи поведението на представителя ѝ като неадекватно и нагло.

"Ако Стефан Иванов се обърне към институцията на омбудсмана, ние ще влезем в ролята на медиатор на упражняващата натиск "Топлофикация" и ще я накараме да предприеме необходимото", закани се гостът на телевизията.

Манолова продължава да твърди, че дружеството се има за недосегаемо, че над него стои институционален и партиен "чадър", както и че в него се случват много странни неща, които са и също икономически нелогични.

"Топлофикация" всяка година генерира нова загуба, а в същото време повишава заплатите си, увеличава административните разходи, прави луксозни плащания за електронна система, докато необходимото виртуално деловодство все още не съществува. Също така ремонтите, които дружеството извършва, са минимални, прави се ремонт върху ремонта", изброи омбудсманът.

Като пряк отговорник за действията на "Топлофикация" Мая Манолова посочи Столичния общински съвет, който е органът, наблюдаващ действията ѝ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До SILANCE - прод.."документЪТ",а не "документа",както съм написала в предишния пост.Та,тази крилата фраза :"Минава пред съда!",казва всичко с три думи - "топлото" набеждава,а съдът "мижи" и отсъжда....Да припомням ли,че водомерът за "топла" вода регистрира и ледената,а се плаща за гореща такава?И т. н.,и т. н..
12
0
 
1
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До SILANCE - продължение.От Агенцията отрекоха изобщо да са издавали документ.Джурналята отидоха при директора на Софийското "топло" и го питаха как се е появил "документа". Не го питаха как т. нар. съд го е приел и не отидоха до председателя на СРС-то ... Странно защо ли! Та,началникът на "топло"-то им се развика в отговор : "Нали е минало през съда!".Призовкари от същото съдилище лепят заплашителни /определението е на джурналята/ стикери по вратите и звънците на хората от поне 15 години!
11
0
 
1
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До Анонимен 10.Всъщност историята е далеч по-гнус.на!!! Имаше няколко дневно разследване на новинарите от Нова ТВ. Т. нар. топлофик. продължава да твърди,че човекът от Смолян е длъжник,въпреки различния ЕГН и т. нар. съд продължава да не "вижда" този "дребен" факт,осъждайки човека. "Топлото" твърдеше през втория ден,че от Агенция по вписванията са дали документ,че имотът се води на смолянския Стефан. На третия ден ни показаха "документ",съставен от "топлото" ,с някакви мъгляви фрази,а от Аген
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е възможно в съда да не забележат, че става въпрос за различни лица?!В крайна сметка човекът Стоян ли се казва или Стефан?
9
2
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
Охооо... Майчето май наистина си намери точната работа. Хем се кефи, хем цака, хем е в интерес на народа! :)
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На една жена топлофикация й начислява от години топла вода, а в нейния квартал има само парно, а водата е на бойлер. От години пише жалби и нищо а сега се съди.По едно време са я карали да плаща за несъществуващ радиатор в банята, а след това за пломбирането му.
7
2
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
СМЪРТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-СВОБОДА НА НАРОДА! ДА ЖИВЕЕ ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА! ИЗКУПУВАМ НА ЕДРО ЖИЛИЩА, А СЪЩО И ЦЕЛИ ВХОДОВЕ, В СГРАДИ СЪС СПРЯНО ПАРНО. ПЛАЩАМ ИЗГОДНО В ЕУРО, ДОЛАРИ ИЛИ КОМПЕНСАТОРНИ БОНОВЕ. ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ. ПРИ БЪРЗО СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР, ПОЛУЧАВАТЕ ПОДАРЪК. ЗА ИНТЕРНЕТ ЮЗЕРИ,-ПРЕФЕРЕНЦИИ. ДАВАМ ПОД НАЕМ ИЛИ ПРОДАВАМ ОФИСИ, ЛУКСОЗНИ АПАРТАМЕНТИ, ТЪРГОВСКИ ПЛОЩИ, ГАРАЖИ В НОВОПРОЕКТИРАНИ БИЗНЕС-СГРАДИ. ТЪРСЯ ФИРМА ЗА МАЩАБНО ВЗРИВЯВАНЕ НА ПАНЕЛКИ.
6
0
 
17
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
5
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този случай доказва, че у нас няма омбудсман
4
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното доказателство, че мафията си има държава.
3
3
 
40
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Ами тя две неща оправи откакто е за година дори.Първото беше за ония измислените начисления за юристи,дето клатеха хората с хиляди отгоре и това най-хубавото,което абсолютен срам за държавата,да те съдят без да знаеш!!3 мандата Тиквун Вликолепниий що не го прие?Нали обчиа да е любимец на народа?*** ние си те знаем БАце!!5 пари не струваш!!!
2
2
 
55
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Терористите от Топлофикация могат само с терор да бъдат превъзпитани. Там въобще не са чували понятието "граждански права" и затова трябва да бъдат лекувани така,че да ги боли.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топлофикация-София да си вземат парите от Началника на ЖП-гара Смолян !