С 28 млн. лева София строи и ремонтира училища

До края на годината ще отворят три нови забавачници
Обновена: 21 ное 2017 08:47 | 21 ное 2017 08:37,
14
С 28 млн. лева София строи и ремонтира училища
Снимка: архив Булфото

Тази година Столичната община е инвестирала около 28 млн. лева в строителство и основни ремонти на училища и детски градини. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на столова и бюфет в 171 основно училище "Стоил Попов" в Нови Искър.

Тя обясни, че 17 млн. са вложени в изцяло ново строителство. До края на годината трябва да бъдат завършени три нови детски градини в "Бояна", "Люлин" и "Красна поляна". За следващата година ще останат за довършване забавачки в "Младост", "Драгалевци" и "Красно село", пише "Монитор".

Новата столова в 171 ОУ струва на общината 300 хил. лв., като обзавеждането ще бъде за сметка на бюджета на школото. Очаква се в края на месеца над 100 ученици да се възползват от новата придобивка.

В последните години в район "Нови Искър" общината е инвестирала за образование около 6,5 млн. лв. Следващата година сме предвидили в бюджета нова детска градина в Курило, съобщи Фандъкова.

Относно ремонта по бул. "Дондуков" кметът съобщи, че обектът все още не е приет и не е платено на строителите. Това ще стане след като бъдат довършени тротоарите и велоалеята. За тях срока е до 1 декември и ако не успеят строителите да се впишат в него, ще има високи санкции, закани се Фандъкова.

"Ако някои от елементите от обекта не бъдат приети, също ще има глоби. Никоя фирма не покровителствена. Аз съм кметът, който е налагал най-големи санкции и прекратявал договори", каза Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 години я чакаме тази нова детска градина в Люлин. А да ви видим колко години ще я строите. Децата порастнаха вече и избагаха в Германия, докато ви чакат да им осигурите място в детската градина.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а в кв. захарна фабрика кога ще има у-ще ? поне за малките до 4-ти клас ? то в същност има,сградата е перфектна,било е у-ще,после - частно у-ще. сега си стои като една красива сграда. просто плаче да и отвори човек вратите !
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ-мафията ще открадне поне половината от тази сума.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи от написаното само сумата е вярна, но ремонтите ще ги направят наполовина. Пример 129 ОУ делящо двор с инспектората направиха само половината двор! Парата не била стигнала?
5
2
 
15
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Стройте. А останалата част от България ?! Не останаха хора в провинцията заради 30 години грешна политика. Това го няма никъде.
4
6
 
7
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
28 милиона лева е смешен бюджет за това перо. Строи се с бързи темпове, София реално е 2 милиона жители, много от тях млади. Спешно трябва да се построят детски градини и училища, за да може хората да работят и плащат данъци, а не да си гледат децата вкъщи.
3
6
 
5
 
! Отговори
Софиябад преди 6 години
За какво се бъхтите в ненужно строителство, при положение, че много скоро само камилски фашкии ще има по тия улици. София - съпругата на Лукавия.
2
3
 
13
 
! Отговори
В СВЕТА преди 6 години
БГ и Колумбия - двете клоаки с най-скъпи ремонди на пътна инфраструктура на глава от населението.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 млн - значи от тая сума касиерката на Суджука, учителницата по руски ще гепи поне 18 млн.1 млн за нея и 17 млн отчисленя на Шефа й.