Рехав протест пред Столичната община за оставка на кмета

Към "Спаси София" се присъединиха БСП активисти
Обновена: 26 ное 2017 17:55 | 26 ное 2017 17:48, Анисия Иванова
74

Организаторите на протеста от "Спаси София" се оказаха малцинство. Активисти, общински съветници и депутати от БСП се вляха в протеста на "Спаси София" срещу Столичната община.

В 13.00 ч. от "Спаси София", които се събираха пред бившия Партиен дом бяха около 30-50 човека. Срещу президентството обаче се събираше друга значително по-голяма група, която се оказа, че е организирана от БСП.

След това червените се вляха в протеста на "Спаси София". Общо по данни на полицията протестиращите са били около 200-250 човека.

Шествие тръгна под надслов "Данче, слез! Протест за цялостното творчество". Основните причини за недоволството са презастрояването в столицата, мръсният въздух и компрометирането на редица пътни участъци,

Шествието стартира от сградата на Министерския съвет и приключи пред сградата на Столичната община.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR застана Борис Бонев, един от членовете на "Спаси София", който изброи и други ключови проблеми, за които протестиращите настояват да бъдат разрешени:

"Все по-бавният, нередовен и неприоритизиран градски транспорт, велоалеи, които са неизползваеми, унищожаване на сградите-културни паметници. Това е протест срещу цялостно творчество", обясни Бонев.

Той заяви, че щом за 8 години мандат като кмет на София Фандъкова не е успяла да поправи основни, базови за града проблеми, то едва ли по-нататък ще го направи.

Като основен проблем в зимния сезон сега Бонев посочи замърсяването и некачествените ремонти. "Първото взима нашето здраве, а второто - парите ни", категоричен бе протестиращият.

Борис Бонев смята, че кметът на столицата има два избора: Или да чуе какво искат хората и да започне да работи, или да подаде оставка.

Прочути столичани пуснаха постове във социалните мрежи в защита на столичния кмет Йорданка Фандъкова след като поисканата й оставка.

Владо Николов: Тя е най-добрият кмет от Иван Иванов насам

"Докато си ровех в интернет, попаднах на нещо, което ме заинтригува и накара да изразя гражданската си позиция, пише в профила си в интернет волейболисът и треньор  Владо Николов.
Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град. Безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонта на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини. Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите. За мен лично Йорданка Фандъкова е най-добрият кмет от Иван Иванов насам и ще е хубаво да я оценим преди да сме я загубили."

Райна Кабаиванска: Тя развива културата в период на глобална криза

"Благодарна съм на кмета на София г-жа Фандъкова, защото виждам, че има развитие на културата в един период на глобална криза и в период, когато много малко държави правят нещо за изкуството, пише оперната прима Райна Кабаиванска. Културата за човечеството е най-важното и българската традиция трябва да бъде показана. Поздравявам Йорданка Фандъкова за работата й като кмет на София и й пожелавам да продължи развитието на града.” Стипендия от Столична община за 2017 г., спечели младата и талантлива оперна певица Александрина Михайлова, която е едва на 19 години.

Банкерката Виолина Маринова: "Кмет за пример! Скромна, без да афишира трудностите! Трябва да признаем, че градът изглежда различно!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
7
 
! Отговори
Йордан Костов преди 6 години
Тапунгерите ,, софиянци" от протестите към столичния кмет да се върнат в родните места на техните родители ,, софиянци- селски бекове" интам да си протестират пред смесения магазин и кметството. Тука им е превелико и претежко да живеят. Ако от тия всички някой си спомня боровете пред ЦУМ, нека да остане да протестира. Не, не ги търсете в Гугъл. Няма техни снимки. Има ги само в спомените на истинските Софиянци- кореняци. На сила никой не ви е довел в София. Сами драпате за големия град.
64
2
 
13
 
! Отговори
Работодател преди 6 години
Предполагам работа на протестъри. На час по 5 лева + пакетче слънчоглед. При температури под 0 градуса, се плаща по 1 лев на градус. Ако имате и плакати с лозунги, изглеждате дрипаво и крещите като магарета има бонуси!
63
4
 
10
 
! Отговори
Spasi Sofia pedali преди 6 години
Спаси София - платени протестъри на кръга около бившия кмет Мафиански. Спасете ни от Спаси София!
62
3
 
4
 
! Отговори
сган :) преди 6 години
Комунистите са много хитри. Направиха БСП срещу ГЕРБ, за да ни хвърлят прах в очите.
61
9
 
1
 
! Отговори
Пешо Тъпото преди 6 години
еее хора ли сте найстина сляп народ и какво ще ми кажете идва един министър краде краде и като го хванат Герб го маха слага друг пак го хващат и пак се сменява с друг по голям гявол после друг министър си на нещо и той си пооткрадва доволно и какво само ги сменяваме и прокуратурата спи и Вие Българи ако такива може да се наречете или страхливци може би толкоз ви е акъла жалко за България *** народ с *** уп
60
5
 
4
 
! Отговори
Пешо Тъпото преди 6 години
Абе умните където пишете осъзнавате ли че хора с пенсия 120лв. как живеят или вие нямате човешкото Господ вижда и знайте че колелото се върти пожелавам ви същото възмездие като болният и беден народ,ако толкоз мислите за другите а не за магистрали и зелени Трамваи то накарайте всеки крадец в народното събрание да му се комфискуват недоказаните средства и в затвора и с тези пари създавайте заводи в бедни населени места но вас какво Ви интересува то трябва дух и мозък а не глас за Г
59
6
 
3
 
! Отговори
Пешо Тъпото преди 6 години
И още нещо интелигентните хора са навън тук сме останали глупаците които ни управляват лесно и си живеят хорицата добре и хора като мен който не могат да въздействат на такива хора като Вас господа ,ако някога сте се замислили къде са ни заводите какво се прави за икономиката на България за бедния народ за безработицата вБъл. защо само сива икономика дрога мутри и кражби не сте се и замисляли какво Ви пука та всички са злобни или задоволени хорица на власта..,защо всчки дойдохте в София седетеси
58
7
 
1
 
! Отговори
Пешо Тъпото преди 6 години
най *** племе сме признавам го много *** и необразован народ сме все едно капаци на очите а на всичкото и не чува този народ както и едно време Левски се борил за свобода и ПРАВДА а вие хора се доверявате на лъжците и крадците на еврофондовете та само да попитам нещо качествено от магистралите и цариградско шосе вече много грешки а тези трамваи зелените 32годишни кога е имало в България такова нещо кой е Боико от основателите на СИК а каква организация е не разбирам този лесно оправляващ наро
57
5
 
15
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Всеки ИСТИНСКИ софиянец/не софийски жител/ ще ви каже че Фандъкова е най добрият кмет след промените.Тия от ,,Спаси София" са невръстни и ако бяха живели по времето на Нинов или Янчулев щяха да се самоубият.София се развива но ,,спасителите " и придошлата селска младеж не могат да го проумеят.Всичко ново се чупи,дращи,краде ,троши и мърля.Огледайте се около вас какво правим сами с града си.На пришълците не им пука но нас ни боли.
56
12
 
9
 
! Отговори
СофиянСКИ преди 6 години
Фандъкова = фанДУПКОва = корУпция! Само дупки кърпи, а плаща като за полагане на нов асфалт. Фандупкова е крадлива личност, толирира монополите и не работи за благото на хората! Идва от Образованието, а за 8 години само корупционни практики въведе- дали ще правиш ремонт на училище, дали идва време детето ти да иде в детска градина. Искат се пари от хората под насата за всяка общинска услуга!ЗАТВОР ЗА ДАНА И СВОБОДА ЗА СОФИАНЦИТЕ.
55
5
 
16
 
! Отговори
Рая преди 6 години
Не съм софиянка но такъв кмет едва ли ще имат софиянци скоро ако я принудят да сдаде управлението на София в други ръце,толкова крехък човек а толкова сила носи в себе си,направи толкова колкото никой друг кмет не е правил,ще го разберат когато я загубят,тогава и да мрънкат ще са си виновни че се подават на деградивното и подвеждащите приказки на комунистите на черното кажеш ли бяло това вече е лошо.
54
4
 
16
 
! Отговори
Роди преди 6 години
Не е верно че с евро пари всеки знае да усвоява,когато БСП са на власт Европа пари не дава защото не им вярва,започват да ги крадат и до гражданите нищо не достига ни булеварди,ни тротоари нищо,две трети от парите ги присвояват а една трета са за туй онуй колкото да не е без хич,това им е усвояването.
53
3
 
13
 
! Отговори
алоууу, другаритеее преди 6 години
Много пари пръскате за тия протести ,бе .....ОТ КЪДЕ ГИ НАМИРАТЕ , БЕ...ХА,ХА,ХААААНАЛИ, ВСЕ "ГЛАДУВАХТЕ" ...А??!
52
3
 
18
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
БСП пак сънуват мокри сънища как ще окрадат бюджета на София, ако прокарат свой кмет. Съжалявам другари, това няма да го допуснем.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към "Спаси София" се присъединиха БСП активисти-------------------------------Ми, че то СПАСИ СОФИЯ си е от активисти на БСП :D Как така са се събрали
50
7
 
17
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Значи некъф г о м н я н к о червен дето през живота си никакви отговорности не е поемал седнал протест срещу най-успешния кмет на София да организира???? Всъщност #КОЙ е този Борис Бонев??? Спец по организация на транспорта??? Архитект??? Строителен инженер разбиращ от настилки??? Еколог?? Озеленител??? "Корифей" по трамваите???? Или................най-обикновено синче на червен номенклатурчик "монтирано" на позитанска хранилка.........
49
8
 
17
 
! Отговори
Дони преди 6 години
На БСП много им пречат тези които си гледат работата и използват парите ни по предназначение нямат търпение да се намърдат на власт за да започнат да крадат отново и то като за последно,това обаче няма да го допуснем отново,разболяха ни от кражби и лъжи,принудиха ни да слогуваме с по няколко образования на болни и луди,да ставаме *** на чуждите богаташи,убиха ни и сега с наглостта си пак за власт говорят,о.раха цялата държава наглите, ГЕРБ им пречат и защо им пречат,защото искат власт.
48
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 6 години
До Анонименсамият факт, че нямам дървета от парка на Военната академия по покрива на къщата, показва че не говориш истини.
47
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 6 години
До Крайкато толкова много знаеш, вземи се кандидатирай на следващите избори. Като чета начекната на платформата ти, можеш да разчиташ на гласа ми.
46
11
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
В София влязоха много пари и това е факт който не се дължи на Фандъкова никак. Фандъкова не НАЛАГА ред в града. Градът ще изглежда иначе ако започне да глобява за:1. кола на тротоар или в градинка;2. отпъдъци изхвърлени ДО кофите за ***.3. незатворена кофа за отпъдък;4. непочистване на аки на куче;5. куче без каишка;6. неизмазана и небоядисана фасада на сграда.В момента Фандъкова работи бутон за раздаване на обществени поръчки на ББ.