Рехав протест пред Столичната община за оставка на кмета

Към "Спаси София" се присъединиха БСП активисти
Обновена: 26 ное 2017 17:55 | 26 ное 2017 17:48, Анисия Иванова
74

Организаторите на протеста от "Спаси София" се оказаха малцинство. Активисти, общински съветници и депутати от БСП се вляха в протеста на "Спаси София" срещу Столичната община.

В 13.00 ч. от "Спаси София", които се събираха пред бившия Партиен дом бяха около 30-50 човека. Срещу президентството обаче се събираше друга значително по-голяма група, която се оказа, че е организирана от БСП.

След това червените се вляха в протеста на "Спаси София". Общо по данни на полицията протестиращите са били около 200-250 човека.

Шествие тръгна под надслов "Данче, слез! Протест за цялостното творчество". Основните причини за недоволството са презастрояването в столицата, мръсният въздух и компрометирането на редица пътни участъци,

Шествието стартира от сградата на Министерския съвет и приключи пред сградата на Столичната община.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR застана Борис Бонев, един от членовете на "Спаси София", който изброи и други ключови проблеми, за които протестиращите настояват да бъдат разрешени:

"Все по-бавният, нередовен и неприоритизиран градски транспорт, велоалеи, които са неизползваеми, унищожаване на сградите-културни паметници. Това е протест срещу цялостно творчество", обясни Бонев.

Той заяви, че щом за 8 години мандат като кмет на София Фандъкова не е успяла да поправи основни, базови за града проблеми, то едва ли по-нататък ще го направи.

Като основен проблем в зимния сезон сега Бонев посочи замърсяването и некачествените ремонти. "Първото взима нашето здраве, а второто - парите ни", категоричен бе протестиращият.

Борис Бонев смята, че кметът на столицата има два избора: Или да чуе какво искат хората и да започне да работи, или да подаде оставка.

Прочути столичани пуснаха постове във социалните мрежи в защита на столичния кмет Йорданка Фандъкова след като поисканата й оставка.

Владо Николов: Тя е най-добрият кмет от Иван Иванов насам

"Докато си ровех в интернет, попаднах на нещо, което ме заинтригува и накара да изразя гражданската си позиция, пише в профила си в интернет волейболисът и треньор  Владо Николов.
Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град. Безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонта на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини. Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите. За мен лично Йорданка Фандъкова е най-добрият кмет от Иван Иванов насам и ще е хубаво да я оценим преди да сме я загубили."

Райна Кабаиванска: Тя развива културата в период на глобална криза

"Благодарна съм на кмета на София г-жа Фандъкова, защото виждам, че има развитие на културата в един период на глобална криза и в период, когато много малко държави правят нещо за изкуството, пише оперната прима Райна Кабаиванска. Културата за човечеството е най-важното и българската традиция трябва да бъде показана. Поздравявам Йорданка Фандъкова за работата й като кмет на София и й пожелавам да продължи развитието на града.” Стипендия от Столична община за 2017 г., спечели младата и талантлива оперна певица Александрина Михайлова, която е едва на 19 години.

Банкерката Виолина Маринова: "Кмет за пример! Скромна, без да афишира трудностите! Трябва да признаем, че градът изглежда различно!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкте протестиращи са комунистически ***, познават се от други протести.
44
8
 
12
 
! Отговори
Дари преди 6 години
Тези младите дето не знаят защо протестират,това са техни отговори на въпроса знаят ли че София никога не е имала такъв способен кмет,никога,не краде,не дава празни обещания и работи като багерче,човек който наред с напрегнатата работа е приборил рака и продължава да го прави а същите знаят ли какво представляваше София,*** това беше ,сиви останки от социализма.Мръсни долни комунисти,нарочно насъскват хората за да немогат ГЕРБда си вършат работата и да могат да кажат че не са се справили.
43
4
 
14
 
! Отговори
Протестър преди 6 години
Абе измръзнахме на тоя студ с тоя протест измислен! Другия път искаме газови печки и по една кана чай, иначе с тия 15 лева никъде не отивам на протест, дето ги плащате!
42
14
 
9
 
! Отговори
ТРЕЗВЕН преди 6 години
Фандъкова е страхотен човек, вероятно, но не и добър политик, нито добър управник.
41
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София е точно като след бомбарировките ВСВ
40
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 8 години откри ли едно паркомясто? Защото сигурно е закрила много, а паркирането стана ужас.
39
10
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Фандъкова е пример, как в ГЕРБ има доста читави политици.Бойко след този мандат трябва да се оттегли и да даде премиерският пост на някой от младите политици в партията, които със сигурност ще управляват страната по-добре от него.Както се справяше като кмет на София, така е и на национално ниво в момента - не е зле, но може и по-добре.
38
10
 
12
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Виждал съм Йорданка Фандъкова на живо, да пазарува в магазин за дрехи за своите внуци (май), беше на опашката преди нас. Изключително позитивно излъчване, скромно и смирено.Помня какво беше в София по време на софиянски и Бойко... Фандъкова е в пъти по-добър кмет от тях и направи за града много позитивни промени.И най-вероятно след този маднат сама ще се оттегли... така че могат да се радват тия *** от "Спаси София", които ходят да снимат грешките на фирмите изпълнители.
37
11
 
7
 
! Отговори
АН преди 6 години
АЗ ПО ПРИНЦИП СЪМ ПРОТИВ 2 И ПОВЕЧЕ МАНДАТА ВЪВ ВЛАСТТА НЕКА ДА ВИДИМ И ДРУГИ КМЕТОВЕЧОВЕК СЕ СРАСТВА И САМОЗАБРАВЯ ВЕЧЕ-БОЙКО ЛИЛЯНА ГОРАНОВ И ДР
36
9
 
6
 
! Отговори
от преди 6 години
Проблемът, че сте си го избрали със 100% си е ваш. Обикновено кметът има визия, която да реализира а не слиза да копае метрото (снимки от вчера).
35
4
 
9
 
! Отговори
1234 преди 6 години
На комунер/змия/куче като спи-вяра НИКОГА!!!
34
7
 
22
 
! Отговори
БСП са гад.ни преди 6 години
Ялова работа. Ама как не им омръзна на червените да се занимават с дреболии и глу.пости.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Знеш ли му второто име на тази звезда, че да поровя в нета. 100% ще е номенклатурно чадо.
32
2
 
9
 
! Отговори
Плешивия преди 6 години
А паветата кой крадна?
31
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Ми рехав щото всичко е опорочено в зародиш...така е! бсп е порочна и в червата! До каквото се допре се зацапва.
30
8
 
18
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 години
Г-жа ЛЪЖАатакува по всички възможни фронтове,ама нещо червените бригади са и паянтови.
29
16
 
13
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Дезинформация, дезинформация и т.н. Та от статията не разбрах, съобщавате ни, че протеста е бил рехав, че бил е на БСП или ни пишете хвалебствено слово за поредната провинциална ***, която тиквеника доведе за да точи народните пари с безкрайните си ремонти?!?! Всички знаем, че от строителство се краде най- много!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А американци и британци се биха на страната на Русия ?
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владо Николов и той пък къде се набърка в политиката - инж Иван Иванов кмет на софия по време на ВСВ ?
26
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами рехаво щее то Софиянците ни няма или ако има някои останали то те са на по 80 години. Мислите ли че ако Софиянците си бяпхме в София тези щяха да управляват? В София има всичко друго но не и Софиянци. Четвърто поколение живея в София. Преди 20 години продадох на дядо ми къщата до женският пазар и се изнесох. Вече 20 години съм в чужбина такива като мен сме стотици хиляди. Прибереме ли се тъжна им майкя и на управляващи и на селянжъри и на все живо. А това в най скоро време ще се случи.