Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?

Критиките към столичния кмет активизираха защитниците й
27 ное 2017 14:00,
118
Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?
Снимка: архив "Булфото"

Ремонт след ремонта на бул. "Дондуков". Абсурдни велоалеи по "Раковски". Пред НДК е като при война... Заради тези и още много проблеми в София кметът Йорданка Фандъкова е подложена на силни критики през последните дни.

Заради неуредици вчера бе организиран протест пред Столичната община. Представители на "Спаси София" и активисти на БСП бяха част от недоволството. "Данче, слез! Протест за цялостното творчество", бе мотото на протеста.

Критиките към Фандъкова обаче активизираха поддръжниците й. Известни софиянци пуснаха статуси в подкрепа на кмета в профилите си във Facebook, пише "24 часа". Те са възмутени и от умишления саботаж, заснет от камери на "Дондуков", на които се видя, че някой умишлено вади павета от ремонтирания булевард нощем.

Още по темата

Защита за Фандъкова дойде от волейболиста и треньор Владо Николов.

"Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град", пише той. Според него безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонтът на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини.

"Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите", пише  още Владо Николов и призовава да оценим Фандъкова преди да сме я загубили.

И голямата Райна Кабаиванска дава подкрепа за Фандъкова. Тя допълва, че й е благодарна заради развитието на културата в града въпреки глобалната криза.

"Кмет за пример! Скромна без да афишира трудностите", пише в профила си банкерката Виолина Маринова.

Подкрепа идва и от актьори. Александър Алексиев, познат от "Възвишение и "Откраднат живот" е убеден, че София мощно просперира в последните години.

"Мога да кажа смело, че София се превърна в космополитен град, прогресивно движещ се към останалите водещи Европейски столици", категоричен е той.

Колегата му Асен Блатечки пък констатира, че се иска оставката на Фандъкова за ремонти, които не са се случили през последните 30 години.

"Гледам нета и разбирам, че искат оставка в София. За какво? За корупция, за лъжа, за липса на работа? За работа и ремонти", пише той и допълва, че градът се развива, пълен е с чужденци и става все по-разнообразен.

В софийския дебат бе включено и филмче, което включва снимки от Google на едни и същи места в столицата, направени сега и преди пет години. Променена ли е София? За добро ли е ли не – спорът продължава да тече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Прав Си преди 6 години
До ФантомасПрави си, барабар с управляващите на София.
110
0
 
1
 
! Отговори
Фантомас преди 6 години
Най-големия проблем на София е че се напълни със селяни! Всички с големи претенции а забравят от къде идват...За тези които не си отиват на село събота и неделя или през почивнине дни знаят за какво става дума!!! В тези периоди София е спокойна, няма задръствания, няма блъсканица във транспорта.
109
0
 
2
 
! Отговори
Богданов преди 6 години
София представлява град с градоустройствен план тип 20те години на 20ти век. На всеки 100 метра светофар, предизвикващ задръствания, след и пред него пешеходна пътека плюс спирка на градския транспорт. Средна скорост - 12 км/ч. Страшна бизнес столица, няма що 🤣 дупки по улици и тротоари, отворени шахти и стърчащи арматури. Опасно за живеене място. Не можеш да гледаш покривите на неокласическите сгради в центъра, защото трябва да си гледаш в краката. Мръсен, прашен и немит с вода град, .
108
0
 
2
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Преди имаше дупки и сега има. Така ги оправят, че след някой друг месец да се отворят пак. Видите ли, ние сме нужни и незаменими. Има и около милион селяни повече и още толкова коли, като първите вече се мислят за софиянци, а манталитета им селски. Колите пък строени в две редици по улиците и в средата може да се мине на магия. Същата мръсотия и рушащи се сгради. Новото което се направи без коментар, ББ достатъчно се хвали и сме информирани. Дано това председателство помогне малко.
107
7
 
12
 
! Отговори
Нито един кмет преди 6 години
До сега,не е разпилял толкова милиони и не е създал такъв хаос в София,както Фандъкова.Единствената богопомазанакметица,разполагаща с толкова много пари/и за крадене/. Нескончаеми ремонти,безумни решения,тормоз за жителите.....Горката,а се мисли за голямата работа.Нейната работа е- крачка напред,пет- назад.Живеем по герберски и ни е хубавичко.
106
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викат и Даца Фандъка, а на дупките в София фандъци. Това е най-некадърния и нескопосан свят. Но все пак е имала от кого да гледа. Боко Тиквата (Суджука) беше същия некадърник. Ама сега е премиер. Значи и тая овца може да стане. Тогава тежко ни. Най я обичам заради билета от 1,60.
105
21
 
10
 
! Отговори
Ебач на анонимните преди 6 години
Смешни сте. Неблагодарни сте. Слепи сте. Явно и у дома сте недоволни. *** сте. Партиино пробващи се смешници! Евала на Фъндъкова! Жената се справя и прави. За разлика от вас недоволно *** мизерници.
104
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова го обезобрази тоя град! Толкова зле беше по времето на ония крадец янчулев.
103
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно пък недомислицата "Лъвов мост" - кръгово със светофар. Нововъведение в световното градоустройство. Едни студентчета преди това показаха как за 1/3 от парите може да се направи много по-функционално, ама нали трябва да се краде от материали и теменужки...
102
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би, Фандъкова смята, че наследството, което и е оставил предишният кмет на София Бойко Борисов, е било под всякаква критика?
101
24
 
14
 
! Отговори
Фантомас преди 6 години
Имам един енинствет въпрос към всички критици: Вие какво направихте за София, с какво допринесохте тя да е по хубава, по- управена?Много е лесно да гледаш другите как работят, а ти да гледаш и да ги плюем. Друго е да си запретнеш ръкавите и да се потрудили.....
100
4
 
18
 
! Отговори
Доколкото преди 6 години
си спомням, от преди три-четири години, целта на ремонта беше да се преместят релсите на трамваите до тротоарите, за да се освободи място за колите! Какво направиха? Ами КОЗМЕТИЧЕН РЕМОНТ! За Руски паметник няма да говоря, как трамваите изведнъж изкачат и за шофьори и за пешеходци и така КРЪГОВОТО, стана безумно! Плочки за слепи хора и тротоари високи половин метър.
99
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управлението на Фандъкова може да се сведе само до едно изречение - ТОЛКОВА МНОГО ПОХАРЧЕНИ ПАРИ, ЗА ТОЛКОВА СКРОМНИ РЕЗУЛТАТИ!
98
6
 
31
 
! Отговори
Д-р Исня преди 6 години
Сега се върнах от Белград, където преди 20 години падаха бомби.Къде сме тръгнали, бе! Какво си мислим, че правим! Ама си и вярваме - "Вервайте ми!"
97
26
 
20
 
! Отговори
Фантомас преди 6 години
Хора, хора престанете да търсите кусури на Фъндъкова ами се загледани в себе си!!! Не е кмета на София който си хвърля *** на улицата пред кощчетата за ***. Не е Фъндъкова която си спира джипа или таратайката на новия тротоар и го разбива а всички ние. Не може един да гради а 3 милиона да рушат. На който не му харесва София да си ходи на село!!!Селата така си пустеят. Там всичко ще Ви е наред.
96
0
 
9
 
! Отговори
az tam преди 6 години
Как ще го делна тоя сайт за "новини"
95
8
 
37
 
! Отговори
минувач преди 6 години
ГЕРБ са мнооого далеч от професионализъм! Учителка е кметица в София - какво по д.я.в.о.л.и.т.е разбира това недоразумение от управление на град, и то - Столицата ни !?! Само защото мъжът и е близък с пожарникаря - затова стана кмет. Това важи и за другите кметове на ГЕРБ на райони в София...
94
6
 
31
 
! Отговори
Фандъчето да ходи д, преди 6 години
Фандъкова снимай се със софийските велоалеи чудо и приказ. Да се снима и с всичко зелено,че скоро няма да го има. А дали да изброявам още неща с които да се снима ще кажат заядливко. А то трагедия след трагедия прави се уж нещо ама покрай него се краде та се *** всички.
93
8
 
6
 
! Отговори
до 72 преди 6 години
Както казах, проблемът не е решен, но със сигурност има резултат! Говориш за пусната на свобода каракачанка, а не за бездомно куче...Всъщност самият факт, че споменаваш конкретни породи говори за избягали или наскоро изхвърлени породисти кучета. Мелезите, родени на улицата няма да можеш да разпознаеш. Лесно е да се взираш в проблемът на твоята улица, но човек трябва да вижда малко по-далече от носа си...Не ме поставяй в ситуация да защитавам действията на кмет, който смятам, че трябва да си ходи
92
6
 
41
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Промени има, но на каква цена. Нещо, което може да се направи за 10 хиляди лева, се прави за 10 милиона лева и то така, че утре пак да се прави. В това е проблема. Милиарди се изсипаха в мафиотските джобове от бюджета на София.