Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?

Критиките към столичния кмет активизираха защитниците й
27 ное 2017 14:00,
118
Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?
Снимка: архив "Булфото"

Ремонт след ремонта на бул. "Дондуков". Абсурдни велоалеи по "Раковски". Пред НДК е като при война... Заради тези и още много проблеми в София кметът Йорданка Фандъкова е подложена на силни критики през последните дни.

Заради неуредици вчера бе организиран протест пред Столичната община. Представители на "Спаси София" и активисти на БСП бяха част от недоволството. "Данче, слез! Протест за цялостното творчество", бе мотото на протеста.

Критиките към Фандъкова обаче активизираха поддръжниците й. Известни софиянци пуснаха статуси в подкрепа на кмета в профилите си във Facebook, пише "24 часа". Те са възмутени и от умишления саботаж, заснет от камери на "Дондуков", на които се видя, че някой умишлено вади павета от ремонтирания булевард нощем.

Още по темата

Защита за Фандъкова дойде от волейболиста и треньор Владо Николов.

"Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град", пише той. Според него безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонтът на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини.

"Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите", пише  още Владо Николов и призовава да оценим Фандъкова преди да сме я загубили.

И голямата Райна Кабаиванска дава подкрепа за Фандъкова. Тя допълва, че й е благодарна заради развитието на културата в града въпреки глобалната криза.

"Кмет за пример! Скромна без да афишира трудностите", пише в профила си банкерката Виолина Маринова.

Подкрепа идва и от актьори. Александър Алексиев, познат от "Възвишение и "Откраднат живот" е убеден, че София мощно просперира в последните години.

"Мога да кажа смело, че София се превърна в космополитен град, прогресивно движещ се към останалите водещи Европейски столици", категоричен е той.

Колегата му Асен Блатечки пък констатира, че се иска оставката на Фандъкова за ремонти, които не са се случили през последните 30 години.

"Гледам нета и разбирам, че искат оставка в София. За какво? За корупция, за лъжа, за липса на работа? За работа и ремонти", пише той и допълва, че градът се развива, пълен е с чужденци и става все по-разнообразен.

В софийския дебат бе включено и филмче, което включва снимки от Google на едни и същи места в столицата, направени сега и преди пет години. Променена ли е София? За добро ли е ли не – спорът продължава да тече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
11
 
! Отговори
suncho82 преди 6 години
До до 12Проблемът с кучетата не е решен. Хаха. Миналата седмица пресичах кръстовище на бул. Стамболйски близо до пазара Д.Петков в 12 вечерта и отсреща една видях голяма каракачанка ,която беше пусната на свобода и лаеше заплашително срещу мен. Дори тръгна към кръстовището,но аз се върнах за да не стане беля.После пресичайки видях пак в този район една немска овчарка,легнала до един блок.
70
8
 
14
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
София като град върви добре през последните десетина години, това е факт, но от известно време Фандъкова почна някак си да се оправдава. А и да се самовъзхвалява, което е още по-лошо. Това ме навежда на мисълта, че нещо не е както трябва. Може би с тия огромни пари от местни данъци и всичко останало, можеше и да е по-добре.
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не са снимали и крайните квартали на София
68
7
 
22
 
! Отговори
край преди 6 години
Знае ли някой колко струва едно метро. Колко фирми у нас са строили метро и колко е конкуренцията между тях - николко. Колкото пари има общината за това - всичките ги вземат. Сами си дайте сметка защо е толко изгодно да си кмет и да строиш метро.
67
5
 
7
 
! Отговори
рускиня до 57 преди 6 години
"Това не е обаче комунизъм" Интересно защо тогава всички предпоставки на комунизъма налице. Има една прослойка на хора,които не полагайки никакъв труд ползват социални блага на обществото? Медицинското обслужване, транспорт, ток, вода? това е комунизъм.
66
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрданка може да не е най-лошият кмет, но защо намесвате БСП тук? От началото на промените от Софийската баница все "демократи" и "европейци" се облажват! А и всички подобрения са по европроекти, което означава, че магаре да сложиш ще ги направи!
65
7
 
12
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Не знам откога си наясно с проблемът с кучетата в София, но определно последните години се забелязва резуалтат. Не знам как си решил, че са се увеличили двойно но явно не помниш, че преди 10-15 години всяка зима имаше разкъсани хора, а кучетата се събираха на глутници по 20-30 живтони. Не казвам, че са изчезнали, но определено глутници вече няма, а и от доста време не е имало сериозен инцидент с бездомни куче. И аз не харесвам Фандъкова, но трябва да се стараем поне малко да сме обективни...
64
8
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
някои помним София и преди Фандъкова и преди Софиянски и други копи пейст кметове, които Не са родени в този град, но с болни , политически амбиции, или партиини бушони, които превърнаха града в център и всичко останало, циганизират квартали нарочно, харчат безотчетни пари на столичани, хвърлят прах в очите на онези 80%, които пък хич не могат и не искат да мислят , София не е европейска столица, жалката истина е тази и няма да стане, докато хората , живеещи в този град не прогледнат ..
63
5
 
8
 
! Отговори
ППП преди 6 години
Много хубаво клипче! Хейтърите да се пукат от яд!
62
4
 
26
 
! Отговори
Край преди 6 години
Това че в София влизат много пари от ЕС не е заслуга на фандъкова. И за съжалиние това ще е до време. Помнете ми думата че в Манастирски ливади асфалт и тротоари в техния живот няма да видят по начина по който София се управлява сега.
61
5
 
24
 
! Отговори
Край преди 6 години
Да в София влязоха много пари. В София се строи и се ремонтира много. НО Фандъкова не иска да НАЛАГА ред в града. Фандъкова не желае да принуди гражданите:1. да не паркират на тротоар и в градинка;2. да си водят кучетата на каишка и да чистят след тях;3. да не хвърлят до кофите гуми, дограми и тоалетни чинии;4. да си измажат фасадите и да ги боядисат.Тези неща не искат пари искат ВОЛЯ.Госпожата обаче предпочита да работи като бутон за обществени поръчки на ББ.
60
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка на фастъка
59
1
 
4
 
! Отговори
Писател не е чукча преди 6 години
Навидили се напоследък едни редактори, не ти е работа.
58
1
 
6
 
! Отговори
стар софийски кокал преди 6 години
До Анонименот ткога пилетата с жълто окоо устата помнят историята на софия?1
57
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добър кмет от Фандъкова София не е имала. Не говорете глупости против жената.
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем са против капитализмът, хем искат да живеят като бели хора.И да имат мнение и да го казват в нета, т.е. искат и демокрация.Искат и да има закони, т.е. правова държава.Това не е обаче комунизъм.Трагедията на България е, че нямаше реформи.Съдът е още червен и всичко е червено.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столицата на Шопландия.
54
4
 
16
 
! Отговори
oseri Sofia преди 6 години
Кои са "Спаси София"-Борис Бонев - неуспял гастарбайтер във Франция, бута 7 години магистратура в Париж, след което безславно се връща в България, през това време не работи, а само администрира форум.-Гергин Борисов - едвам завършил колеж за библиотекари, представя се навсякъде за "архитект", специалист по метростроителство, специалист по какво ли още не.-македонец Андрей Зографски, гадже ту на първия, ту на втория.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защо всеки бяга на Запад?Заради заплатите и заради инфраструктурата, социалната политика и социалните привилегии. Никой не бяга в любимият ви КНДР.А тея искат да е капитализъм като на Запад, но ако може да е и комунизъм като в КНДР.Няма такъв филм.Това, че сте *** е ясно.
52
0
 
5
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
Епа я зор не сещам! Само дето вече нема къде да си сложим прасето да си пасе, айванчето...