Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?

Критиките към столичния кмет активизираха защитниците й
27 ное 2017 14:00,
118
Фандъкова на мушка! Преди и сега – променена ли е София?
Снимка: архив "Булфото"

Ремонт след ремонта на бул. "Дондуков". Абсурдни велоалеи по "Раковски". Пред НДК е като при война... Заради тези и още много проблеми в София кметът Йорданка Фандъкова е подложена на силни критики през последните дни.

Заради неуредици вчера бе организиран протест пред Столичната община. Представители на "Спаси София" и активисти на БСП бяха част от недоволството. "Данче, слез! Протест за цялостното творчество", бе мотото на протеста.

Критиките към Фандъкова обаче активизираха поддръжниците й. Известни софиянци пуснаха статуси в подкрепа на кмета в профилите си във Facebook, пише "24 часа". Те са възмутени и от умишления саботаж, заснет от камери на "Дондуков", на които се видя, че някой умишлено вади павета от ремонтирания булевард нощем.

Още по темата

Защита за Фандъкова дойде от волейболиста и треньор Владо Николов.

"Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град", пише той. Според него безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонтът на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини.

"Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите", пише  още Владо Николов и призовава да оценим Фандъкова преди да сме я загубили.

И голямата Райна Кабаиванска дава подкрепа за Фандъкова. Тя допълва, че й е благодарна заради развитието на културата в града въпреки глобалната криза.

"Кмет за пример! Скромна без да афишира трудностите", пише в профила си банкерката Виолина Маринова.

Подкрепа идва и от актьори. Александър Алексиев, познат от "Възвишение и "Откраднат живот" е убеден, че София мощно просперира в последните години.

"Мога да кажа смело, че София се превърна в космополитен град, прогресивно движещ се към останалите водещи Европейски столици", категоричен е той.

Колегата му Асен Блатечки пък констатира, че се иска оставката на Фандъкова за ремонти, които не са се случили през последните 30 години.

"Гледам нета и разбирам, че искат оставка в София. За какво? За корупция, за лъжа, за липса на работа? За работа и ремонти", пише той и допълва, че градът се развива, пълен е с чужденци и става все по-разнообразен.

В софийския дебат бе включено и филмче, което включва снимки от Google на едни и същи места в столицата, направени сега и преди пет години. Променена ли е София? За добро ли е ли не – спорът продължава да тече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че е променена променЯЩА се е ,но има един много важни въпроси ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО В МНОГО КВАРТАЛИ А СЕ ПРАВИ МНОГО САМО В НЯКОИ КВАРТАЛИ,ЗАЩО НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ОБЕЩАНИЯТА А ВСЕ ИМА ДОГОДИНА И ОТНОВО ДОГОДИНА,ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВАТ НАЙ-ЕВТИНИТЕ МАТЕРИАЛИ-ДОНДУКОВ В ТОП ЦЕНТЪРА А ПОГЛЕДНЕТЕ ПЛОЧКИТЕ,ЗАЩО НЕ СЕ ПОДДЪРЖА ПОСТРОЕНОТО,ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО ЗА ФАСАДИТЕ И ТОЧНО В ТОП ЦЕНТЪРА-МАРИЯ ЛУИЗА,ЗАЩО НЕ СЕ ЗАБРАНЯТ ПОНЕ ВЪГЛИЩАТА ЗА ОТОПЛЕНИЕ,ЗАЩО ГТ Е НА 30 МИНУТИ и.т.н.и т.н.
10
3
 
25
 
! Отговори
Д преди 6 години
Отидете в Студентски град- Не знам Данчето как спи спокойно при тези поразии там
9
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истина е, че много неща се промениха положително в София - и метрото, и заводът за отпадъци и уличните кучета и т.н. Също така се направиха и доста инфраструктурни проектни по околовръстното, важни кръстовища на две нива, нови трамваи и автобуси и т.н. Но в последната година се видя безсилието на общината за борба със замърсеният въздух ,планирането и контролът на ремонтите! Бяха сменени зам. кемтове, но това не даде резултат! Затова единственият вариант е оставка!
8
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София изхарчи много пари за да се превърне в един град на абсурда и вечни окопи и ремонти които не спират.
7
14
 
16
 
! Отговори
Долните преди 6 години
Бегом по родните места. Свиквайте веднага пленум или конгрес и при местните дерибеи, те са от вашите и нищо не са пипнали, ще си се радвате на ***.
6
6
 
42
 
! Отговори
българина преди 6 години
одит няма да има докато герб са на власт, както в паркинги и гаражи. върха на герберската инженерна мисъл е раковска и дондуков, да ги стесниш с велоалеи за 5 колелета, съдаваш задръстване при което се отделят много по вече газове които велосипедистите дишат те и за това и не карат там. цялата работа е по герберски, имитация на дейност но платена
5
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова е кукла на конци и Послушница на Борисов.Ясно е, че той я сложи за да прикрие огромните му кражби от Софийското метро.
4
6
 
34
 
! Отговори
1 ФАНДЪК преди 6 години
мярка за КОРУПЦИЯ и НЕКОМПЕТЕНТНОСТ
3
5
 
43
 
! Отговори
1,60 НЕЗАКОНЕН БИЛЕТ преди 6 години
КРАЖБИ от ремонти като за световно, а нашата дскалица с нежен гласец никога нищо не е видяла, не е разбрала. Само като ПАРАВАН на общинарите от ГЕРБ я използват женицата. Ама за кмет НЕ СТАВА
2
5
 
47
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Нека изчакаме пролетта да видим дали асфалта по трамвайните линии ще е още там ;)
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А одит на тези хубавинки кога ще има?