Три дни яли, пили, пазарували и се повозили с..."Карта София"

Картата е за всички български и чуждестранни гости на столицата
27 ное 2017 15:30, Анисия Иванова
27
Три дни яли, пили, пазарували и се повозили с..."Карта София"
Снимка: Център за градска мобилност

Центърът за градска мобилност разработва нов продукт с името "Карта София". Това е карта за пътуване по цялата градска мрежа с тридневен срок на валидност. Тя обаче дава на притежателите си и редица намаления.

Първоначалният етап в изработването на "Карта София" вече е преминат, в момента екип на ЦГМ я допълва с нови екстри. Тридневната карта за пътуване в градския транспорт е на стойност 20 лева, тя важи само за един притежател. Документът е за срок от три последователни календарни дни, валидния период е изписан на лицето на картата в момента на издаването.

Превозният документ дава възможност не само да се пътува без ограничение до всички интересни за туристите места в София, но и за намаления в над 50 обекта из големия град, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Сред тях са много заведения за хранене, музеи, книжарници, обекти за спорт и развлечение, включително с картата може да се покара по-евтино и картинг.

Списъкът на присъединилите се към "Карта София" обекти се увеличава с всеки изминал ден предвижда се да започне подготовка на книжка-каталог. В нея ще бъдат включени с фотоси и координати всички обекти, които предоставят намаления на притежателите на картата.

Тази книжка ще се превърне в неделима част от нея. При посещение в обект и след като представи валидна "Карта София" всеки турист ще получи отбелязаната в каталога отстъпка от цената в съответния обект. А до отпечатването на книжката-каталог, включените в картата места, могат да се видят на официалната страница на ЦГМ https://www.sofiatraffic.bg/media/uploads/karta%20SOFIA%202.jpg

"Карта София" е предназначена за всички български и чуждестранни гости на столицата, които по време на тридневен престой могат без ограничения да пътуват по всички линии на метро, автобуси, тролеи и трамваи. 

В ЦГМ прогнозират, че интересът към "Карта София" ще бъде засилен в периодите на активен туризъм както и по време на европейското председателството на страната ни, когато от 1 януари 2018 г. за 6 месеца София ще се превърне и в столица на страните от европейското семейство.

Картата може да се закупи от всички бюра за продажби на ЦГМ, в които има картови принтери и се издават превозни документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познати чужденци дойдоха на гости в София и си купиха такива карти. Минахме през няколко музея, дето уж трябва да са с намаления, на входа ни се пулеха и изобщо не знаеха за никакви отстъпки. Накрая си платиха като поп пълната цена. Градски транспорт така и не ползвахме, щото той в София както знаем минава на високосна година ако дойде изобщо. Така че добре сме я измислили тая карта, пладнешки обир.
6
2
 
10
 
! Отговори
Столичанин преди 6 години
За пореден път ЦГМ показва, че ОБИЧА закръглените числа. Подобна карта например в друг европейски град - РИМ е на цена от 16 евро. Но иначе, браво ... започнали са поне малко от малко да взимат добрите практики. Остава да видим и изпълнението.
5
4
 
9
 
! Отговори
пепе преди 6 години
Много добра идея. Би било полезно за всеки чужденец или човек, който не е от София.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3когато всички *** се научат, че отоплението в 21век не е на дърва, ***, гуми и всякакви други запалими ***.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А автомати за чист въздух кога ?
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добра идея :) Браво
1
5
 
34
 
! Отговори
M преди 6 години
Дневна карта за цялата градска мрежа- 4 лв. 3-дневна- 20. Само на мен ли не ми излиза математиката?