Три дни яли, пили, пазарували и се повозили с..."Карта София"

Картата е за всички български и чуждестранни гости на столицата
27 ное 2017 15:30, Анисия Иванова
27
Три дни яли, пили, пазарували и се повозили с..."Карта София"
Снимка: Център за градска мобилност

Центърът за градска мобилност разработва нов продукт с името "Карта София". Това е карта за пътуване по цялата градска мрежа с тридневен срок на валидност. Тя обаче дава на притежателите си и редица намаления.

Първоначалният етап в изработването на "Карта София" вече е преминат, в момента екип на ЦГМ я допълва с нови екстри. Тридневната карта за пътуване в градския транспорт е на стойност 20 лева, тя важи само за един притежател. Документът е за срок от три последователни календарни дни, валидния период е изписан на лицето на картата в момента на издаването.

Превозният документ дава възможност не само да се пътува без ограничение до всички интересни за туристите места в София, но и за намаления в над 50 обекта из големия град, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Сред тях са много заведения за хранене, музеи, книжарници, обекти за спорт и развлечение, включително с картата може да се покара по-евтино и картинг.

Списъкът на присъединилите се към "Карта София" обекти се увеличава с всеки изминал ден предвижда се да започне подготовка на книжка-каталог. В нея ще бъдат включени с фотоси и координати всички обекти, които предоставят намаления на притежателите на картата.

Тази книжка ще се превърне в неделима част от нея. При посещение в обект и след като представи валидна "Карта София" всеки турист ще получи отбелязаната в каталога отстъпка от цената в съответния обект. А до отпечатването на книжката-каталог, включените в картата места, могат да се видят на официалната страница на ЦГМ https://www.sofiatraffic.bg/media/uploads/karta%20SOFIA%202.jpg

"Карта София" е предназначена за всички български и чуждестранни гости на столицата, които по време на тридневен престой могат без ограничения да пътуват по всички линии на метро, автобуси, тролеи и трамваи. 

В ЦГМ прогнозират, че интересът към "Карта София" ще бъде засилен в периодите на активен туризъм както и по време на европейското председателството на страната ни, когато от 1 януари 2018 г. за 6 месеца София ще се превърне и в столица на страните от европейското семейство.

Картата може да се закупи от всички бюра за продажби на ЦГМ, в които има картови принтери и се издават превозни документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
AZ преди 6 години
Хамбург - 12 евро за 5 човека/ден --- за 3 дена 36 евро -72 лвСофия 5 човека по 20лв 100лв !!!!!!!!!!!!!
26
1
 
10
 
! Отговори
Пърфект софиянец преди 6 години
А кога ще пуснат билет с валидност час или час и половина? Сега ако сляза на три спирки за по 5 мин., при качване всеки път нов билет от 1.60 лв.? Нали уж гледаме от Европа? Наслагаха някакви машинки бабичките да си броят картите, а устройство за валидизиране на билет - нъцки!
25
2
 
3
 
! Отговори
до осведомителите преди 6 години
А какво се случва в другите градове в България? За Карлово питам, защото е на 10 минути от моето село /имам еко вила там/ и искам да пазарувам за Коледа в региона.
24
1
 
3
 
! Отговори
Министър преди 6 години
Добра идея ,дано я ПУСНАТ .
23
1
 
3
 
! Отговори
йокин преди 6 години
Що,се нервите''светът,свършва,баламите не''.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е тази карта, че нещо не съм я виждал?Сега тепърва ли ще се пуска?
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази карта беше пусната доста отдавна
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ония дето бил с приятели чужденци с тая карта лъже.1. Тя още не съществува на практика, не е пусната в продажба.2. Тя не е за музеи, а е за градски транспорт, а всичко останало е между другото.3. След като дори не са се возили на градски транспорт защо въобще са си я купили тази карта?4. От кое село си?Лъжете та се оливате това червените ***.
19
2
 
4
 
! Отговори
Клоуна преди 6 години
Пак ще цъкнат нещо недоизкусурено така като за ГОЛЕМИТЕ БАЛЪЦИ да се ловят на въдицата. Инак идеята е добра, прекалено хубаво да е истина, ако е всичко честно!
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами само отскочете до Солун дето е на 4 часа път и вижте какво значи обслужване и обноски. А не големите претенции на "чистите арийци" (всъщност 100 тюрки-семити) българите и на практика едно нищо.
17
5
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
В статията пише, че картата е в процес на разработка ! Кога успя да си я купиш, кога успя да я пробваш ?!? Или май гостите са ти били от *** ? В едно бъди сигурен, дори и след като я въведат за самагон намаления няма да има !
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето шофьори в "градският транспорт" са на години.Нямали били кадри. Никой не иска да си трови нервите за без пари.И същите тези дето са раждани в соца са с типичният соц манталитет.Ама ти явно не си от София и не знаеш.
15
3
 
7
 
! Отговори
до 7-ми преди 6 години
В България служителите винаги плачат че не им плащат достатъчно, но са светлинни години от тези в Испания и обслужването което ти предлагат, тук съм чужденец и като отида до някое учреждение , чак ми става неудобно - обясняват, повтарят, пишат ти го, ако не са сигурни за нещо питат колеги и ВИНАГИ са вежливи. В БГ НАЙ- ИЗПОЛЗВАНОТО обръщение е : "Ама как няма да го знаете бе, господине/госпожо"
14
1
 
7
 
! Отговори
Върховен съдия преди 6 години
Цитат от ДЕЙСТВАЩАТА тарифата на ЦГМ:Абонаментна карта по редовна тарифа за всички линии, Еднодневна - 4лв, Тридневна (електронна) - 10лв. Електронен носител - 2лв.
13
5
 
9
 
! Отговори
10 преди 6 години
"Да шофьорите не струват, но това е остатък от соца. Те си мислят, че едва ли не рейса е на баща му."Какъв соц те гони, бе мен? Повечето пилотчета в градското транспортче не са били родени по времето на соца, както и ти предполагам.И да те светна. 3-дневна карта имаше и преди и струваше... 10 лева. Сега с рекламата на определени заведения от "обръча от фирми" става 20. Просто уникална далавера. Вече виждам как хиляди западняци ще се наредят на опашка и ще се возят в смрадливия ни транспорт
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Солун преди няколко години билета беше 0,99 евро. Сега е 2 евро. Явно и там билета скача, а не само тук.И даже вече имат рейсове втора употреба, преди нямаха.Но там има и друго, "шведите" не могат да се возят без билет, и кондуктора не се държи като селянин. Просто викат полиция и ако не искаш да платиш глобата вече полицията се разпрява с теб.Лично не съм виждал грък да го хващат без билет. Те много добре знаят какво следва, ако не дупчат.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има такива карти и на изток, и на запад, целят чужденците, и са много хубава екстра.Стига плюхте.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите явно е пълно с лъжи и пишат хора дето не са и помирисвали София.Транспортът в София е редовен. Имат си график и ако не го спавзат следват глоби. Да шофьорите не струват, но това е остатък от соца. Те си мислят, че едва ли не рейса е на баща му.Що се отнася до картите явно е за чужденците. Българите ще намерят по-евтини варианти.В Солун билетчето е 2 евро. Ако искаш. Ако не пеш. Само дето и там като тук картите са евтини и ако си вземеш там за 6 мес. и са много по-евтини.
9
1
 
10
 
! Отговори
,,, преди 6 години
Къде я намери тази карта за 16Е в РИМ?Roma PASS, която е еквивалент на тази струва 3 дни/ 2 дни са 38,50/28Е...Амстердам - 4/3/2/1дни са 87/77/67/57ЕНе че сравнявам моя град с горните, но добро начало. Може да се коментира като се провери какво включва за 20лв.....
8
4
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе я вземете да гласувате и една винетка за София, че ми писна от задръствания.