Заради снега: Колони с автомобили по "Цариградско"

130 машини борят снега в страната: Карайте внимателно!
27 ное 2017 11:37, Красимир Ангелов
30
Заради снега: Колони с автомобили по "Цариградско"
Снимка: БТА

Колони от автомобили се образуваха и в двете посоки на бул. "Царигардско шосе" от рано сутринта заради сутрешния трафик и снеговалежа в столицата.

В посока центъра задръстването е в трите колони на бул. "Цариградско шосе" и започва от Окръжна болница, а в посока изток колоните започват от "Орлов мост", съобщава "Фокус".

В София над 110 снегопочистващи машини са в готовност за борба със снега, като са разположени на предвидените места. В планинските части на район Витоша е разпръсната смес срещу заледяване. Опесъчени са пътища до хижа "Алеко" и до Златните мостове.

В София днес е обявен оранжев код с интензивни валежи от дъжд и сняг и се очаква образуване на снежна покривка.

Същевременно над 130 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Ловеч, съобщават от АПИ.

Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход (път II-35 Троян - Кърнаре).

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
9
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Ако върнат орогиналната разрешена скорост по Цариградско шосе от 110 км/час, освен, че ще намалеят катастрофите, както е навсякъде по света, ще се постигне и значително намаляване на замърсяването, както и на шума от преминаващите МПС по булеварда. Намаляването идва от липсата на задръствания или тяхното значително намаляване, т.е. в всеки един момент в определен участък на булеварда ще има доста по-малко МПС в сравнение със сега. Сега на 100 метра от пътя има 10-15 коли, а може да са 5-6 коли.
9
9
 
6
 
! Отговори
Нов софиянеци преди 6 години
До Стар софиянецДа си чувал нещо за шумово замърсяване?
8
16
 
13
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
С тази разрешена скорост от до 80 км/час по Цароградско шосе, при безопасна скорост от 110 км/час, катастрофите се увеличават, както е добре известно на експертите по света. Не случайно всеки ден има по няколко катастрофи по Цариградско шосе. Ако върнат предишните 110 км/час там, катастрофите ще намалеят няколко пъти. Парадоксално за някои, но това е лесно обясним факт.
7
11
 
17
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Това сняг ли е?Преди години редовно чистех по над 60-70 см сняг, за да си изкарам колата. Карахме по снега и рядко имаше проблеми. Сега паднат 1-2 см сняг и всичко се задръства. То по Жариградското шосе задръстването си го има и при хубаво време, защото намалига разрешената скорост от 110 км/час на 80 км/час и пропускателната способност на Цариградско шосе падна много. 110 км/час беше когато го направиха и доста време след това и това е безопасната сйорост там.
6
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настане време за гепачката. Селската даскалица ще започне да надписва, километри, гориво, работно време за уж свършена работа. А снега е слаб, но кой ще и направи ревизия? Правена ли е досега, не. Нека краденето от снегопочистването започне сега.
5
16
 
35
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Днес задръстванията в София са уникални просто, защото 80% от шофьорите са с летни гуми! *** народ - слаба държава!
4
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нужда от снегорини. Трябва да има суджуци и филета.
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв сняг е това бе? Вие виждали ли сте сняг? През 70-те години зимата започваше в краят на октомври и свършваше в краят на април. През всичките тези месеци снега не се топеше а върху старият трупаше нов сняг. В София където съм трето поколение падаше сняг до 50 см. Народа излизаше с дървените лопати и си правеше партини. Коли почти нямаше и се чистеха само улиците на градският транспорт. Тази лапавица дето вали след два дни няма да я има и темперятурите ще се качът до 15 градуса. Това зималие?
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
110 снегорина в готовност да "ловят" снежинки в София НЯМА НИ ВЕСТ НИ КОСТ ОТ ТЯХ КАТО ИЗВЪНЗЕМНИ КОРАБИ СА!СИНОПТИЦИТЕ ЩЕ СА ВИНОВНИ ЗНАЕМ ЦЕЦО СИНОПТИКА! СО "ПАК СМЕ ИЗДЕНАДАНИ ОТ ВРЕМЕТО"https://dnes.bg/stranata/2017/11/27/110-snegorina-v-gotovnost-da-loviat-snejinki-v-sofiia.360481#comment-newest
1
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв сняг бе ?Суджука и Фандъка пак ли ще отчитат дейност и ще крадат милиони с химикалката.Ами то няма и половин сантиметър.