Заради снега: Колони с автомобили по "Цариградско"

130 машини борят снега в страната: Карайте внимателно!
27 ное 2017 11:37, Красимир Ангелов
30
Заради снега: Колони с автомобили по "Цариградско"
Снимка: БТА

Колони от автомобили се образуваха и в двете посоки на бул. "Царигардско шосе" от рано сутринта заради сутрешния трафик и снеговалежа в столицата.

В посока центъра задръстването е в трите колони на бул. "Цариградско шосе" и започва от Окръжна болница, а в посока изток колоните започват от "Орлов мост", съобщава "Фокус".

В София над 110 снегопочистващи машини са в готовност за борба със снега, като са разположени на предвидените места. В планинските части на район Витоша е разпръсната смес срещу заледяване. Опесъчени са пътища до хижа "Алеко" и до Златните мостове.

В София днес е обявен оранжев код с интензивни валежи от дъжд и сняг и се очаква образуване на снежна покривка.

Същевременно над 130 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Ловеч, съобщават от АПИ.

Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход (път II-35 Троян - Кърнаре).

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости почистват,от Дружа бл88до летището6снегорина минаха и нито един не чисти и не ръси с луга а пътя започва да замръзва ...както винаги за какво плащаме?!!!
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да затворят Цариградско за коли - само автобуси. Да има такса център за коли. Да модернизират градския транспорт. Тогава ще се оправи трафикът Аман вече
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимата пак изненада Фандъчката!
27
2
 
9
 
! Отговори
Снежинка преди 6 години
Каква е разликата между мигрантите и службите на общината, задължени да отговарят за чистенето на снега?-Мигрантите са изненадани от първия сняг, който видят, докато службите - от всеки!!!
26
3
 
12
 
! Отговори
Поп Кръстьо преди 6 години
Че имало ли е зима досега без да ги изненада снега .Тази дума е измислена в Бг другаде не съм чувал някой да се изненада от снега през зимата
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко сняг е навалял та чак па до задръствания се е стигнало?Преди два дена властите излязоха с официално становище че,новият сняг НЯМА да ги изненада,и казаха че има стотици машини за снегопочистване готови за действие!
24
5
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
И какво искаш да кажеш, че не ти се разбира? Очеводно само си чувал за Закон за движение по пътищата, но нито го познаваш, нито знаеш как закона се измени през годините.Факт е, че ограничението на Цариградско шосе беше 110 км/час. Факт е, че сега е 80. Факт е, че когато трафика е интензивен, всяко намаляване на разрешената скорост създава или увеличава задръстванията и те се увеличават лавинообразно За какво ми цитираш магистралите в Испания? Цитирай ми каква е скоростта на Луната и на Марс!
23
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Така, е хората и колите станаха много по времето на Боко защото София най-после стана град за живеене.
22
6
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
С две думи....въобще не завиждам на гражданите от село България.
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До wwwВие смешници какво искате по-точно? Боко да забрани да вали сняг ли? Жалка балканска пастмина.
20
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откак баце стана кмет, задръстванията в София станаха обичайно явление.
19
7
 
5
 
! Отговори
до Стар Софиянец преди 6 години
Явно не си наясно със знаци и шофиране във и извън града каква е максималната скорост.За справка в Испания на магистрала максималната е 110 км/ч .
18
6
 
16
 
! Отговори
www преди 6 години
Снегът винаги изненадва тиквите, които са най-много именно в София. И когато ги изненада, те загниват.
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да свалят разрешената скорост по Цариградско шосе още веднъж, този път от 80 км/час на 50 км/час и задръстването ще стане денонощно и в двете посоки. След 1989-та свалиха разрешената скорост от проектната скорост от 110 км/час, на 80 км/час и задръстванията станаха ежедневие.
16
15
 
21
 
! Отговори
До 14 ККК преди 6 години
Има си хора за града - наричат се граждани, има си хора за село, наричат се селяни. Един гражданин трудно би живял на село, както и обратното, един селянин няма да иска да живее в град, особено в по-голям град като София. Казано накратко, София не е за всеки. За съжаление много хора не го разбират и се бутат непременно в да живеят в София.
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бастуни, това задръстване го има всяка сутрин и без сняг!
14
6
 
24
 
! Отговори
KKK преди 6 години
Никога не бих живял в Софията.Мръсен въздух,задръстване и много мат'рял на едно място.Въобще НЕ завиждам на хората които живеят и се мъчат в София.Живея в едно прекрасно село където няма роми.Над селото има голям баир и м/у селото минава река.Завиждайте софиянци:)))
13
8
 
21
 
! Отговори
Шошо преди 6 години
Що за *** закон въведоха, що за малоумие да се шофира с летни гуми зимата пък макар и с грайфер? Задължителни зимни гуми + грайфер, както и адекватен контрол! От Пътна полиция за нищо не стават, да се разформироват и да се създаде нова работеща, модерна и адекватна контролираща структура!
12
6
 
28
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Старнно звучи написаното в новината - задръстването е и в ТРИТЕ колони ...Е, ясно че не са колони, а ленти за движение, но защо и в бус лентата има задръстване?! КАТ нали глобява всеки за шофиране в бус лентите, а надземният градски транспорт е толкова разреден и "оптимизиран" по фандъковски, че не може да направи колона в бус лентите.
11
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимата ни изненада , да живее другарката Сандъкова