Заради снега: Над 70 катастрофи в София

От Пътна полиция апелират към шофьорите да карат внимателно
Обновена: 27 ное 2017 19:49 | 27 ное 2017 16:30, Красимир Ангелов
44
Заради снега: Над 70 катастрофи в София
Снимка: БТА

Мокрите и хлъзгави пътища доведоха до доста катастрофи в София. В столицата от началото на деня те са над 70, съобщават от Пътна полиция.

В почти половината от случаите водачите са се договорили с двустранен протокол, отчита МВР.

От Пътна полиция апелират към шофьорите да карат внимателно като се съобразяват с усложнената пътна обстановка.

От АПИ припомнят, че е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала, Смолянско и по пътя Девин-Михалково.

Заради продължаващия снеговалеж от Столичния инспекторат съобщиха, че преди 17 часа снегопочистващата техника ще обработи със смеси срещу заледяване.

Обработват се и общинските пътища при селата Сеславци, Желява, Горни Богров и др.

В почистването са включени близо 60 машини, в готовност са още 147 снегорина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи шофери, брат. Един по-сериозен сняг и масово смачкаха ламарините. Шоферлъка не е работа за всяка палава маймунка :)))
31
2
 
0
 
! Отговори
хаха преди 6 години
много ми е интересно как "можещите карачи" карат с летни през зимата!? Как определят дистанцията? 250м при скорост 50 в града ли подържат? Или може би 3км на магистралата? Тия дето могат със летни през зимата или са неделни шофери които карат междуселски или са лъжци... с летни гуми неможеш да тръгнеш като ли да спреш
30
1
 
6
 
! Отговори
Пак за кметицата!!! преди 6 години
Трябваше да ловите снежинките във въздуха.......
29
1
 
4
 
! Отговори
хахаахаххааа..... преди 6 години
Какъв сняг, малко мръсотия.........................
28
5
 
7
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
Масово хората карат с летни гуми. Дали нямат пари, дали са необразовани по темата, не знам. Просто се разходете и обърнете внимание колко много много коли не са със зимни гуми, ами с всесезонни, летни, all-terrain и тн.. Това е голям проблем.
27
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Само 70 катастрофи при този неработещ КАТ си е гиолям успех. Излиза, че в София се доста внимателни шофьори и въпреки че поради липсата на контрол от страна на КАТ правилата не се спазват, катастрофите са малко.
26
3
 
8
 
! Отговори
ss преди 6 години
хаха 1ния см сняг ви е виновен, че сте по зле от жени с кола !
25
6
 
16
 
! Отговори
Аха преди 6 години
Глупости на търкалета,чистено е колкото да се отбие номера.От Бояна до Околовръстното асфалта е излъскан и е все едно е валяло дъжд а не сняг,след околовръстното надолу по Пушкин,кишавица и пързалка.Нито маркировка се вижда,нито пешеходни пътеки,НИЩО. Да не говорим че засякох поне 4 снегорина със вдигнати гребла. Сега пак очакваме изказвания от сорта ,,Ние правим всичко възможно но такъв сняг не е валял от 30 години''
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Треската се защото не могат да карат Не спазват дистанция и са комплексирани и купени книжки и т.н.т а не заради гумите
23
6
 
8
 
! Отговори
хаха преди 6 години
и какво разправяха "зимните гуми са за глупаците" "зимните гуми са измислица на производителите" ... а защо като паднат 2см сняг и почват да се трескат ??
22
2
 
11
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
На българина все някой друг му е виновен, днес просто виновния ще е снега.
21
3
 
17
 
! Отговори
дЕдо гега преди 6 години
Не заради снега са станали тези 70 катастрофи, а заради онези 80%...които, всъщност май са повече. Снегът не е виновен. КАТ не са виновни. Нито държавата, нито Законите за Движение по Пътищата са виновни. Връщаме се отново на осемдесетте процента...
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимни гуми с голям грайфер направени само за сняг=половината от сцеплението на гуми ***.и на мокър път!
19
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнах се от Германия с новия си автомобил и като влязох в София направо ми настръхна косата. Карат с 300 по улици пълни с кратери, на по 3 ленти понеже няма маркировка, редовно избутване на хората от лентата им, понеже някой е решил, че понеже няма маркировка има допълнителна лента и любимото ми - клаксони на всеки 100 метра. Абсолютна анархия
18
3
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Цялата фашистката армия може да бъде срината само от един сняг. Снегът не е за подценяване.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка година /без значение коя партия е на власт или кой е кмет или министър-председател/,зимата ни изненадва и щетите си ги поема обикновения данъкоплатец!
16
4
 
8
 
! Отговори
те така преди 6 години
От пътна полиция да апелират към снегорините да почистят! Или направо и те да се хващат да чистят! Ще предотвратят мноооого повече катастрови отколкото с апелирането си!
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За добре организираната и чиста София, благодарете на Пейзанката от Белчин баня, на Суджук ефенди крадливата Послушница. Той вчера я защити щото много била направила. За себе си и мъжо и да, на него му направи клиника за 30 милиона. Защо Суджука я харесва толкова, защото от плячката за него е тлъстия пай, а за нея, каквото му се откъсне от сърДцето. И ще е гадно в София, ще има безкрайни ремонти, на ремонтите, на ремонтите. Тая трябва да се съди и да връща гепеното.
14
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди десетина дни имаше публикация, че 70 снегорина са в готовност да посрещнат зимата. Коментирах, че "зимата пак ще ни изненада", въпреки уверенията на даскалицата.Получих доста минуси. Е, прави са били хората - не 70 снегорина, ами 70 катастрофи.Ехо, кметицата, как е в Самоковско? :)
13
7
 
17
 
! Отговори
баровец преди 6 години
До До 1Точно така и горивото да стане по 20 лева да се видим кои сме хората с парите ! Не като сега *** и Пульо тръгнали да ми обикалят насам - натам...