От 1-ви декември отварят Втория кризисен център в София

Местата са 170, но Столичната община няма да остави никого на улицата
Обновена: 28 ное 2017 12:48 | 28 ное 2017 12:15, Камелия Цветанова
4
От 1-ви декември отварят Втория кризисен център в София
Снимка: Булфото, архив

Кризисният център за настаняване на бездомни в София очаква повече хора тази нощ, съобщи Минка Йовчева, директор на дирекция "Социални дейности" към Столична община.

Още по темата

На 1 декември се очаква да отвори и вторият филиал на центъра, така че няма да има хора, останали на улицата в най-студените дни, допълни тя пред "Фокус".

"Във филиала, който в момента работи, капацитетът е 80 места, а в другия център са 90, така че общо 170 места. До сега не е имало момент, в който да не можем да отговорим на нуждата на хората от подслон. Капацитетът не е бил запълван, но имаме възможност да реагираме и с допълнителни места", каза още Йовчева.

Центърът ще работи до края на март.

Всеки, който има нужда от подслон в студените зимни дни, може да отиде сам. Отделно центърът има и мобилни екипи, които се отзовават на сигнали.

Няма ограничение за броя на дните, през които бездомниците могат да се възползват от настаняване в центъра, когато е студено.

Хората постъпват в 18.00 ч. и на следващия ден в 10.00 ч. освобождават центъра, обясни Минка Йовчева.

Тя допълни, че кризисният център помага на бездомните хора от центъра и при намиране на работа и апелира работодателите при нужда от работна ръка, в повечето случаи неквалифицирана, да се обръщат към социалните работници в кризисния център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 5 такива центъра - 3 са в захарна ф-ка. нищо лошо. но училище няма. сграда като картинка стои празна. била е у-ще, после до миналата година - частно училище. оборудвана,обзаведена,чиста,красива, готова по чехли да влезнеш и ... ПРАЗНА !
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много от бездомните не желаят да влизат в тези центрове.Спят в разни шахти,изоставени къщи или навеси.Не мога да си го обясня ,но насила хубост не става.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАПИШЕТЕ В ГООГЛЕТО: БЕЗДОМНИ ХОРА СОФИЯ И ЩЕ ИЗЛЕЗЕ СТАТИЯТА ПЪРВАТА С АДРЕСИТЕ НА ТЕЗИ ЦЕНТРОВЕ! РАЗПЕЧАТАЙТЕ ГИ И ГИ ДАВАЙТЕ НА ПОДОБНИ ХОРА ЗИМА Е И ИМАТ ПРАВО ДА ОСТАНАТ ТАМ 3 МЕСЕЦА В РАМКИТЕ НА 1 КАЛЕНДАРНА ГОДИНА!