В студа и снега и баба Дора намери подслон, в кризисния център

Възрастната столичанка беше изгонена от квартирата си
28 ное 2017 10:15,
30

В Кризисния център за бездомни хора вече е настанена и 85-годишната баба Дора, която трогна хиляди в социалните мрежи с историята си.

Възрастната жена беше изгонена от квартирата си и прекара няколко дни на улицата с цялата си покъщнина, събрана в кашони. Собственичка на дом за възрастни хора предложи да приеме жената безвъзмездно, но баба Дора отказа.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR жената благодари на хората, които са прибрали вещите й и най-вече книгите, които тя притежава.

"Много съм им благодарна, защото след това заваля този сняг", призна жената.

Благодарение на доброволци вещите ѝ вече се съхраняват в хотел, а жената прекара нощта на топло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Бездомните хора, ще стават все повече в България, а и по целия Свят. Но ситуацията в нашата страна, ще е особено плачевна. Най-вероятно, една част от тези хора, ще се радикализират, и ще започнат да създават проблеми на всички останали...МВР и без това не могат да се справят с престъпността, а какво остава, ако броя на престъпниците се увеличи двойно или тройно.
26
0
 
2
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Пропускате нещо много важно- въпросната столичанка преди 10 години е продала жилището си, някой наследник е "гушнал" париците от продажбата и сега Държавата трябва да я приютява.
25
0
 
0
 
! Отговори
пропаганда преди 6 години
До Анонимен 1Това се нарича грижа за човека!
24
0
 
1
 
! Отговори
Министър преди 6 години
До тарикатиАз съм от село и майка ми е живяла цял живот на село , нея града не я съблазнявал .) Иначе между другото съм и плащал и отоплението и електричеството ,че с техните пенсии за никъде не бяха .
23
0
 
1
 
! Отговори
тарикати преди 6 години
До МинистърДа бяхте и платили наема и да си остане в квартирата?
22
0
 
1
 
! Отговори
Министър преди 6 години
До "Изглежа" Майка ми на село е живяла и си е искарала и староста там и всичко е минало добре ,нямало е произшествия . Можеш в града да живееш и да ти се случи случка в тези времена "спокойни" ,никой не е застрахован нито в града ,нито в селото ,но на село е по-спокойно ,да там има ромски проблем ,но това са епизодични случаи който медиите ги раздухват до небесата . А я полицията и съда да пипат малко по уверено и здраво и да не се продават и ще видиш как ще е споко и на село и в града .
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До някойЗАВИСИ В КОЕ СЕЛО!!! НАШТО СЕЛО Е СЕЛО ЛЮЛИН ПЕРНИШКО И НЯМА ЕДИН ОТ ОНЕЯ ДА ЖИВЕЕ ТАМ ЩОТО ОБИТАВАЩИТЕ ТАМ СА ПОБОЙНИЦИ И НЕТОЛЕРИРАТ ОТ МАЛЦИНСТВАТА ИНДИЯ ЗАСЕЛНИЦИ :DВСИЧКО Е ИНДИВИДУАЛНО!!! ИМА СЕЛА КЪДЕТО ВЪЗРАСТНИТЕ МОГАТ И ПО ЕДИН ДА ЖИВЕЯ БЕЗ ПРОБЛЕМ И ИМА СЕЛА КЪДЕТО ТОВА Е НЕДОПУСТИМО ДОРИ И ДА СА И ДВАМАТА СЪПРУЗИ ОЩЕ ЖИВИ! :D
20
2
 
6
 
! Отговори
Дядо Иван преди 6 години
До Баба?Точно защото "баба" е обръщение към родните ни баби в случая думата подчертава уважението към тази жена. А ако вие се засягате от отва че сте баба .... ами това си е Ваш проблем. Хайде със здраве и да не забравите да пишете на СЕМ :D
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по ТВ казаха, че жената има син, който никой не може да открие къде е. Колко тъжно, жената изглежда интелигентна и е с акъла си, но този, който би следвало да се погрижи за нея не му дреме и явно не се е интересувал от съдбата и от доста време
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е работила жената?
17
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КелешДавай им, щом толкова ти е розовото акъче и имаш пари за раздаване. Нали знаеш, не е луд този дето яде баницата!
16
1
 
19
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Всеки ден из София забелязвам бездомници и когато мога им давам някой лев. Никой не заслужава да живее на улицата, особено в този сняг и студ. Винаги, когато видя такива хора ми се скапва настроението. Поставете се на тяхно място..... Жал ми е, че държавата къде ли не дава милиони - бежанци, .... и всякаква безполезна пасмина.... Жал ми е за тези хора, че най-вероятно държавата ги е докарала до там.... Трябва поне студените месеци да ги приютява и храни, защото това не е човешко.... :(
15
1
 
27
 
! Отговори
някой преди 6 години
до коментар 13Изглежда не сте чували или прочели колко пребити, ограбени /дори за 20 лв./ възрастни хора, а самотни жени изнасилени и дори убити има по селата?Вие, ако имате майка, ще я пратите ли на село да живее там сама?Защото аз със сигурност - не, тъй като е опасно.
14
10
 
32
 
! Отговори
Баба? преди 6 години
Какъв е този грубиянски език? Баби са личните ви баби - майки на родителите ви. Всяка друга жена, независимо от възрастта, е госпожа и има не само собствено, но и фамилно име. Крайно време е СЕМ да започне да се занимава с медийния език, защото опростачването идва и оттам.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да си се погрижил за старините си, винаги се намира някой по умен от теб, който с далавери може да ти вземе всичко, бутайки подкупи на "държавни" служители... Хищнически времена...
12
4
 
7
 
! Отговори
Министър до Галина преди 6 години
Галинче ,тя няма да е пазач в прекия сисъл ,а в косвения ,щото като знаят ,че има ЧОВЕК те не влизат ,защото ........... . Ех ,Галинче и ти си като 80 % хем не знае ,хем неподготвена ,но се изказва и то със самочуствие ,това е лошото ,а не че грешиш !
11
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пък трябва да ме трогва историята на поредния търтей? След като не е помислила навреме за старините си, сега бере плодовете на глупостта и мързела си. Не е възможно да няма роднини, но очевадно се е изпокарала с всички и никой не я иска. Такива хора си заслужават съдбата. Аз бих помогнал само на близък човека, когато съм убеден, че има проблем и действително има нужда от помощ. Такива бедстващи в 99% злоупотребяват с хорскато милосърдие, особено на разни свърхемоционални женички.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА ДОМОВЕ ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ НА БЕЗДОМНИ ХОРА НЕ САМО В СОФИЯ!!!ВИЖТЕ СТАТИЯТА ЗА ''БЕЗДОМНИ ХОРА В СОФИЯ ''И ТАМ ПИШЕ АДРЕСИТЕ ЗА ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ!!!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАБА ДОРА ИМА ПЕНСИЯ ВСЕ ЩЕ НАМЕРИ ЕВТИНА КВАРТИРА НЯКАКВА!--------------ПРОБЛЕМА СА ДРУГИТЕ БЕЗДОМНИ ДЕТО НЯМАТ ПЕНСИЯ И СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ!!!ИМА ДОМОВЕ ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯМАНЕ!! НАПИШЕТЕ В ГООГЛЕТО БЕЗДОМНИ ХОРА СОФИЯ И ЩЕ ВИДИТЕ АДРЕСИТЕ! РАЗПЕЧАТАЙТЕ ГИ И ДАВАЙТЕ НА ТАКИВА АКО ЖЕЛАЕТЕ!!!ДО 3 МЕСЕЦА МОЖЕ ДА БЪДЕ НАСТАНЕН БЕЗДОМНИК В ТЕЗИ ЦЕНТРОВЕ ЗА БЕЗДОМНИЦИ А СЕГА Е ЗИМА ПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ Е ДА НЕ СА НАВЪН!
8
20
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Господ знае колко кашкавал е откраднала от мандрите като партизанка.