1 500 души до Фандъкова: Ремонтирайте тротоарите!

Внасят петиция в Общината с искане за повече средства
29 ное 2017 13:07,
23
1 500 души до Фандъкова: Ремонтирайте тротоарите!
Снимка: архив "Булфото"

Гражданска петиция настоява за ремонт на тротоарите в София. 1500 подписа ще бъдат внесени утре с искане до общинския съвет и кмета за увеличаване на средствата за обновяване на тротоарите.

Това съобщиха от Българската асоциация на пострадалите от катастрофи.

Още по темата

Инициатор на петицията е Нели Пинтева-Банс, която през юли тази година пострада тежко след падане заради неравност на тротоара по ул. "Московска". Заради инцидента диригентката се подложи на множеството операции и рехабилитация.

След това тя стартира "Петиция за искане на ремонт на тротоарите на София", която само за три месеца събра 1 500 подписа, от които 941 онлайн.

8% от подписалите онлайн петицията имат съдба, подобна на Нели Пинтева-Банс. 75 души споделят, че са пострадали вследствие лошото състояние на тротоарите в столицата, а лекуването на една по-сериозна травма струва около 10 000 - 20 000 лева, уточниха от Асоциацията.

Оттам допълват, че са убедени, че всеки ремонтиран тротоар ще доведе до предотвратяване на нови инциденти и спестяване на средства за лечение на пострадалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Do 21 преди 6 години
Статистиката е за МПС, не само за леки коли. София е 1.3млн 2016.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По даннте на Евростат, базирани главно на данни от 2015 година, в България има около 400 леки коли на 1000 човека от наслението при средно за ЕС около 500 коли. В Люксембург са 661 коли на 1000 човека. По данни от някакъв от КАТ от 30 април 2017 в София има регистрирани 635 хиляди леки коли. Това означава, че за да е вярни написаното тук от един за 600 коли на 1000 човека, то София трябва има 1 милион и 58 хиляди жители, което очевидно не е вярно, така че по-скоро в София има 470 коли на 1000 чо
19
2
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Всяка една цифра може да се проверяви с Гугъл. Усещането за това колко са колите е субективно. По принцип има повече коли на глава на населението в западните страни, но те не са концентрирани в големите градове. Като референция може да почнеш от Manchester at bottom of Britain's 'car capital' list .
18
2
 
1
 
! Отговори
До До Няма паркинги преди 6 години
Няма нужда да продължаваш, аз ще продължа: Особенността, че тез със лизинговите коли от провинцията са в провинцията само през уикенда отчиташ ли я? Че за всяка фирмена кола регистрирана в София и не стои в София влизат 10 от пернишко всяка сутрин? Ама да чуя твоята цифра за коли/1000, (за страната е 508), може би в София като икономически изостанал град са под средното число?
17
0
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Откъде имаш тази статистика? Ходил съм по света и навсякъде колите в големите градове са много повече от колите в София, но имат нормална организация на движението и паркирането, която в София я няма и затова в София при относително малко коли има толкова много задръствания.
16
0
 
4
 
! Отговори
dk преди 6 години
вшвейцария едно малко градче от 18 хил има 4 подземни паркинга на етажи при това ,а учил двор -подземен паркинготтам с асансьори се изкачваш до улицатанай устроената държаваправят ремонт за 100 години да издържакато видях дондуков преди 2 седмици и си мислех че до нова година ще го правят ,а те на другия ден го пуснаханикакво качествотам заливат паветата до горе с бетона тук с пясъклелеее
15
1
 
3
 
! Отговори
До Няма паркинги преди 6 години
Май лесно са те изпързаляли.Отчиташ ли особеностите за България? Всички големи фирми са с регистрации в София, колите им са с софийски номера, но обикновено голямата част се карат извън София. Всички лизингови автомобили се регистрират в София, но по-голямата част от тях се карат извън София. Да продължавам ли? Реалността е, че в София колите са доста по-малко сравнено с други подобни градове по света.
14
3
 
0
 
! Отговори
въх преди 6 години
До Анонимен,Точно па "пришълците", които аз лично познавам не живеят в гетата на София, а обратното, център, Лозенец, Яворов, Изток. Конкретно в моя блок в кв. Изток няма ни един софиянец. Кореняците са или в баш центъра в изгнилите сгради с разпадащи се тераси и фасади, или в т.нар. от теб гета. За бракмите важи същото..софиянци основно обвинявате хората от провинцията за състоянието на София, моите наблюдения са, че кореняците не поддържат, арогантни са и само мрънкат. Е не вс ест :)
13
2
 
1
 
! Отговори
Няма паркинги? преди 6 години
За всеки според когото не достигат паркингите, малко статистика: Коли/1000 човека:Манчестър - 270Лондон - 300Глазгоу - 360Берлин - 375Стокхолм - 372Виена - 375Амстердам - 289Мюнхен - 470Ню Йорк - 560София - 600
12
0
 
3
 
! Отговори
Т.П преди 6 години
София ,кв. Редута ,ул. Детелин Войвода 22 ... Не е имало никога тротоар ,колкото и да ви е трудно да повярвата или поне не е имало настилка ...
11
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Тротоарите са в плачевно състояние навсякъде, а не както лъже Край, там където колите паркират на тротоара. Например в синята и зелената зона, тротоарите също са разбити. За колите по тротоарите друго е важно. В България това е позволено от закона с известни ограничения, но в нормалните държави правят друго - правят нормални места за паркиране, е не да качваш колата върху тротоар. Добре известно е, че в България, вкл. и в София колите са малко сравнено с другите страни от ЕС и ще се увеличават.
10
2
 
0
 
! Отговори
гагаг преди 6 години
До АнонименАбе умни стани ти кмет ... като не ходи в Москва
9
3
 
0
 
! Отговори
... преди 6 години
Те само в БГ си чупим кокалите ... назапад ядат много калциий смешници ... с 2 леви крака де сте тръгнали ... То на ракиийка пред ТВто всеки е вилен ...
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С петиции няма да стане. Ако имахме работеща и некорумпирана съдебна система и всеки втори пострадал започне да съди общината, много бързо ще започне да функционира и изпълняват задълженията си съответните органи ( вкл. контрол и действащи санкции с помощта на гражданите срещу паркиралите коли по тротоари и градинки: подаване на анонимен сигнал и експресен наказателен паркинг за сметка на привинилия се + глоба)
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според ганьовеца българистански - всяко място на което може да си качи избушеният дръгел е паркоместо - няма значение да ли това место е тротоар, детска площадка, градинка с цветя или покрива на панелката
6
5
 
5
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 6 години
Сигурно пак евтина провокация на младите социалисти от Спаси София. Първо дайте пари за тротоари, а после през нощта обикалят и вадят паважа за да се пребиват хората и да имат поводи за протесни шествия
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четейки коментарите за колите, бих вметнал, че човек, който няма възможност да кара нормален автомобил, изобщо не би следвало да кара какъвто и да било. Масово пришълците, живеещи из евтините гета на София, карат бракми, които са за скрап. Или качете данъците на подобни кoчини и ги направете 2000лв. годишно като по белите държави, или забранете по-старите от 7 години автомобили. Просто и лесно. Ще стане чисто и приветливо и *** ще се научи на ред и, че колата не е транспорт за него.
4
2
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
В София нормално могат да съществуват два пъти по-малко коли от сегашното. Ако искаме да имаме нормален град - струва ми се обаче че българина е по-скоро индиец - сегашното положение си го устройва.
3
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
Нито лев не давайте за тротоари - нашето племе тротоари не ще. Бас слагам че при референдум тротоари или паркоместа - 70% ще са за паркоместа. Излишно се харчат пари - като ги нагазят 3тонни джипки плочите стават на сол. Глобата е 200 лв. ама Фандъкова не смее да глобява - тя иска да я избират и да харчи пари не да въвежда ред.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко време тази крадлива женица е кмет, колко паркинга направи за са облекчи положението? Нито един! Защо? Защото със Синя и Зелена зона се печелят милиони. И къде изчезват, никой не знае. Тя и Сикаджията знаят.