Спаси София скочи в своя защита: Не ни пришивайте към партии!

От организацията настояват, че са надпартийни
29 ное 2017 15:30,
30
Спаси София скочи в своя защита: Не ни пришивайте към партии!
Снимка: Facebook, Спаси София

Гражданската организация Спаси София скочи в своя защита, след като според тях са станали обект на "масирана медийна атака, изобилстваща от изцяло неверни, манипулативни и тенденциозни твърдения".

Те настояват, че работят "за" София в един по-зелен, мобилен, устойчив и приятен за живеене град.

"Не приемаме да бъдем инструмент за саморазправа между политическите противници ГЕРБ и БСП, а нашата многогодишна дейност да бъде принизена до елементарни политически боричкания", посочват от организацията в отворено писмо до медиите.

Още по темата

В неделя от организацията организираха протест "#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество". По същото време, и на хвърлей от тях, привърженици на БСП също бяха организираха свой протест и накрая се вляха в редиците на протестиращите от "Спаси София".

Вчера премиерът Бойко Борисов даде за пример видеозаписите, на които двама мъже умишлено разрушават новата пътна настилка на столичния булевард "Дондуков" и отсече, че това е саботаж.

"Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести… Саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години", коментира Бойко Борисов.

От организацията обаче категорично се противопоставят да бъдат "пришити" към политическа партия.

"Нашата организация е партийно независима и винаги е посочвала отговорните за грешните решения в София", настояват те.

"Спаси София е организация, която от 2009 г. се бори за подобряване на градската среда и изигра важна роля третата линия на метрото да бъде истинско, подземно метро, а не просто трамвай. През годините на нашата работа сме били последователни в отстояване правото на софиянци да живеят в един по-добър град и не сме се колебали да осъдим действията на всеки, независимо от неговата позиция или партийна принадлежност, ако те са във вреда на София", категорични са в писмото си.

Те посочват, че протеста в неделя е бил насочен към проблемите, които касаят всички жители на столицата - ремонти на ремонтите, бавен и нередовен градски транспорт, презастрояване и липсваща квартална инфраструктура, мръсен въздух, неизползваеми велоалеи, унищожаване на архитектурното наследство на града.

Посочват още, че на протеста им са били поканени всички общински съветници, без значение от партийната им принадлежност.

"На нито един партиен представител не беше дадена думата, а те бяха изрично предупредени, че са поканени, за да чуят исканията на жителите, а не, за да правят партийна пропаганда", твърдят от организацията. Те посочват още, че подобни скандали няма да решат проблемите на града. 

От "Спаси София" призовават МВР да издири крадецът, който задигна паветата от булевард "Дондуков", за да се спрат спекулациите.

"Ние няма да спрем нашата работа, напротив, по-мотивирани сме да работим за по-добра София", завършва писмото си екипът на Спаси София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
15
 
! Отговори
До 2,3,4 преди 6 години
Ей хитри сте другари,веднага го ,,уйдурдисахте".Браво царе сте на фалшификациите.Сигурно и стълбата от филма на Йончева ,Бойко я е занесъл.И да ви кажа млади пубери-той подпали партийния дом,той събори мавзолея и по негово нареждане Виденов направи долара 3,600лева./И в атентата над папата е участвал!!!!!/Деца,деца невидели не живели,глезени и хленчещи-достойна комсомолска смяна.
6
17
 
14
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 години
Абе що ни занимавате с тия пишман спасители. Да си подхвърлят каскетите колкото си искат. На Бузлуджа ще им дадат нови и те така :)
5
28
 
13
 
! Отговори
Не е лъжа преди 6 години
Спаси София е троянският кон на БСП.Естественно че ще отричат но терминологията и изказа е все едно от Позитано 20.Ако са софйска организация трябва да виждат и доброто и лошото.Но те търсят само първото.И още колко от тях са от София и колко са над 35-40 години че да помнят,,Духа на стара София"Както видяхме на последния протест -това си беше партийно мероприятие-Измислиха и ,,междупартиен спор "а е видимо и без спор кой кой е.
4
4
 
22
 
! Отговори
Местен преди 6 години
Посредата на кадъра, човек със светлоотразителна жилетка(!) вади няколко павета, след това прави няколко снимки със светкавица(!) и то поредни вечери и "записа" бива за първи път споменат "Блиц"... Независимо кой се опитва да го пробута това(Трейс или Бойко) става въпрос за не особено умен човек...
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджуците са толкова некадърни, че една постановка не могат да спретнат като хората.
2
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко праща човека да вади павета и после го снима и приписва делото на противниците си. Стар ченгесарски похват. А добре сложените павета би трябвало да не могат да се извадят така просто.
1
17
 
11
 
! Отговори
Над преди 6 години
Тея са над партия БСП , по-скоро от горе от север идат от сесесерето по поръчение на Решетников.