Спаси София скочи в своя защита: Не ни пришивайте към партии!

От организацията настояват, че са надпартийни
29 ное 2017 15:30,
30
Спаси София скочи в своя защита: Не ни пришивайте към партии!
Снимка: Facebook, Спаси София

Гражданската организация Спаси София скочи в своя защита, след като според тях са станали обект на "масирана медийна атака, изобилстваща от изцяло неверни, манипулативни и тенденциозни твърдения".

Те настояват, че работят "за" София в един по-зелен, мобилен, устойчив и приятен за живеене град.

"Не приемаме да бъдем инструмент за саморазправа между политическите противници ГЕРБ и БСП, а нашата многогодишна дейност да бъде принизена до елементарни политически боричкания", посочват от организацията в отворено писмо до медиите.

Още по темата

В неделя от организацията организираха протест "#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество". По същото време, и на хвърлей от тях, привърженици на БСП също бяха организираха свой протест и накрая се вляха в редиците на протестиращите от "Спаси София".

Вчера премиерът Бойко Борисов даде за пример видеозаписите, на които двама мъже умишлено разрушават новата пътна настилка на столичния булевард "Дондуков" и отсече, че това е саботаж.

"Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести… Саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години", коментира Бойко Борисов.

От организацията обаче категорично се противопоставят да бъдат "пришити" към политическа партия.

"Нашата организация е партийно независима и винаги е посочвала отговорните за грешните решения в София", настояват те.

"Спаси София е организация, която от 2009 г. се бори за подобряване на градската среда и изигра важна роля третата линия на метрото да бъде истинско, подземно метро, а не просто трамвай. През годините на нашата работа сме били последователни в отстояване правото на софиянци да живеят в един по-добър град и не сме се колебали да осъдим действията на всеки, независимо от неговата позиция или партийна принадлежност, ако те са във вреда на София", категорични са в писмото си.

Те посочват, че протеста в неделя е бил насочен към проблемите, които касаят всички жители на столицата - ремонти на ремонтите, бавен и нередовен градски транспорт, презастрояване и липсваща квартална инфраструктура, мръсен въздух, неизползваеми велоалеи, унищожаване на архитектурното наследство на града.

Посочват още, че на протеста им са били поканени всички общински съветници, без значение от партийната им принадлежност.

"На нито един партиен представител не беше дадена думата, а те бяха изрично предупредени, че са поканени, за да чуят исканията на жителите, а не, за да правят партийна пропаганда", твърдят от организацията. Те посочват още, че подобни скандали няма да решат проблемите на града. 

От "Спаси София" призовават МВР да издири крадецът, който задигна паветата от булевард "Дондуков", за да се спрат спекулациите.

"Ние няма да спрем нашата работа, напротив, по-мотивирани сме да работим за по-добра София", завършва писмото си екипът на Спаси София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Много сти прости. Спаси София е сред малкото полезни и непартийни организации в страната. Инициативите им са полезни, а критиките им са на място. Добре ще е да ги слушате повече, вместо да плюете по навик.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са над 35-40 години ,ядрото им е от двайсет и няколко годишни ,едното живее в Париж,а друго едно в Любляна ама искал да живее в София защото знаел че не съществували "етнически"македонци хахаха,младоци са бая злобнички.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия не са ***,по-скоро са от сините болшевики,сайта Скайскрапер България са си го превърнали в бащиния,но за съжаление за много неща са прави обаче напоследък много са се озлобили,кой ги знае може по-далечната цел да им е да участват в избори чрез някоя 'десна'партия.
24
7
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Позорен е факта, че колосалните подобрения в инфраструктурата на столицата се игнорират от комунделите и саботират дейността на общината по непрекъснатото обновяване на София. Бесепето само мечтае как да дойде на власт и не подбира средства . Така беше и с подпалването на гигантският кран пред НДК , а също и с ваденето на павета от Дондуков. Ако искат одобрението на Софиянци , бесепарите трябва да направят нещо добро за столицата , а не саботажи.
23
1
 
4
 
! Отговори
Слез преди 6 години
Корни слез от белия конь и си вземи едно паве, приготвили са ти няколко дузини.
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само най-глупавите вярват, че в ГЕРБ не са комунисти.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десет дена на кариерата,да правят равни павета и после да ги редят!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ФБ ивента на фадъкова слез които е направен от спаси София, имаше само общински съветници от БСП + тяхните привърженици. Незнам как може да не се политизира, когато някакви хора от БСП искат оставката на кмета на София.
19
6
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До#2. Човекът още не е хванат,но Б.Б. Тиквов знае вече от коя партия е,а може би и името...
18
0
 
2
 
! Отговори
Aven преди 6 години
Sofia ne spi, ama ...monarhicheskite offshorni mafioti sa vi prevzeli bulgariata...
17
3
 
8
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Май ни е време да последваме съдбата на динозаврите, ударихме дъното като раса, поне да дадем възможност на други, дано не допускат нашите грешки....
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ясно че са обвързани, става дума за трима трола които по цял ден киснат във форума skyscrapercity и трият и манипулират мненията на хората там. Борис Бонев (фамилията му подозрително съвпада с един министър от ДСБ) 7 години живее във Франция без да работи, а само виси като *** във форума и драска глупости. Който има гънки в мозъка бързо ще се досети, че си е получавал за това парите.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин спря парите на бсп и омрела работа
14
12
 
26
 
! Отговори
боян преди 6 години
който следи активността на "спаси софия" и има достатъчно гънки в мозъка, сам може да прецени дали са обвързани с политика. позорен факт е, че градът не се развива с визия за следващите години, а се работи на парче и се усвояват стотици милиони левове от "правилните" фирми, приближени до тиквите
13
6
 
10
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Айде и тия се отрекоха от партията!
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
над 300 бяха на протеста, и от бсп се присламчиха 20-30 а може да са били и от герб п, незнам
11
15
 
14
 
! Отговори
Финансиране преди 6 години
Бях на протеста, няма как да не ти направи впечатление финансовата мощ на СС:1. Бяха разпечатали над 30 листа пропагандиращи основните линии на БСП като стимулиране на градски транспорт и велоалеи.2. Бяха купили един плик от джъмбо със cвирки.3. Високоговорителят беше назаем от ВЕ.#Кой е покрил тези 7-8лева?
10
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рушете само така ще върнеме бсп русия да идва да ни спасява от ред спокоиствие и мир
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 100 души на "протеста" организиран от Фандъкова 50 бяха от БСП.
8
24
 
21
 
! Отговори
Спасете ни от Спаси преди 6 години
Организацията Спаси София има едноименна фондация с която прилапва апетитни държавни поръчки плащани от същата тази община която плюят. Например боядисване на кошчета при комплекса на Людмила Живкова Камбаните по 6000 лева на кошче. Шизофрения или добре разработена схема за карaде и пране на пари?