Таксиджийски нагъл номер: Медицинска бележка, а не касов бон!?

На измамата се натъкнала словашка гражданка, дошла у нас
29 ное 2017 12:07,
43
Таксиджийски нагъл номер: Медицинска бележка, а не касов бон!?
Снимка: кадър Нова тв

Измамите с таксита са не една и две, но някои са особено изобретателни. Като например получаването на... медицинска бележка за извинение на отсъствие вместо касов бон.

На такси-метне попада и Сденка, служител в социалното министерство на Словакия.

"Той ми даде това. Колегите ми казаха, че това е бележка, ако си в болница", разказва Сденка Рихтер пред Нова тв, дошла на конференция у нас от Братислава.

"Когато пристигнах, един таксиметров шофьор беше вътре и ме попита дали имам нужда от такси. Аз казах - да, трябва ми. Каза ми, че ще струва 20 лв.", добавя жената.

Цената е от летището до хотел в центъра на София. Докато се усети, таксиметровият шофьор грабва багажа на жената и я води към колата си, паркирана в съседна улица. Далеч от стоянката на такситата. Таксито се оказва менте. Без табела, без тарифи и без касов апарат. Просто кола, боядисана в жълто.

Идва и краят на кошмарното пътуване, но вместо касов бон, Сденка получава медицинска бележка, на която пише, че е платила 10 евро.

Оказва се, че много шофьори се опитват по подобен начин да мамят клиентите, договарят се за конкретна сума, а не пускат апарата за курса и така за няколко километра цената може да стигне и 30 лева.

Статистиката на МВР казва, че за последната една година заловените копърки са стотици. Толкова били и съставените актове. Но разчитали основно на сигналите на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Много се,радвам за бакшишите СУПЕР!
29
8
 
15
 
! Отговори
varg преди 6 години
Демокрацията в България превърна дори честните трудови хора в най-долни престъпници.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23------------------------------------Koлкото плащате,толкова и получавате.
27
1
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Копърки, телефонни измамници, копърки, телефонни измамници.... Все едно и също вече 15 години. Не можем да се справим с дребни хулигани, а ще ми обяснява някой че искат да се борят с корупцията по високите етажи на властта.ПС: Не ми се мисли покрай евро председателството ни какви "копърки" ще се навъдят.
26
1
 
14
 
! Отговори
Таксист преди 6 години
Като кара жълта кола не значи че е таксиджия,общината и полицията да си свърши работата не само да искат пари за общински данък и корумпирана институция ДАИ да си мръднат дебелите *** и да свършат работа
25
0
 
24
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Крайно време е най-после контролните органи да се заемат с всички "копърки" и подобни. Хванати в нарушение-конфискация на колата и отнемане на шофьорската книжка доживот...!
24
4
 
5
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
На Зденка как пък не й излезнал късметът в софийските улички..
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ,я па тая Сденка да и имам проблема - ми ние кво да кажем - плащаме здравни осигуровки цял живот и Нищо не получаваме , като сме на зор плащаме кеш кеш кеш и бележки даже не дават.
22
5
 
3
 
! Отговори
БН Легион преди 6 години
До гошеДържавата е ощетена ,бе Урко,държавата !
21
20
 
14
 
! Отговори
гоше преди 6 години
не стана ясно защо тази жена се оплаква и от какво е недоволна, колкото се договорили толкова е платила. Защо пътуването да е кошмарно не стана ясно, пък и парите не са чак толкова многоЕвентуално тук е ощетена държавата, защото този едва ли плаща данъци и лицензи, ощетени са и коректните таксисти от нелоялната конкуренция
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ь
19
2
 
26
 
! Отговори
Конфискация преди 6 години
Конфискация на автомобилите това е мярка всичко друго е бошлав.
18
3
 
33
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Ама и наглите бакшиши изгониха Uber, че само те да си въртят далаверите.
17
0
 
55
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Щом като разчитат основно на сигнали на граждани, защо не закрием МВР?
16
23
 
4
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
До центъра таксито на нормална тарифа ще и е около 10 лв., ако е отседнала в "Маринела", не по малко от 13-14 лв. НЕ разбирам какъв е този "вой" при положение, че едва ли няма измамници в нейната държава. Кой й е виновен ? Таксиметровия превоз в БГ е супер евтин, без аналог в ЕС.
15
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бакшишите са едни от най-долните хора
14
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този автомобил Хюндай е от кв. Христо Ботев и шофьора няма книжка! Лично сутринта го видях този автомобил да се разхожда из квартала! Никой не го издирва, а карането на кола без книжка в този квартал е обичайно! Идват патрулки спират автомобили, но явно те си плащат и си карат спокойно!
13
3
 
23
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Трябва да има закон за саморазправата - Ушев като не прави нищо - правим ние това е положението.
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На летището и на терминал 1 и на терминал 2 има по 3 камери на квадратен метър. За да има такива некоректни превозвачи са виновни тези от летището - имат си част охрана на която плащат милиони, имат полиция, имат и жандармерия.За мен е ясно, че хора от летището взимат подкупи и си затварят очите за измамниците
11
2
 
9
 
! Отговори
Чакаме! преди 6 години
Вместо с конуси да блокират някой участък на натоватен булевард, да блокират подстъпите към аерогарата. Ще падне голяма сеч...Ама май не искат...