Таксиджийски нагъл номер: Медицинска бележка, а не касов бон!?

На измамата се натъкнала словашка гражданка, дошла у нас
29 ное 2017 12:07,
43
Таксиджийски нагъл номер: Медицинска бележка, а не касов бон!?
Снимка: кадър Нова тв

Измамите с таксита са не една и две, но някои са особено изобретателни. Като например получаването на... медицинска бележка за извинение на отсъствие вместо касов бон.

На такси-метне попада и Сденка, служител в социалното министерство на Словакия.

"Той ми даде това. Колегите ми казаха, че това е бележка, ако си в болница", разказва Сденка Рихтер пред Нова тв, дошла на конференция у нас от Братислава.

"Когато пристигнах, един таксиметров шофьор беше вътре и ме попита дали имам нужда от такси. Аз казах - да, трябва ми. Каза ми, че ще струва 20 лв.", добавя жената.

Цената е от летището до хотел в центъра на София. Докато се усети, таксиметровият шофьор грабва багажа на жената и я води към колата си, паркирана в съседна улица. Далеч от стоянката на такситата. Таксито се оказва менте. Без табела, без тарифи и без касов апарат. Просто кола, боядисана в жълто.

Идва и краят на кошмарното пътуване, но вместо касов бон, Сденка получава медицинска бележка, на която пише, че е платила 10 евро.

Оказва се, че много шофьори се опитват по подобен начин да мамят клиентите, договарят се за конкретна сума, а не пускат апарата за курса и така за няколко километра цената може да стигне и 30 лева.

Статистиката на МВР казва, че за последната една година заловените копърки са стотици. Толкова били и съставените актове. Но разчитали основно на сигналите на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
19
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Това е данъчно нарушение с много сериозни глоби ако има кой да ги наложи !!!Ама не щат щото ги мързи
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ман*** е крадлив, то е ясно, но тая "европейска" чиновничка що се прави на неразбрала. Ако види жълта кола и я поканят да извозят в Словакия или в Париж или ... пак ли ще влезе бързо бързо в колата. Качила се е в кола без надпис такси, без касов апарат, без да може да се разбира с шофьора ... и после кой виновен ... но тя не е!
8
12
 
28
 
! Отговори
MAD преди 6 години
ДОКАТО БОЙКО Е НА ВЛАСТ ТАКА ЩЕ Е. ПОВЕТО ОТ НАРОДА Е НА САМООЦЕЛЯВАНЕ. ПРАВИТЕСТВОТО Е ПРИНУДИЛО ХОРАТА ДА СЕ КРАДЪТ, МАМАЯТ, ЛЪЖАТ... ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. От ТОЛКОВА ГОДИНИ ЕДИ И СЪЩИ НИ УПРАВЛЯВАТ, А РЕЗУЛТАТ НУЛЕВ, ЧЕ И ПО ЗЛЕ. В БЪЛГАРИЯ СА ДОБРЕ САМО МУТРИТЕ, ЗАЩОТО ТЪ-ПА ПРОДАЖНА МУТРА НИ УПРАВЛЯВА. БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ. БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ме извинявате ама тук не става въпрос за таксиметрови шофьори а за МЕНТЕ такива така че изказвания то рода на - затова мразя бакшишите са *** .
6
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей затова бакшишите ги мразя! Много долна социална прослойка е това!
5
7
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ще ни приемат в Шенген, ама друг път. С Мутри на власт и мутренски манталитет няма шанс.
4
2
 
9
 
! Отговори
а преди 6 години
сега е времето някой да си направи фирма за ескорт на чужденци, по-евтинко ще им излиза ако интерфейса им с бг паплачта знае поне езика:)))
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди година такситата затова протестираха против UberТакситата вземат мноог пари от чужденци и не всички се отчитат
2
10
 
13
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Чи кво и е на бележката? Мислч, че Сденка няма да има проблеми да ис оправдае разхода пред социланото министерство. В Гватемала да не издават по-хубави>
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това мислене и манталитет, ще сме винаги задния двор на Европата.