Общината алармира: Глоба до 5 000 за непочистени тротоари

Десетки попаднаха в "Пирогов", заради ледени пързалки из града
30 ное 2017 08:04, Петя Славова
26
Общината алармира: Глоба до 5 000 за непочистени тротоари
Снимка: архив, Булфото

Глоби до 5000 лв. ще получат всички граждани, които не са почистили тротоарите пред домовете си от снега. Първите честитки са от 10 до 50 лв., а ако отново не е почистено – глобите започват от 100 лева.

Цял ден тротоарите приличат повече на ледени пързалки, отколкото на място за нормално придвижване.

Десетки хора попаднаха в "Пирогов" след падания заради леда, съобщава bTV. От общината обясниха, че проверяват и фирмите, наети да изринат леда и снега – за непочистена спирка глобата е 2000 лв.

Граждани се оплакват и от надвиснали дървета. Те казват, че подават сигнали до 112, но оттам няма реакция.

"Имаме толкова много сигнали, че не ни достига ресурс нито на нас, нито на столичната пожарна, нито на районните администрации", каза Красимир Димитров от дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Подадените сигнали за паднали дървета и клони в София са над 300. Спешните екипи са успели до момента да реагират едва на 120.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: общиналедглобасигнали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четейки коментарите стигам до извода, че българите плащаме най-много, най-големи и най- каквито си искаш данъци, осигуровки и т.н.Ще ме карат те задн..а да си размърдам, да си почистя леда от кмиматика ми, който капе на тротоара, че и колите ми спрети на улицата, пречели на почистващата техника, да съм ги преместил. Ай сиктир, бе, аз данъци плащам!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
ААА преди 6 години
"Софиянци" масово не си спазват задълженията, пък после чакат някой друг да ги оправи. Затова никога няма да се оправим. Докато манталитета на българина не се програмира наново нищо хубаво не ни чака.......
20
0
 
1
 
! Отговори
AAA преди 6 години
Чл. 7. /1/ Всички лица, собственици и ползватели на недвижими имоти или части от тях, са длъжни да почистват и поддържат чистотата в сградите, незастроените части от имотите /дворовете/ и определените прилежащи територии по чл. 6, ал.1, да почистват тротоарите от сняг и лед, а така също и ледените висулки от сградите и да спазват регламентирания с настоящата наредба ред за третиране на всеки конкретен вид ***.Извадка от наредбата на СО.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо улиците не са почистени пред 4-то районно в Лозенец. Общината ще се глоби ли? А ние ли ще платим глобата на общината?
18
3
 
2
 
! Отговори
До Почистил преди 6 години
Уважаеми Г-н "почистил",Прекрасно е, че сте почистил. И ние плащаме на чистач - входа. "мизерните" ни жилища си имат собствен двор, сиреч имаме % идеални части, демек наша частна "почистена" собственост. Въпросът е: данъкоплатците не са длъжни да са щатни чистачи на публична собственост СО.На който е ..., ще си я чисти.От изказа Ви виждам, че си позволявате да обиждате гражданите знаещи правата си.Комунизмът свърши, или не е...?!Пък почистете леда около 19 СОУ, имате хъс виждаме в повечко
17
0
 
6
 
! Отговори
Глоби преди 6 години
Колко е глобата за Общината за непочистени улици и булеварди? И от чии заплати ще я плащат?
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казано на кратко - плащайте данъци и вършете работата на общината.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме толкова много сигнали, че не ни достига ресурс нито на нас, нито на столичната пожарна, нито на районните администрации" Tотално сепуко. Сигналите са благодарение на вас, и нак-вече за умниците гласували за вас(Фандъкова и СС)
14
7
 
3
 
! Отговори
Почистил пред входа преди 6 години
От писаниците на 80% от хората разбирам, че общината е длъжна да почисти дори и собствените им мизерни жилища.Още онзи ден разбих леда и изчистих пред входа, минаха поне 10 комшии от 20 до 60 години, всеки гледа настрани, даже нямат доблеста да поздравят поне.Много, много е зле този мaтериал.
13
2
 
6
 
! Отговори
До Коце преди 6 години
Има адвокати готови да съдят общините. Потърси в нета, "непочистени тротоари".Почистването и глобите са: Наредба. Винаги съм бил против хилядите Наредби противоречащи на основния Закон. Така е и в Здравеопазване, ЗУЕС, каквато и област да хванеш, пълно с противоречия.Защо фирмите плащат тротоарно право, а трябва да почистват тротоара.Уморих се от имитации... във всяка област, всичко това рефлектира в/у хората, паркинги, зони, градини, данъци.Почистете леда до 19 СОУ - там са децата ни.
12
1
 
10
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА ДА СЕ ГЛОБ преди 6 години
ФАНДЪКОВА ДА ГЛОБИ ЦЕНТЪРА ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ ЗАРАДИ НЕПОЧИСТЕНИ СИНЯ И ЗЕЛЕАН ДИКТАТОРСКА ЗОНА
11
1
 
8
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Общината не може да ми слага такси и данъци за ползване на общинска собственост, а после да ме кара да се грижа за нейната собственост. Как пък не се намери адвокат да осъди общината за своеволията?
10
1
 
13
 
! Отговори
Пей сърце!!! преди 6 години
Вижте до 19 СОУ - тротоарите са заледени с 5 см. лед. Вижте Ами Буе, Каниц, Даскал Манол, Богдановец - късмет да не се изпотрошиш. Не знам кой е длъжен да чисти тротоарите, елементарна логика - щом тротоарът е общинска собственост, СО трябва да си ги почисти. Щом не мога да сложа колче на тротоара, защо да чистя чужда собственост. Да не съм щатен чистач на СО.Да в САЩ хората си чистят ливадите, но те са част от имота им. Ето това е малката разлика.Това е цинизъм, тротоарите да не се почистват
9
6
 
0
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 10.11Като ти виждам интелекта най вероятно живееш в къщата на кучето и си мислиш че е палат.И това ти е много защото повечето като тебе живеят в кашони
8
2
 
16
 
! Отговори
Абсурдистан преди 6 години
Тротоара не е обща част от блока, говоря за панелките. Той е общинска собственност и значи задължение на общината е да се гижи з него. При новите кооперации. Тротоара е част от общата собственност и живущите трябва да си подържат площта..
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това в София ли е ? Xаха, а при нас преди време една жена падна счупи си ръката осъди общината и взе 38 000 лв обезщетение. А Софиянците са шерпи на Фандъкова и чистят и стоят блокирани във блковете си. Голяма простотия, добре че не живея вече в София.
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо има по-добре уредени страни? Защото хората са генетично по-добри там ли? Не, има глоби и наказания. В банановите републики за всяко провинение има извинение, а на властите им е или писнало от такива всезнайковци или просто не ги интересува. И малко дете знае, че всеки трябва да си изчисти пред вкъщи за да може всеки да има къде да върви, както и всички трябва да си изчистят пред домовете си за да има детето къде да върви.Айде на работа, стига разправии.
5
13
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1Затова сме на този хал.Винаги чакаме някой друг да свърши нашата работа иначе по мрънкането няма като нас.Около блоковете мръсотия и всеки псува но един не се сеща да излезе да почисти.Винаги някой друг е виновен
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТО НАЙ-НАПРЕД ФАНДЪКОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГЛОБЕНА
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както каза Лили партизанските балдъри, оня уредена крадлива хиена с талпите,, защо да чистим, след като то ще се стопи. Така че айде ***.