Полусаниран блок в "Оборище" – майсторите духнали, хората зъзнат

Проектът е одобрен, ремонтът започнал, но секнал. Защо?
1 дек 2017 09:00, Петя Славова
54

Жители в столичния район "Оборище" продължават да стоят с несаниран блок, въпреки одобрения проект. Ремонтът започнал в средата на есента, но няколко седмици по-късно майсторите изчезнали, а обектът останал незавършен.

След 4 години оформяне на документи, блокът е трябвало да бъде саниран по Програмата за енергийна ефективност.

В началото майсторите правят покрива, подменят дограмата и входната врата, след което ремонтните дейности са преустановени. За случилото се сигнализира в социалните мрежи писателката Милена Фучеджиева.

От фирмата, която извършва ремонта, увериха, че санирането е в срок, а дейностите трябва да приключат март догодина. В момента работата била замразена заради лошото време.

До 18 октомври в София са стартирали дейности по 171 договора за саниране - завършените сгради са 2, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полуграмотните фенчетата на ГЕРБ си мислят, че санирането е безпари или че може би Бащацита им го плаща с пари от личната си сметка.Не, истината е че ви го плащаме всички ние - останалите български данъкоплатци.Безплатен обяд няма. Нито пък безплатно саниране.
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са най-некадърно и най-безсмилено похарчените пари от много години насам. Няма да изборявам защо. Надявам се някой ден виновните за това разхищение да понесат отговорността си.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitИмало си надлежден ред, хаха, хубаво е, че си вярваш. Този надлежден ред показа, че за 30 години в най-корумпираната държава в ЕС, няма нито един виновен и осъден за корупция политик, кмет, висш държавен служител, олигарх, едър бизнесмен. Знам го надлежният ред в България и до какво води той.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербавите вече се уляха, ама с тоя просЗД народ от даже 95% дюбели могат да си разиграват коня както си искат.Цялата държава е тяхна, включително Министерство на правосъдието с Тетка Цецка и така наречената Главна прокуратура с Рибата Цаца, която лично Винетуто си избра.
25
7
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
21, дай линк на немска медия в която е отречено санирането! Моля!
24
1
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Какви 8 бона бе човек от провинцията съм един комшия си саниран сам питах го 2 бона му излезнало то зависи и колко стени имаш но 28 лв на квадрат вземат тук е сега по тази програма може и да са 180 на квадрат
23
2
 
14
 
! Отговори
Д-р Иванов преди 6 години
Хаха а най-интересното е, че ако провериш колко стува един апартамент в този коптор, ще се окаже, че искат по 3000 евро квадрата, защото е на "Оборище", за толкова пари можеш да си купиш жилище в Мюнхен, Хелзинки или Стокхолм, където заплатите са 10 пъти по-големи. Смях!!!
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и ? Tе парите от КТБ и суджука на хората отмъкнаха та един стерипор няма да отмъкнат. Вълка козината си мени ама нрава не.
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така нареченото САНИРАНЕ си е чисто комунистическа далаверка на ГРОБарите.Не може с данъците на всички българи да се санират панелките на някои българи.Който иска да се санира, да го направи със собствени средства.Аз съм се санирал сам - струваше ми 8 400 лв. Не искам да плащам санирането на някой си, само защото е симпатизант на правилната политическа сила.
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите за санирането са 100 процента заем от Банката за развитие. Този заем се изплаща от бюджета, т.е. от всички данъкоплатци. А що се отнася до Западна Европа, в Германия вече тотално е отречено санирането. Освен това не може България да се сравнява с останалите европейски страни. България е най- бедната и най-корумпираната държава (от санирането много се краде, това е видно от сумите за саниране на един апартамент) , огромна част от българското население живее в бедност .......
19
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Другарю , ти си надминал Нинова по *** мнения . Щом и стиропора е на ГЕРБ ти просто си заслужаваш съдбата , да си беден и безработен .
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"хората зъзнат" глупав журналисте този блок като го гледам сигурно е на 30г, как ли са оцелели досега без стиропора от герб?
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щяхме да санираме но една камшийка работи в общината и като каза за кво става дума и санирането приключи още преди да сме подали документи и хората се отказаха сега.гледам средния вход хората събрали пари и си смениха дограмата не стълбището
16
3
 
4
 
! Отговори
Сем. Флинтстоун преди 6 години
Така им се пада, да скочат от моста във знак на протест. Какво може да се очаква от хора, които тричат кучета. Европейци вятър - малко са трепали комунистите.
15
7
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
5. и 12.,Ако имате доказателства за извършени престъпления има си надлежен ред. Не тук само да плюнчите "молитва". Специално до 5. си личи, че работиш по заказ! Парите за сканирането не са само европейски! 80 от тях са на българският даникоплатец. И в западна Европа МАСОВО се санира. Това е преоритет на ЕС, ние ли сме най- умните че да се делим?
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До the Ghost 12Българина много мрази далаверата...., но тази в , която не участва . Сигурно е , че 80 % от хората ще участват в далавери , ако имат тази възможност и тука няма партии . Това ни остави бай Тошо като наследство от БКП .
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Imotite sa LICHNA i CHASTNA Sobstvenost na ZARA ,Zakupeni Lichno ot ZARZ FERDINANDZ Zemi i Postroeni na Tah Sgradi ,Kusti i Dvorzi s Lichnite Sredstva i Pari , Zlato v Broi Zlatni moneti ,Frenski Frankove ,Napoleoni i Zlatni Levove ot N.V. Balgarskia Knazz i Balgarskia ZARZ FERDINANDZ ..Zalata Sobstvenost ,Zemi ,Sgradi ,vkluchitelno Dvoreza v Sofia,Ebksinograd,Trabva da se Vurnat na Zakonnite Naslednizi ... a KRADLIVITE RRRepublikanzi si Prisvoiha s OTKRADNATI MILLIARDI v sini i chervoni Kufarcheta .. zemi i Imoti , koito sa Stotizi ,Hilladi PUTI POVECHE ot ZAKONNITE Imoti na BALGARSKIA ZAR
12
3
 
20
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Нека всички които се оплакват, да погледнат какво пише на лепилото за изолация, и на мазилката. Полага се при температура над 5 градуса, и следващите 24 часа след полагането (докато съхне) също не трябва да пада под тази температура. Отделно си има изискване да не се полага при влажност на въздуха над едни проценти.Т.е. при това време, никой няма да седне да санира. А до мрънкащите, само да попитам, досега са живяли така, не са мрънкали, сега какво са се разпяли, или търсят известност?
11
6
 
18
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
След далаверата "КТБ", националната програма за енергийна ефективност е следващата по мащаб далавера. За сега ! Ако отпуснат още няколко милиарда - ще стане НОМЕР ЕДНО
10
4
 
22
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Който не е гледал българският филм "Топло", да си го свали и да го гледа. Нещата в тази държава не са се променили много за последните 50 години. Няма и да се променят.