Полусаниран блок в "Оборище" – майсторите духнали, хората зъзнат

Проектът е одобрен, ремонтът започнал, но секнал. Защо?
1 дек 2017 09:00, Петя Славова
54

Жители в столичния район "Оборище" продължават да стоят с несаниран блок, въпреки одобрения проект. Ремонтът започнал в средата на есента, но няколко седмици по-късно майсторите изчезнали, а обектът останал незавършен.

След 4 години оформяне на документи, блокът е трябвало да бъде саниран по Програмата за енергийна ефективност.

В началото майсторите правят покрива, подменят дограмата и входната врата, след което ремонтните дейности са преустановени. За случилото се сигнализира в социалните мрежи писателката Милена Фучеджиева.

От фирмата, която извършва ремонта, увериха, че санирането е в срок, а дейностите трябва да приключат март догодина. В момента работата била замразена заради лошото време.

До 18 октомври в София са стартирали дейности по 171 договора за саниране - завършените сгради са 2, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
4
 
! Отговори
Румен преди 6 години
коментар 47"Държавата на мен нищо не ми санирала и няма да санира.. Така че тези комунисти и герберасти ще се радвам ако умрът.. бобмба да им падне на блока."Колко *** трябва да си да напишеш това?Това което пожелаваш,да не застигне теб,*** с тъпанара ти
48
4
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 6 години
2017 филма "Топло" в действие.Вижда се че не държавното устройство е виновно (соц/капитализъм) ами просто *** си е ***...........Селооооооо,село, това е Бг.Провинциален манталитет навсякъде, от прИмиера до последният ганьовец.
47
3
 
11
 
! Отговори
Не съм изненадан преди 6 години
Тая сграда и много други,почти 90% от строителството у нас са за събаряне ! Какво саниране, кви пет евро брат ?! Ама бай Дун.дъо с дебелият врат не може да направи нови сгради затова си трябва отстъпки към строителите ,тва са много гърла . Айде къде по лесно да завъртим един заем от една наша банка "Българска банка за развитие ", а ше кажем че всичко е по евро проект и турим по една боя и стиропор за милиони НА БЛОК .Обира на века .А ся даже след тоя тур ,вече половината сметка ще я плаща блока .Да ви е честит скъпият СТИРОПОР ,много е хубав нали ?
46
4
 
22
 
! Отговори
Нов преди 6 години
"Хората зъзнат" - престанете с *** заглавия. Да не са им съборили стените я :)
45
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата на мен нищо не ми санирала и няма да санира.. Така че тези комунисти и герберасти ще се радвам ако умрът.. бобмба да им падне на блока.
44
1
 
17
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
филмът "Топло" (1978) все още актуален...след 40 години...
43
5
 
8
 
! Отговори
varg преди 6 години
Кои им е виновен,че са прости ?
42
12
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 40И понеже викаш, милицията тогава ги хващаше крадците, не съм чувал по времето на Тодор Живков за арестуван и осъден бензинджия. Ти чувал ли си?
41
10
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 40Да, прав си затова, че хората гледат субективно, и точно в това е проблемът!Може да се гледа обективно. Но никой не иска!Имало викаш хубави неща? Да, един мой чичо работеше като бензинджия.Да работиш като бензинджия трябваха връзки. Защото си крадеш безплатно бензин.Не просто евтин - безплатен! Е, как няма да ти е било хубаво? Но това според тебе хубаво ли е - обективно? Не мисля.А най-обективният факт е, че ако комунизмът беше толкова "хубав" нямаше да се разпадне, нали?
40
11
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 40Да, и аз викам хайде стига! Ама никой не слуша!Проблемът знаеш ли в какво е? Проблемът е, че масово сега тийнейджъри на които баща им или дядо им е разправял "Колко хубаво беше при Тодор Живков" и те сега си мислят че наистина било хубаво. А ако искаш да гледаме обективно - не беше.Милицията ги хващала ли? На нашата улица в центъра на София стана убийство.След като ги чакахме часове да дойдат, милиционерите поискаха от баща ми фенерче да си светят в тъмното, че нямали!
39
0
 
11
 
! Отговори
нагляри преди 6 години
Приятно ли се живее на улица "Тодорище"?
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хай стига сега упражнения по темата "колко хубаво беше при Тодор Живков".Всеки си мисли различно.Който сега е ударил делаверата,плюе по онова време а който е окъсал си спомня колко добре е бил преди.Малко по обективно !Да и преди имаше кражби и измами,ама сравнено с това сега е направо смешно.Освен това едно време ядяха бой и влизаха в затвора дори за дребни работи,които сега полицията даже не регистриа а гледа да разкара потърпевшия. И най-важното - колко хора сега се чувстват спокойни ?
37
4
 
23
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
каква зима бе ей,навън са 10-15 градуса.До 5 градуса се работи спокойно по всякакви спецификации. Всичко е чиста кражба на поне 50 % от средствата.
36
11
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Но ако ще си говорим "колко хубаво беше при Тодор Живков", защото подозирам че пак ще се отприщи пропагандата, тук е моментът да дам за пример още много български филми от комунистическото време които доказват че и тогава си беше същото.Ако при Тодор Живков имаше мобилни телефони, със сигурност щяха да измислят и филми за "ало измамници".Просто фактът че не е имало (даже домашни телефони) е причина да няма такъв филм.А иначе спомнете си "Опасен чар" с Тодор Колев!
35
14
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Извинявам се, че не забелязах друг коментиращ преди мене под номер 11 (Пич) който каза същото за филма "Топло".Явно пишещите в тези форуми са масово младежи, тийнейджъри които представа си нямат какво беше преди 1989 г. и си мислят че е било по-различно.Да, разлики имаше, но в никакъв случай не мога да кажа че е било "по-хубаво", даже беше много по-лошо.Но тези негативи които виждаме днес са метастази на некротизиралия комунизъм отпреди 1989 г. Още дълго ще търпим последствията.
34
14
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Хайде сега, да не вземат някои пак да почнат да плачат "колко хубаво беше при Тодор Живков"?Нещо засега не виждам много плачещи.Но за да няма такива, само ще ви припомня един от многото стари български филми "Топло" със Стефан Данаилов в една от главните роли, понастоящем политик.Та там той беше с една бригада бандити, които им изтърбушиха блока с пробивни машини с обещание да им прокарат парно, взеха им парите и духнаха.Филмът явно още е актуален! А кажете колко "хубаво беше при бай Тошо"!
33
16
 
3
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Ха ха хаАко бяхте прочели миналия ден ,тук имаше новината, стотици блокове са в това положение.Самия министър го каза.Зимата няма строителни дейности.Покрива е направен,дограмата е сменена.Останалото ,като мине зимата.Ама нали трябва тая се покаже по телевизията.И днесбг да зарадва своите верни червени *** с Новина против ГЕРБ,правителство,чорбаджии,саниране.Толкова ви е куха главътъ.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз само не разбрах, кои хора и защо зъзнат :))
31
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСанирането е една огромна далавера, където правилните фирми прибират парите на данъкоплатеца, ефекта е нулев, освен, че парите на данъкоплатеца са усвоени в близки до властта фирми. Хубавото в че ГЕРБ просто е една организирана престъпна група, която в момента в който падне от власт и се спре хранилката на членовете и ще се разпадне сама.
30
2
 
13
 
! Отговори
Напиши преди 6 години
До Hafen die WahrheitЗаблудата саниране -разследване в Германия.