Разградският лъв Асен на лечение в Столичния зоопарк

Животното е в тежко физическо и психическо състояние
Обновена: 1 дек 2017 19:44 | 1 дек 2017 19:40, Анисия Иванова
10
Разградският лъв Асен на лечение в Столичния зоопарк
Архив: Столичен зоопарк

Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за лечение и специализирани грижи в единствения национален спасителен център за екзотични животни - Зоологическата градина в София.

Той беше докаран със специализиран транспорт и при повишено внимание от риск за влошаване на здравословното му състояние. Това съобщиха от Столичната община.

Още по темата

При постъпването в Столичния зоопарк, лъвът Асен е диагностициран във видимо тежко физическо и психическо състояние. Към момента животното преминава през различни медицински прегледи, така че да се установи цялостното му здравословно състояние, след което комисия от ветеринарни лекари ще набележи по-нататъшни мерки за подобряването му.

Лъвът е настанен в отделна сграда, където има на разположение четири големи помещения, в част от които се провеждат и поредица от рехабилитационни упражнения, за укрепване на физическото му състояние.

Лъвът Асен ще остане в Столичния зоопарк до трайното подобряване на неговото състояние, след което ще бъде транспортиран до едно от убежищата за големи котки на фондация "Четири лапи".


10
Още от
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Знайко преди 7 месеца
Като знам с какво хранят всички животни от "Зоопарка в Разград" се чудя как само едно животно е засегнато. Изхранват всички със стари, развалени и бракувани храни от Била.
Поне условията да бяха добри, но ако сте в близост до тази пародия на зоопарк (10 клетки на кръст) усещаш миризмата на фекалии и виждаш "грижата, която се полага за животните"
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докога?
Скоро имаше репортажи за мизерията , при които живеят животните в Германия и други западни държави, представям си какво е у нас.
ЗАКРИВАЙ!!
6
1
 
23
 
! Отговори
:(((((( преди 7 месеца
Затворете ги тези гадни концлагери за животни, бе!!! Неоправдано и скандално е да съществуват в 21-ви век! Позор за човешкия род!
5
1
 
4
 
! Отговори
ваня преди 7 месеца
до анонимен Ти ходил ли си на училище?Малко си неграмотен.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тежко е психическо състоянието на пишештите *** тук,иначе за лева не знам.
3
3
 
9
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 7 месеца
Лъвът си е супер, ама кръстникът му е oлигoфpeн
2
2
 
11
 
! Отговори
Зорница преди 7 месеца
А има ли някой който да не в тежко физическо или психическо състояние ?
Красавец Асен !
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В тази територия има ли нещо, което да работи и да не е крадено като за последно?