Разградският лъв Асен на лечение в Столичния зоопарк

Животното е в тежко физическо и психическо състояние
Обновена: 1 дек 2017 19:44 | 1 дек 2017 19:40, Анисия Иванова
10
Разградският лъв Асен на лечение в Столичния зоопарк
Архив: Столичен зоопарк

Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за лечение и специализирани грижи в единствения национален спасителен център за екзотични животни - Зоологическата градина в София.

Той беше докаран със специализиран транспорт и при повишено внимание от риск за влошаване на здравословното му състояние. Това съобщиха от Столичната община.

Още по темата

При постъпването в Столичния зоопарк, лъвът Асен е диагностициран във видимо тежко физическо и психическо състояние. Към момента животното преминава през различни медицински прегледи, така че да се установи цялостното му здравословно състояние, след което комисия от ветеринарни лекари ще набележи по-нататъшни мерки за подобряването му.

Лъвът е настанен в отделна сграда, където има на разположение четири големи помещения, в част от които се провеждат и поредица от рехабилитационни упражнения, за укрепване на физическото му състояние.

Лъвът Асен ще остане в Столичния зоопарк до трайното подобряване на неговото състояние, след което ще бъде транспортиран до едно от убежищата за големи котки на фондация "Четири лапи".


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Знайко преди 1 година
Като знам с какво хранят всички животни от "Зоопарка в Разград" се чудя как само едно животно е засегнато. Изхранват всички със стари, развалени и бракувани храни от Била.
Поне условията да бяха добри, но ако сте в близост до тази пародия на зоопарк (10 клетки на кръст) усещаш миризмата на фекалии и виждаш "грижата, която се полага за животните"
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога?
Скоро имаше репортажи за мизерията , при които живеят животните в Германия и други западни държави, представям си какво е у нас.
ЗАКРИВАЙ!!
6
1
 
23
 
! Отговори
:(((((( преди 1 година
Затворете ги тези гадни концлагери за животни, бе!!! Неоправдано и скандално е да съществуват в 21-ви век! Позор за човешкия род!
5
1
 
4
 
! Отговори
ваня преди 1 година
до анонимен Ти ходил ли си на училище?Малко си неграмотен.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежко е психическо състоянието на пишештите *** тук,иначе за лева не знам.
3
3
 
9
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 1 година
Лъвът си е супер, ама кръстникът му е oлигoфpeн
2
2
 
11
 
! Отговори
Зорница преди 1 година
А има ли някой който да не в тежко физическо или психическо състояние ?
Красавец Асен !
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази територия има ли нещо, което да работи и да не е крадено като за последно?