Дъждът не спира: Наводнени мазета и пълни шахти в София

Аварийни екипи следят нивата на реките и язовирите
Обновена: 2 дек 2017 08:22 | 2 дек 2017 08:00,
16
Дъждът не спира: Наводнени мазета и пълни шахти в София
Снимка: архив "Булфото"

Декемврийският дъжд не спира, на 15 сигнала за наводнени мазета и дворове, запушени шахти и завирявания се отзоваха аварийните екипи в София през нощта.

Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета, които пречат на проводимостта на речните корита. Сигналите са предимно от западни и югозападни части на столицата като "Витоша", "Връбница", "Подуяне", "Люлин", "Красно село", "Овча купел".

Още по темата

Екипите на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" извършват обходи непрекъснато и са на терен, съобщиха от Столична община, цитирани от "Фокус“.

Нивата на всички реки в София са повишени заради силния дъжд и топенето на снега от високите планински части. Осигурено е 24-часово наблюдение на реки, критични речни участъци и общинските язовири.

Заедно с екипите на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" работят и доброволци от Доброволното формирование на Столична община. Те осигурили 350 чували с пясък, необходими за изграждането на защитните диги покрай речни корита.

Продължава и контролираното изпускане на водите на язовир "Суходол" 2. Изградени са диги на четирите оттоци към Южната дъга на Околовръстен път. Овладяна е ситуацията при с. Мало Бучино.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

По данни на БАН количествата на падналите валежи в София са между 40 и 80 литра на кв. метър, като най-много са в района на "Княжево" – 80 литра на кв.метър.

За днес за София прогнозата е за жълт код - в часовете преди обяд валежите ще продължат със сумарно количество - между 20 и 30 литра на кв.м.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Премиерът Сергей Станишев връчи на арх. Богдан Томалевски годишната държавна награда ''Св. Паисий Хилендарски'' за приноса му в утвърждаването на българската културна идентичност. Сред многобройните реализирани проекти на арх. Томалевски са столичните жилищни комплекси "Владимир Заимов" и "Горни Лозен" и градоустройствените решения за кварталите "Дианабад-Червена звезда" и "Младост".
11
0
 
1
 
! Отговори
Комунистите са селян преди 6 години
Ти разбираш ли, че хората ще ни отрежат главите?! Ние трябва да разрешим жилищния проблем. И вече са построени заводите за панели, които бълват продукция. Ние нямаме друг начин да разрешим жилищния проблем освен чрез това строителство, продължи да се гневи Живков.
10
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
По времето на бай Тошо София беше 800хилядна.Вие си бяхте на село и не бяхте задръстили София.
9
3
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Фандъкова ли построи панелките бе юнак? Да не би София да е на 10 години.Ех мозъци!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Чудна работа преди 6 години
И по времето на бай Тошо валеше,падаше по един метър сняг, пък ТЕ ТАКОВА ЧУДО- НЕМАШЕ.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гарантирано от ГЕРБ 7Личи си , че си червен каскет от километри. Вие от БСП сънувате само кражби , явно това е наследтво от вашите дядовци мандраджии , които от кражби са живеели . Иначе крайните квартали Люлин и Младост където са наводненията ги строи вашия Тодор Живков и БКП. Капиш неграмотен другарю . Ела в центъра да видиш улици като слънце .
6
0
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
8.3 мм е 8.3 литра. 1 см е 10 литра, а 10 см е 100 литра.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6 - начи, като се измерва интензивноста на валежите синоптиците от БАН ?тези мили хора/ казват 20 литра на квадратен метър = 20 мм на метър на метър площ, а 8,3 мм е 8,3 литра! а на бас! свери си мерката 1дм3/1м2=0,1м*0,1м*0,1м/1м2=0,001м3/1м2=0,001м=1мм
4
6
 
5
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 6 години
Този спокоен дъждЕЦ може да блокира само *** като София. Кал, локви с олимпийски размери и закъсали трошки - мила родна картинка. Фандъкова да спре да краде за 2-3 дни и да се разходи до Белгия, Холандия, Германия и да разгледа как се строи, за да не си зависим от 10 капки дъжд.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Падна малко дъждец и държавата е в паника. През годините имаше много по-силни и продължителни дъждове и нямаше бедствени полежения. Какво се измени? Май само това, че вместо да се вземат мерки предварително, парите се крадат от управляващите.
2
2
 
3
 
! Отговори
дедо митко преди 6 години
за днеска на сайта на БАН прогнозират 8.3 мм дъжд на кв.м ! кви ми ги пишете вия? по-добре ли беше вместо "Филип" от югозапад, да беше нахлул "Володя" от североизток и да вали три дена сняг? благодарете на Бог, най-вече от общината и пътното, че се разминахме с дъжд! Бойко го донесе армаган от арабите! журналистите тва им е работата - да облъчват!
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова правеше молебен за дъжд за да се наводни София и за да иска оставката на кметицата Нинова е виновна.