По втория начин: Цяла група от парашутисти в детска градина в София

24 деца са записани в ОДЗ "Зорница" без никога да са кандидатствали
Обновена: 5 дек 2017 09:01 | 5 дек 2017 07:11,
36
По втория начин: Цяла група от парашутисти в детска градина в София
Снимка: Reuters

Почти цяла група от парашутисти има в столичната 164 детска градина "Зорница".

24 деца са приети в нея без да са кандидатствали в системата на общината. Скандалът лъсва след проверка на дирекция "Образование" към Столичната община и администрацията на район "Овча купел".

До проверката се стига след сигнали на граждани и на служители в детското заведение, пише "Монитор".

По време на разследването става ясно, че малчуганите, които не са в системата на Столична община присъстват в списъците на Националната електронна информационна система за предучилищно образование и в дневниците на групите.

Още по темата

Липсват данни тези 24 деца да са кандидатствали за влизане в детска градина, обясни шефката на дирекция "Образование" Мария Минчева.

Тя е категорична, че няма как документите да са били подадени на хартиен носител, защото от 2008-ма година действа електронната система за прием за детска градина в София.

Все още не може да се каже точно как мъниците са се оказали приети в детската градина.При проверката е засечено разминаване в датите на класиране на някои деца и датите, от които те са записани в дневниците и посещават детската градина.

Проверката е открила и други нарушения в ОДЗ-то. Сред тях са събиране на пари за спортни занятия извън детската градина, без договор между заведението и клуба, както и без заповед на директора. Установени са и пропуски, свързани с професионалното развитие на учителите, болничните и командировките в детската градина.

Заради нарушенията на директорката е образувано дисциплинарно производство. Тепърва ще стане ясно какви ще бъдат и последиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате да видите в 194 Милувка ( Пиротска и Овчо поле). как се правят извънредни групи и постоянно има нови места, а легла за всички деца няма. И залагат на това , че не идват всички.Да ама не- в последната група има скрин пригоден в 3 легла (НЕГОВИТЕ ЧЕКМЕДЖЕТА)Представете си да спите в чекмедже ??!! Защото заблудената директорка приема деца на поразия...
5
1
 
39
 
! Отговори
Стойчо преди 6 години
Директорите на детските градини са точно като полицаите на пътя - всички знаем че взимат, всички сме им давали, но винаги се правим на изненадани когато хванат някой. абсолютно всички взимат, просто си изпипват по-добре документите за разлика от тази, която се е уляла.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като няма зенитчици в държавата.
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно и родителите на въпросните деца са твърдо срещу корупцията! Ей те за т'ва няма да се оправим!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦДГ са за деца с двама работещи родители. Като няма места, те търсят други начини.
1
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът с детските градини ще се реши лесно, ако се ограничи приема на деца с неработещи родители. Поне 30% от мамите не ходят на работа, по цял ден са по кафетата, но не си гледат отрочетата.