По втория начин: Цяла група от парашутисти в детска градина в София

24 деца са записани в ОДЗ "Зорница" без никога да са кандидатствали
Обновена: 5 дек 2017 09:01 | 5 дек 2017 07:11,
36
По втория начин: Цяла група от парашутисти в детска градина в София
Снимка: Reuters

Почти цяла група от парашутисти има в столичната 164 детска градина "Зорница".

24 деца са приети в нея без да са кандидатствали в системата на общината. Скандалът лъсва след проверка на дирекция "Образование" към Столичната община и администрацията на район "Овча купел".

До проверката се стига след сигнали на граждани и на служители в детското заведение, пише "Монитор".

По време на разследването става ясно, че малчуганите, които не са в системата на Столична община присъстват в списъците на Националната електронна информационна система за предучилищно образование и в дневниците на групите.

Още по темата

Липсват данни тези 24 деца да са кандидатствали за влизане в детска градина, обясни шефката на дирекция "Образование" Мария Минчева.

Тя е категорична, че няма как документите да са били подадени на хартиен носител, защото от 2008-ма година действа електронната система за прием за детска градина в София.

Все още не може да се каже точно как мъниците са се оказали приети в детската градина.При проверката е засечено разминаване в датите на класиране на някои деца и датите, от които те са записани в дневниците и посещават детската градина.

Проверката е открила и други нарушения в ОДЗ-то. Сред тях са събиране на пари за спортни занятия извън детската градина, без договор между заведението и клуба, както и без заповед на директора. Установени са и пропуски, свързани с професионалното развитие на учителите, болничните и командировките в детската градина.

Заради нарушенията на директорката е образувано дисциплинарно производство. Тепърва ще стане ясно какви ще бъдат и последиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Супервайзора се е напил и ето последствията от тежък махмурлук. Не се знае как е бърникал по програмите за прием на децата.
25
5
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Зорница - звездата на Луцифер
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста *** заглавие.Изцяло в стил Верчето.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми обучете ги за сапьори като са парашутисти бря . Ах гаменчета малки как са се намърдали ейййййй
22
0
 
8
 
! Отговори
э23 преди 6 години
:))) Хванали една детска градина. Ами я вижте в училищата как е! Засечете колко е приема и наесен колко деца има в групите! Тогава ще ви стане ясно закакво става въпрос.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме виновни, че търпим да ни дерат и будалкат. Какъв е проблемът да се организира един комитет на родители?(1) Искат справка за броя на децата в София(2) Искат справка за местата в детските градини(3) Правят питане какво да се прави с децата за които няма детски градиниТогава вместо да корумпират шепа директорки, всичко ще е ясно. Контрола се поема от комитета на родителите и корупцията се изпарява
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000 лева е таксата за влизане в детска градина или ясла в София. Колкото две дипломи от УНСС.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето ви корупция, която я имаме от десетилетие. Всички участваме и не правим нищо, защото всеки си казва, аз да се уредя пък другите будали да се оправят. Само че в крайна сметка всички сме будали и грухтим в *** си.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А добър ден! Че то във 99% от градините практиката е същата.
17
3
 
11
 
! Отговори
БКП до ss преди 6 години
НЕ, не съм наивен. Това е факт. Естествено , че са били в БКП. Нали и ТИКВАТА е оттам. Да ходиш на църква и да си вярващ НЕ Е ЕДНО И СЪЩО. Да си КОМУНИСТ по убеждения или заради кариеризъм ... Нали всички от СДС се метнаха в НДСВ, а когато дъртия КРАДЕЦ падна се прекръстиха на ГЕРБАДЖИИ верни на ТИКВОНТИЙ
16
0
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Във ВСЯКА градина в столицата го има прием по втория начин. Добре е, че са направили проверка на тази, но нека направят на всяка друга! Но в градината на моята дъщеря има снимки на директорката с Б.Б. окачени по стената как реже лентички. Там дали ще направят проверка като е кадър на партията?Истината е проста - или директорката не е внесла процента навреме, или търсят място за правилния човек.А приетите по втория начин деца - ако има нещо нередно да ги махнат и да приемат по редовния ред!!!
15
1
 
9
 
! Отговори
ss преди 6 години
До РЕСТИТУТКИТЕ от СДСТолкова ли си наивен/наивна да вярваш, че сдс не е б отборът на бкп?
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е момента да се направим на изненадани, и че за първи път виждаме/чуваме за такава практика. Да разкажа ли за Варна как е ... Хаха ... Тези дето се водят че ни управляват, определено не живеят в тая страна
13
4
 
25
 
! Отговори
РЕСТИТУТКИТЕ от СДС преди 6 години
взеха поне 50 детски градини, построени по времето на социлизма. В Младост на местото на бъдеща детска градина изникнаха НОВИ 4 блокчета в междублоковото пространство. Вместо да строят ДЕТСКИ ГРАДИНИ КАПИТАЛИСТИТЕ на власт се мъчат да зстроят и малкото тревни площи. Естествено с благословията на ГЕРБ в Столичнната община и главния архитект , който "научно" обяснява за разни проценти и ОНАЗИ КМЕТИЦА пак от ГЕРБ , дето НИЩО НЕ ЧУВА И НЕ ВИЖДА
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е с всичко в София. Чиновниците в общината нарочно не откриват достатъчно места в детските градини, за да има недостиг. Недостига на места води до корупция. Корупцията до парички в ръцете на чиновниците. Кръговрат. А една детска градина да се построи струва колкото 20 метра от околовръстното примерно, да не си помислите, че е повече.
11
1
 
34
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 6 години
Ха ха ха .. С тази статия направо открихте "топлата вода" ! :) ;) :) .. Само които НЕ живее в България и НЕ Е Българин НЕ знае за какво става дума из Абсурдистан и с каква колосална бюрокрация , връзкарщина и корупция се сблъскваш при всеки досег с всякакъв вид учреждения и администрации ! .. Особено пък - ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ! .. А някой скоро да е търсил работа , а ?! .. Там пък е още по - брутално ! .. Ако НЕ си роднина , "правилно политически ориентиран" или НЕ дадеш пари - НЯМАШ ШАНС !
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащото съвсем не е заблудена :) Взима пари просто, да записва деца
9
0
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименЗаконът за предучилищното и училищно образование и Наредбата към него, ясно казват какво може и какво не може. Лично и аз бях засегнат от случай да се погазят тези закони и правила. Най-лошото за Бойко в случая е, че неговите калинки (защото директорите за мене са партийни назначения) погазват сами законите написани от ГЕРБ;)))
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинете, кой написа това гениално заглавие???
7
3
 
12
 
! Отговори
Срамота преди 6 години
Каква медия сте вие? Авторът на това има ли средно.... Закривай