Въздушен геноцид в "Красна поляна": Столичани дишат или се душат?!

В определени столични квартали въздухът е отровно мръсен
5 дек 2017 11:00, Петя Славова
63

За отровно мръсен въздух в столичните квартали "Красна поляна", "Овча купел" и "Разсадника" сигнализираха преди дни жители. В социалните мрежи те разпространиха тревожни съобщения и снимки на гъст смог от района, като посочиха, че той е придружен от силна и задушаваща миризма.

Според жителите на "Красна поляна" причината за замърсяването е системното изгаряне на гуми, пластмаса и други токсични материали от хората, обитаващи т.нар. "Виетнамски общежития", предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

Още по темата

"Проблемът започна преди много години, но в последните три ескалира. Тази година ситуацията вече е непоносима. Химичното и прахово замърсяване от това горене е опасно за здравето, смогът се спуска много ниско и е наситен и концентриран, споделят гражданите.

Също така жителите се позовават и на измерените много високи и концентрирани нива на замърсяване на въздуха от независимата гражданска система за измерване на airsofia.info, която е отчитала превишаване на нормата над 20 пъти.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по околната среда Лорита Радева посочи, че след подадените сигнали Столичната община ще извърши необходимите проверки.

"Тъй като основният посочен проблем е регулярното горене на гуми, е засилена проверката в пунктовете за смяна на такива, за да не се допусне тяхното излизане навън. Трябва да спрем достъпът до горива, които имат силно замърсяващи показатели по отношение на въздуха", категорична бе тя.

Гражданите сравняват ситуацията с въздушен геноцид и въздушен терор. Довечера в 19:00 ч. те организират протест, чрез който се надяват да бъдат взети мерки за разрешаване на проблема със замърсяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
София е една еврокочина, столица на най-бедната и най-пропадналата държава в целия ЕС.Колко пъти да ви го казвам, за да го разберете?
48
0
 
4
 
! Отговори
xxx преди 6 години
Фандъкова да ходи в Красна поляна да диша чист въздух
47
1
 
13
 
! Отговори
жител преди 6 години
Положението в красна поляна е наистина тревожно. На ****галите явно нищо им няма от това, което дишат, но ние ще се удушим :(
46
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
Фандъкова не иска да ЗАБРАНЯВА да ПРИНУЖДАВА населението да спазва ред и закони. За това даже и "бедните" от Бояна, Драгалевци, Симеоново се греят на ***. Госпожата иска да раздава само обществени поръчки на когото ББ каже.
45
0
 
10
 
! Отговори
Дромски преди 6 години
свят...туморът може да се окаже нелечим, поне с конвенционални средства.
44
0
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
...Столичната община ще извърши необходимите проверки...Дежурното и до там...
43
1
 
0
 
! Отговори
Zona Ban преди 6 години
Da odat na oboriste i ovche pole togaz...ili u svinarnika...tam uhae na trusardi i calvin ...
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Улицата прилича като след бомбардировки.
41
2
 
16
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Много е просто.Красна поляна е в непосредствена близост до *** махала.''Хората'' там се топлят с каквото им попадне.Горят всичко,което можете да се сетите.Защо всички се правят на ощипани?Защо когато нещо е свързано с *** никога нищо не се прави.Къщите им са незаконни но никой не ги пипа. Крадат ток и пак никой нищо не им казва.Сега ще ни отровят но отново нищо.Има едно много сигурно и радикално решение но няма кой да го вземе...
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години се говореше,че София щяла да бъде газифицирана и щели да започнат от крайните квартали,за да се намали замърсяването с твърдо гориво.Дали вече някой си спомня за тези обещания.Ако управляващите бяха по-умни,вместо да дават милиарди за саниране на стотина блока,можеха да газифицират града,за да има чист въьдух за всички.Но от къде толокова акъл?
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам столична община защо измерват нивата на мръсния въздух само в центъра и в Бояна,а не отидат в кв.Левски,кв.Хр.Ботев,кв.Красна поляна,кв.Филиповции всички останали крайни квартали на София?Аз имам своето обяснение-защото ще останат ужасени от въздуха,който дишат софиянци и защото ако разберат "началниците" от Брюксел,сегашните санкции ще им се видят съвсем безобидни,пред това ,което ще им се случи.
38
1
 
24
 
! Отговори
разсадника преди 6 години
тумби малки *** тичат в димитър петков пазара и обират дрехи и каквото могат за да "тровят българите" ... това е целенасочена и организирана от някой кампания на расова дискриминация срещу нас!
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какво, ако нещата стоят по този начин, то това е война и хората имат право на ответен удар. Всеки трябва да може да се защити при опит да бъде убит, независимо от метода. Трябва да се мисли в посока затваряне на Виетнамските общежития.
36
1
 
25
 
! Отговори
младен преди 6 години
От 2010та до миналата година живях в Кр. Поляна на вагонресторанта. Зимата е АД, страшен АД. *** като почнат да горят пласмаса и гуми става...направо съм се задушавал като в газова камера и съм сигал почти до припадък. Като има мъгла и по прозорците се образужа една черна гняз все едно мешаш стрити въглища със вода и това всичкото се диша и влиза в дробовете. Тия *** там са за ***, веднъж да се огази квартала, белите ще го изтърпят, и после да е чисто и свежо.
35
1
 
17
 
! Отговори
Да преди 6 години
И аз живея е Красна поляна до пазара, но към 16 часа започва да се спуска смог от маалата!И всеки ден се радвам ако духа вятър, за да разнася смога!Иначе не се диша!
34
0
 
6
 
! Отговори
AZ преди 6 години
До 123и в Орландовци
33
1
 
24
 
! Отговори
Това е решението преди 6 години
Чрез ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД ще накараш мързеливеца сам да си изкарва средствата за издръжка;по този начин ще принудиш безотговорно размножаващия се сам да поеме отговорност за изхранването на челядта си и да започне да употребява кондоми;по този начин ще накараш да компенсира щетите онзи, който в продължение на десетилетия е съсипвал общинска собственост и всячески е ощетявал гражданите, съставящи градивната част от обществото!
32
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 22Браво ! Завиждам ти !
31
1
 
14
 
! Отговори
Решение на проблема преди 6 години
Всяка уважаваща себе си държава-член на ЕС, подписва споразумения за общоевропейски правила, но не пренебрегва собствените си специфики.Днешна България има специфична язва - докаран тук в недалечното минало контингент за развъждане, чийто при..ми..ти..визъм е гарантиран. Тези ще бъдат верни докрай на политическата сила, която им гарантира хрантутене и възможност да вилнеят, без да носят отговорност.Как можем да се справим с тях, без да се стига до сакатлъци? ЧРЕЗПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД.
30
1
 
22
 
! Отговори
Xa-xa преди 6 години
Като ви дими толкова подпалете ги от четирите края, че да се издими веднъж завинаги :)