Моли – едно тъжно куче в метрото на София! Е, вече не

Драматичната история на четирикракия хубавец трогна стотици
6 дек 2017 18:37,
77
Моли – едно тъжно куче в метрото на София! Е, вече не
Снимка: Facebook

Едно куче чака тъжно на станция в метрото на София вчера сутринта. Кадър отдалече и снимка, публикувана в една от най-активните групи във Facebook - "Люлин".

И кратко обяснение: "Сутринта на метростанция "Сливница" този красавец стоеше и си чакаше стопанина. Не знам дали е бил изгубен или изоставен - дано да не е второто. Беше много тъжен, наобиколиха го хора, а той не реагираше изобщо по никакъв начин. Звънях и на "Четири лапи", на номера им от сайта, но оператор казва, че офисът се бил преместил или нещо такова. Вечерта го нямаше на това място, нямам представа какво е станало с него и дали си е вкъщи вече".

Така започна тази драматична история.

Моли – едно тъжно куче в метрото на София! Е, вече не

Следва реакцията на десетки потребители на социалната мрежа, които разпространиха трогателния кадър, а още толкова се включиха с коментари и свидетелства. От тях стана ясно, че тъжното куче е видяно и другаде.

"Преди два часа беше на "Сливница" и някакъв човек го хранеше, но със сигурност изглеждаше нещастен", пише в един от коментарите.

В други пък стопани, изгубили кучетата си, търсят подробности, за да разберат дали не е техният любимец. Така накрая се появяват и истинските стопани. Те се свързват с членове на групата и разказват, че това е Моли. Кученцето им изчезнало на 4 декември и молят за местонахождението му.

По-късно се включва и самата стопанка: "Здравейте, вече мога да се включа. Кучето е наше. Казва се Моли. Моля, ако някой я види, да я хване", пише тя и уточнява, че Моли изчезнала докато я разхождала.

Малко по-късно идва и ново съобщение от нея, слагащо хепиенд-а на историята. Моли вече е вкъщи и спи щастлива. Радостното съобщение е придружено и от нова снимка на кучето – доволно спяща.

"Благодаря ви много на всички, че ми помогнахте да я намеря. Вече си е вкъщи. Преди няколко месеца я прибрах от улицата. Беше съвсем малка, но вече я бяха кастрирали в "Екоравновесие" и я бяха пуснали обратно с конците и йода, още с млечни зъби. Щеше да е жалко да не се върне", обяснява историята на Моли стопанката й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В едно здраво и добро общество подобна дискусия не би съществувала. Малкия принц е добър и към розата дори! Това идва да покаже, че някои хорица са като туморно образувание. Бавно, но сигурно се опитват да сринат имунитета ни. От нас зависи дали ще им позволим или ще ги изчистим. Бъдете силни! Изхвърлете буклука!
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 43 И накрая твоето собствено дете те заплюва, а кучето те обича до гроб!
40
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата тази кучешка истерия е една лудост, психоза върлуваща сред самотните душици, които се опитват да заместят човешките взаимоотношения с кучета. Кучето не ви е дете и т.н., кучето не е и не може да бъде смисъла на живота ви или излизате от този филм, или потъвате дълбоко в лудостта си и в един момент ще се превърнете в един отшелник, който всички отбягват.
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За малко си помислих за Хачико, чакащо своя стопанин 9 години на една и съща гара без той да се върне и кучето умря от старост на пилона.
38
4
 
28
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Замисли се защо на хората повече им пука закучетата отколкото за хората.Аз от животно лошо не съм видял никога за разлика от хората !
37
6
 
27
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Истината е, че тези мразещи животните се правят, че много обичат хората и ... децата :) Обичате само и единствено себе си. Даже не мисля, че обичате роднините си. Просто не сте способни на любов. Малки душици озлобени и мразещи всички. Мога да разбера страх от животни, но просто омраза заради самата омраза е много долно.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие с какво помогнахте на босия човек?
35
20
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Преди два дена, в студ и сняг един просяк ходеше по джапанки. Как никой от минувачите дори не го забеляза, никой не се спря да му предложи стари обувки, никой не го снима и качи в днес.бг Накъде отива тази държава, повече ни е грижа за кучетата, отколкото за хората! Отврат!
34
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм собственик на кучето. Казвам се Евгения Галенова - заставам с името си. Завършила съм Богословие в СУ. Не ви разбирам защо противопоставяте хората срещу животните? Помогнахте ли на някого -човек или животно? Изпратихте ли пари, за да помогнете? Нахранихте ли? Стоплихте ли? Християни ли сте? Критици ли сте? Критици ли сте? Какви сте? " С каквато мярка мерите, с такава ще ви се премери..." Ако имате да допълните нещо направете го лично към мен! За всички които ни помогнахте:БЛАГОДАРЯ ЧОВЕЦИ
33
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите, със сигурност ще помогна на куче, а не на "хора" като коментаторите.
32
6
 
29
 
! Отговори
Хахавелка преди 6 години
Гледаш го - човек... наконтен, облечен, а в душата ...в душата ***.Гледаш го - куче...мърляво, проскубано, а в очите - човек!
31
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи приятели, нашата история като от нищото се появи като новина. За мен и семейството ми да спасим бездомно животно не е новина, правим го и ще продължаваме да го правим. За няколко часа се случи така, че нашата изгубена Моли се е озовала на спирката на метрото "Сливница". Забелязват я хората. Помагат ни. Само за 5-6 часа тя се озова отново при нас. БЛАГОДОРЯ ВИ ХОРА!!! И НЕ, НЕ СМЕ ЛОШИ БЪЛГАРИТЕ!!! СТРАХОТНИ СМЕ!!!
30
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ти каза, че животните нямат душа и битие? Да не си била куче? Плосък коментар.
29
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29Хорта са животни също като останалите животни, колкото и да не ти се ще да е така. Ти какво точно си мислиш ,че е душата?! Дефинирай ми това което ти го имаш а кучето не :))
28
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО АВТОРАКучето няма душа. Животните не са хора,хората не са животни. Има огромна разлика( и никаква прилика!) между човек,растение и животно.
27
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО АВТОРАНапълно естествено и разумно е всеки,който види улично п.с.е да звънят на фондации като " Четири лапи","Animal Rescue" и др. Християни и улични кучета-това са две различни и противоположни термини. Ако се имаш за много състрадателна,ти изгледай уличните кучета.Щом за тебе хората не значат нищо,то поне отгледай тези п.с.ета в къщата си. Така поне осмисли безсмисленият си живот,макар ,че да са грижиш за кучета е нещо безсмислено.Ако имаш дете,със сигурност си го зарязала.
26
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО АВТОРАНапълно естествено и разумно е всеки,който види улично п.с.е да звънят на фондации като " Четири лапи","Animal Rescue" и др. Християни и улични кучета-това с адве различни и противоположни неща. Ако се имаш за много състрадателна,ти изгледай уличните кучета.Щом за тебе хората не значат нищо,то поне отгледай тези п.с.ета в къщата си. Така поне осмисли безсмисленият си живот,макар ,че да са грижиш за кучета е нещо безсмислено.Ако имаш дете,със сигурност си го зарязала.
25
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО АВТОРАЗащо християните трябва да приемат кучета в дома си? Ако ти си по-милостива от тях,защо не прибра ти това улично п.с.е?
24
17
 
4
 
! Отговори
ДО АВТОРА преди 6 години
Защо не си го взе в Къщата ?Тази история е като за дете ?Защо не се намери нито един Християнин да вземе тази душа в Дома си ?А всеки звъни на четири лапи ?
23
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Стига, беЛовджия,те младите кучкарки предпочитат да дундуркат кучета,отколкото да се грижат за човешко новородено бебе. Младите кучкарки предпочитат да направят аборти и да убият невинно човешко дете,отколкото да се откажат от домашните си любимци.