В ОДЗ "Зорница" – далавери с приема, доноси, дюдюкания

Директорката заяви, че от септември е притискана да подаде оставка
Обновена: 6 дек 2017 09:28 | 6 дек 2017 09:23,
11

След проверка на Столичната община в 164 детска градина "Зорница" в Горна баня се оказа, че са открити десетки нарушения, свързани както с класирането и приема на деца, така и редица други вътрешни неуредици.

Днес сутринта пред детската градина се бяха събрали голяма част от администрацията, начело с директорката Мариана Иванова. На място имаше както родители, доволни и подкрепящи действията на г-жа Иванова, така и хора, обвиняващи ръководството в далавери и прием на деца по втория начин.

Още по темата

По думите на директорката на детската градина Мариана Иванова всички обвинения, отправени към нея и ръководството, са напълно неверни и повечето са чисти "доноси, инсинуации и закани".

"Има си правила за прием на децата. Има малчугани, които влизат по различен критерии от другите. Заканите от напуснали служители са поради лични причини", каза още Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Мариана Иванова допълни, че от септември е била притискана да подаде оставка, но тя е удържала на натиска.

В интервю за Bulgaria ON AIR застанаха две от бившите служителки на детската градина, които разказаха за фрапантни нарушения в работата и приема на деца.

"Работех там в продължение на 4 години. Правех всичко, каквото тя ми каже - дори да беше незаконно. През мен минаваха фактури на родители, закупили неща, за да влязат техните деца в заведението. Назначавани бяха и служители без диплома. След като директорката разбра, че ще напускам, започна да се държи по ужасен начин", сподели бившата касиерка в ДГ "Зорница".

По думите на бившата зам.-директорка за близо година и половина работа, тя е била принудена от Мариана Иванова да извършва редица незаконни действия - узаконяване на фалшиви документи, неиздаване на квитанции за заплатени такси за плуване, прием на деца по втория начин и много други.

Днес пред детската градина се бяха събрали и родители в подкрепа на директорката. Те отбелязаха, че 164 ДГ "Зорница" е едно от най-добрите заведения в столицата и там няма никакви административни проблеми и неуредици. Те застанаха твърдо зад ръководството и напълно отрекоха обвиненията, че някои деца са влизали незаконно.

Хората, които обвиняваха Мариана Иванова в нарушения пък уточниха, че освен прием по втория начин, в детската градина има редица други неуредици, които ще се изяснят след проверката на Столична община.

Въпреки големия медиен интерес, Столична община отказа да изпрати представител, за да коментира ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
До азДОПЪЛНЕНИЕ ,ЧЕ ДАЖЕ МЕ ПРИНУДИХА ДА НАПУСНА ЗА ДА НЕ ПРЕЧА С ФАЛШИФИКАТИТЕ ,КОИТО БЯХА ВЗЕЛИ ВРЪХ, ПОГОЛОВНО СЕ КРАДЕ ОТ ВСЯКЪДЕ ,КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ХРАНАТА НА ДЕЦАТА И НЯМАМ ДУМИ!НО НЕУДОБНИТЕ СИ ОТИВАТ ,И НЕ БЯХА МАЛКО, ДОРИ ЕДНА ОТ МЕД.СЕСТРИ ПРИБЕГНА ДО САМОУБИйСТВО ,ПОРАДИ ПРИЧИНИ В ОТНОШЕНИЯТА С РЪКОВОДСТВОТО!
10
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 6 години
ТОВА Е САМАТА ИСТИНА ,АЗ СЪМПОТЪРПЕВША ОТ ТОВА ОДЗ, ЗАБРАВИХА СЕ В МАНИЯТА ...ПАРИ И ДАЛАВЕРИ!
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По "втория", "първия", "третия" начин... стига бе хора... просто има нужда от още детски градини... и най-вече КВАЛИФИЦИРАН персонал, а не някакви кифли, които да викат по децата и на ги наричат с какви ли не "неприлични" (да не кажа по-лошо) думи...Има нужда да се погрижим за бъдещето на децата, а вие си виите в гората, където няма кой да ви чуе... после се чудим "защо младите бягат в чужбина"... смях и срам, дами и господа... смях и срам...
8
0
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Ами останалите детски градини? в 168 ОДЗ по колко са в група?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една жена майка на дете на пазара каза....стига вече. Проверка и факти. Голяма далавера са тези градини.
6
1
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
тея истории ги разправяй другаде , ако не дадеш ти късат молбата пред тебе ...
5
1
 
17
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Когато детето ми кандидатства за ясла то неочаквано за мен си влезе по нормалния ред - въпреки думите на всички, че всичко е корупция си казах - е може пък тука нещата да са ок. Отивам да си записвам детето с всички документи при директорката и казвам - "За записване" и тя явно ме обърка с някой и ми вика - "А почерпката къде е". Явно по физиономията ми се усети и замаза там нещо. Та така за приема - има тук там по нормалния ред за да се дразнят директорите колко пара са изпуснали...
4
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
В голяма част от детските градини в Пловдив в центъра и около центъра приема е по втория начин
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селскитe лелки и персонал в детската градина правят далавери, после реват, че депутатите крадяли. Отвратителнo лицемерие! Толкова отвратително племе сме, че нямам думи. Другата гледна точка- някой, мислещ се за тарикат, си набутва отрочетo по втория начин и също плюе по държавата каква била. Народът това е държавата. Айде питайте ме после защо плюя бедните и простите. Защото си заслужават съдбата! Цял живот плащам огромни данъци и за едно нещо не съм минал по втория начин.
2
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
типично поведение на "временно властимаща" мухла - такива "директорки" - дисциплинарно уволнение
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е изолиран случай, навсякъде в детските градини и училища повече от половината деца са приети по "втория начин"