На 17 декември, до "Невски" – коледният фермерски пазар

Сирена, плодове и зеленчуци – директно от производителите
Обновена: 7 дек 2017 10:58 | 7 дек 2017 10:51,
8
На 17 декември, до "Невски" – коледният фермерски пазар

Традиционният коледен фермерски пазар в София ще се проведе на 17 декември 2017 г.

Пазарът ще бъде издигнат на ул. Оборище, между бул. Васил Левски  и храм-паметника Св. Александър Невски от 11 до 18 часа, съобщиха организаторите от Столична Община, "Пазари Юг" ЕАД и "Хранкооп".

За трета поредна година столичани ще могат да закупят директно от производителите екологични и био продукти.

Сирена, млека, плодове и зеленчуци, месни деликатеси и зимнина са само част от богатия асортимент на пазара. За децата са предвидени арт работилници.

"Искаме да изолираме прекупвачите от веригата, контактът с хората, произвели храната е много важен за много от потребителите", заяви изпълнителният директор на "Пазари ЮГ" Николай Попов.

Той допълни, че се очаква изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на производителите.

"Коледния дух допълваме с арт зона за ръчно правени подаръци, кулинарен кът с изкушенията на нашите майстори, и ред приятни изненади, които ще откриете на място", обясни още Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хайде,да не повтарям коментар номер 3 !............. а може би говорим за лимони,портокали,мандарини и банан и от петрич ?...........вярно,бе,точно сега им е сезона там и сега връзват плод.
6
5
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
А от "Фермата" там ли ще са? Искам Вили да ми продаде прасковката си, а Елена сочния си глутеус :))))
5
2
 
7
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
На фермерските пазари често канят обикновени търгаши!
4
1
 
13
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До Ром БакардиТи пък, украса. Базарът не е направен за радост и настроение, а за печалби. Представям си какви цени ще наблъскат на еко-био-органик компотите си. Като едно нагло бабе на Римската стена на съботния "фермерски пазар" - Колко е пакетчето коприва - ми 4 лева. Е как така 4?! Ми така, тя е био (брана до нужника, най-вероятно). В нормалните страни търговците обсипват уличните дърветас лампички. Тук Коледата е да ни съдират задниците от цени. Както казваш, хубава работа, ама б...
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са тези сезонни плодове и зеленчуци по това време, че нещо не мога да се сетя или иде реч за туршии и компоти ???
2
4
 
8
 
! Отговори
ЕВРО АТЛАНТИК преди 6 години
... Как така ..... БЪЛГАРСКИ ПАЗАР ... на Български продукти ? ... И то директно от производителите ?!?! ... Та НИЕ НЕ ги ли смачкахме с нашата "ПРАВИЛНА ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКА ПОЛИТИКА" ?!?! ........... ТРЯБВА ДА ИМА БАЗАР НА "ПРАВИЛНИТЕ" и "ЧИСТИ ОТ ГМО" ХАмерикански продукти ............ Като примерно няколко известни марки за бързо хранене ........ Толкова "ПОЛЕЗНИ" ... без никаква ... ама никаква ... химия в тях ... и без ГМО де ... !!!!!
1
1
 
7
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Добре ,но не виждам новогодишниа украса ! Абе убава работа ,ама б............ .