Снегорин изкърти ограничителите на велоалеята по "Дондуков"

Снегопочистващата фирма ще възстанови щетите
10 дек 2017 16:20, Красимир Ангелов
135

Снимка: Булфото

Снегорин откърти ограничителите по велоалеята на булевард "Дондуков" в центъра на София. 

В старанието си да почисти падналия през нощта сняг, водача е изкъртил голяма част от пластмасовите ограничители в района на Английската гимназия, видя репортер на Булфото.

Още по темата
Както е известно булевард "Дондуков" беше пуснат за движение преди няколко седмици след основен ремонт, а по цялото протежение беше изградена велоалея.

От Столична община признаха за инцидента. При снегопочистване по бул. "Дондуков", в участъка между бул. "Васил Левски" и ул. "Кракра" по невнимание снегорин е премахнал поставените ограничители, разделящи велоалеята от платното за движение. Това се посочва на официална страница във "Фейсбук" на направление "Транспорт и транспортни комуникации" в Столична община.

"Фирмата за почистване, извършила нарушението, ще възстанови разрушените делинеатори изцяло за своя сметка", се посочва още в публикацията .


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адмирации за случайния инцидент! Тези велоалеи са безумие!
110
0
 
1
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 1 година
А бе хора,защо плюете по Фандъкова и Бойко? Те не са виновни за нищо. Има винаги един виновник за всичко и това е Иван Костов.Сега уверихте ли се,че пак той е виновен за всичко като ни изостави в лапите на банкенската му.тр.а?Сега ще го търсим Иванчо,но няма да го върнем. В замяна на това ще плащаме за водата такса задължение към обществото/разбирай крадците/,ще отнемат правото на хората които са болни да управляват МПС и т.н. и т. н. А вие продължавайте да гласувате за разните му "патриоти" .
109
1
 
1
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 1 година
Когато хората избират да ги управляват бездарници се получава точно това.Едно нещо вместо да се направи и заплати веднъж се прави по 5 пъти и плаща 6 пъти. Що за комисии и плесенясали мозъци са гледали проекта и не са съобразили,че София не е на екватора,а пада и сняг и трябва да се рине? Освен това къде са хората претендиращи за безопасността на гражданите? Как може да се наслагат стърчащи колчета които при евентуално падане на колоездач ще се набият в него ? Как може толкова некадърници в СГО
108
1
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
Това ми го причинява драгалевския мавър. Първо ми прекопа павенцата с кирка, а сега яхнал снегорин потроши всичко .
107
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още преди 15 години като слагаха първите легнали полицаи в нашето населено място и лъсна този проблем. Сега не фирмата която е снегопочистваща, а тези които са решили да сложат тези пластмаси трябва да почистят
106
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идиотска идея, идиотско изпълнение и ето го резултата.

Сега трябва да се купуват малки снегорини ли за велоалеите?
105
3
 
24
 
! Отговори
СатаНАТО преди 1 година
До Анонимен 96

Вярно.
И аз навремето съм се чудил какви ентусиасти са холандците, за да въртят пе далите и в студ, и в пек.
Но като отидох до Амстердам ми се изясни, че там няма нито студ, нито пек, а страната е равна като тепсия.
Велоалеите в София са проект на болен мозък, а колоездачите са кръгли идьоти.
104
3
 
12
 
! Отговори
Боко Суджука преди 1 година
Саботаж! Опозицията е виновна!
103
1
 
28
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Следващия път, когато снегорините почистват, предлагам кметицата да тича пред тях, и да дава указания накъде да се движи техниката. Може и да тича и да лови снежинките във въздуха, така няма да има нужда от почистване. Колкото до ограничителите, кой "умник" нареди да се поставят????
102
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велоалейте ще ви се видят, като цвете в сравнение с това на което ще заприлича града след, като дадат автобусните спирки на концесия. Другата гениална идея подготвяна от столична община.
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно експертите от почистващата фирма ще ги залепят с Капчица!
100
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*не само центърът трябва да бъде затворен за коли
99
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само центърът. При 1500 евро/кв.м., трябва целият скапан град да прилича на Малибу. А всъщност е една шоферска дупка, и който още не се е махнал оттук, или иска да дрифти с Ладата, или има болни родители.
98
0
 
20
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Как иначе да почисти снега ? Остава от Столична община да издадат разпореждане да не вали сняг по така наречените велосипедни алеи и в случай на нарушение да глобяват облаците.
97
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия велоалеи са абсурдни.Не им е там мястото изобщо.Проблемът е че се правят нещата на парче,обаче липсва фундамент и цялостна стратегия по въпроса.Също както и застрояването на града.Решили тука да направят велоалея за да се отчетат.Обаче по-най-тъпия начин,като извадена от контекста,много повече пречеща,отколкото помагаща.И докъде води?До следващия булевард където няма алеи.Т.е.-от пусто в празно!
96
0
 
27
 
! Отговори
extremist преди 1 година
ДРУГАРКАТА ФАНДАКОВА ЯВНО НЕ ЗНАЕ ЧЕ ЗА ДА ИМА РЕАЛНО ДЕЙСТВАЩИ ВЕЛОАЛЕИ НА КОИТО ВСИЧКИ БИХМЕ СЕ РАДВАЛИ, НЕ ТРЯБВА ДА СТЕСНЯВАШ ВЕЧЕ НАПРАВЕНОТО И БЕЗДРУГО ТЯСНО ПЪТНО ПЛАТНО, А ТРЯБВА ДА СИ РАЗШИРИШ ПЛАТНОТО С НОВАТА ВЕЛОАЛЕЯ. РАЗБИРА СЕ КАНВКАТА СЕ ИЗМЕСТВА(КОГАТО Я ИМА).
АКО СЛУЧАЙНО ПРЕЧАТ НЯКВИ СГРАДИ, НА КОИТО НЕ ИМ Е ТАМ МЯСТОТО, ДА СЕ ПОТЪРСИ КОЙ ВЗЕ ПОДКУПА И ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ (МОЖЕ ДА ПОЧНЕМ ОТ ТЪЙ НАР. "ГЛАВЕН АРХИТЕКТ" НА СОФИЯ И ДА СТИГНЕМ ДО КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИТЕ...)
95
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия, които сравняват София с Амстердам или не са излизали от село, или са най-твърдото ядро на 80те% и мисленето им е абсолютно противопоказно. Освен *** идеи и цветни шалчета, има и още няколко фактора, определящи дали дадена нация кара велосипеди, едни от тях се наричат релеф и климат! Нещо не се сещам да съм виждал много колоездачи в Атина и много мотористи в Осло, защо ли?
94
0
 
11
 
! Отговори
extremist преди 1 година
ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ:
пластмасовите ограничители СА ТУРСКИ !
ДРУГАРКАТА ФАНДАКОВА ЯВНО ИМА НУЖДА ДА СПОНСОРИРА ТУРЦИЯ.....
93
1
 
17
 
! Отговори
extremist преди 1 година
Снегорин изкърти ограничителите на велоалеята по "Дондуков" - СЛАВА БОГУ ! ВРЕМЕ БЕШЕ ! АКО НЕ ГИ БУТНЕ И ДРУГИТЕ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМ НАРОДА ДА ГИ ИЗКЪРТИМ ТЕЗИ "ВЕЛОАЛЕИ"
92
0
 
21
 
! Отговори
Идиот-колоездач преди 1 година
Цяла вечер се забавлявам да карам по велоалеята на "Раковска", от "Дондуков" до Военния клуб и обратно! Също като в Холандия-и релефът равнинен и климатът-умерен...