Защо столичани студуват? Заради спукан главен топлопровод!

КЕВР изисква от "Топлификация-София" до 2 дни да даде обяснение
11 дек 2017 13:52,
46
Защо столичани студуват? Заради спукан главен топлопровод!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Спукан главен топлопровод е причината 4 квартала в столицата да останат без парно, обясниха от "Топлификация-София".

Директорът на ТЕЦ "Земляне" заяви за БНТ, че законовият срок, в който трябва да се реши проблемът е 48 часа, но се надява това да се случи до края на деня.

Още по темата

Аварията е обхванала четири големи столични квартала. Това са "Стрелбище", "Белите брези", "Красно село" и "Гоце Делчев".

Екипи в момента работят по отстраняване на проблема. Работниците успяха да намерят мястото и да стигнат до тръбите, които трябва да бъдат ремонтирани.

Около 24 000 абонати са засегнати от аварията, както 7 детски градини и 4 училища.

От Столичната община съобщиха, че в детските градини е осигурено алтернативно отопление, а в училищата учебните занятия са с намалени часове.

Началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Кастрева каза, че ако аварията не бъде отстранена в кратки срокове, кметът на София може да обяви ваканция, докато топлоснабдяването бъде възстановено.

Междувременно стана известно, че в писмо до ръководството на "Топлофикация-София" ЕАД председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изисква дружеството да предостави на енергийния регулатор подробна информация за възникналия проблем.

В срок до 2 дни "Топлофикация-София" ЕАД трябва да информира Комисията за:

1. Характера на аварията и дали спирането на топлоподаването попада в обсега на авариите по чл. 39, ал. 1 от Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация-София" ЕАД на потребители в град София (Общите условия);
2. Периода на спряно топлоподаване – дата, продължителност;
3. Броя на засегнатите клиенти;
4. Начина на уведомяване клиентите, съгласно изискванията на Общите условия, с приложени доказателства за оповестяването;
5. Предприетите мерки от страна на дружеството за отстраняване на аварията;

След получаването на исканата информация от "Топлофикация-София" ЕАД, в съответствие със законовите си правомощия, КЕВР ще прецени необходимостта от предприемане на последващи действия, с цел гарантиране на качеството на предоставяните услуги на клиентите на столичното топлофикационно дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Бенджи и Закс преди 6 години
Момци е не е истина. Верно ли всяка година ще ме занимават с парното на шопите. Това ли е национална новина. Хората мъкнат по асансьора баки с дръва , мятат брадви по мазите. Е аре по сериозно и марш на пазара за един бързовар
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега на герберастките *** Топлофикация ще им е виновна.Колко са жалки, изпълнителите на опорни точки.Цветанов е забравил да им каже, че Топлофикация си е тяхна - на ГЕРБ.Ама от калинки с купени дипломи - толкова.Иначе селската даскаличка е невинна де - нея постоянно я саботират.Вадят й паветата и други подобни.
37
4
 
5
 
! Отговори
гербавч преди 6 години
Топлофикация саботират европредседателството и стабилността. Гадове, ще се изложим пред чужденците.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блокът ни е на шест етажа с 24 апартамента. Една и съща вода се върти през котела, сам си включва и изключва и е икономично, защото не отопляваме и улиците. Освен това има и голяма бойлерна инсталация за топла вода. Газ има предостатъчно, не е спирал.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Топлофикация работят много малко хора с ниски заплати и няма как поддръжката да е ниво.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо столичани студуват? Заради спукан главен топлопровод!...... Гарантирано от ГЕРБ!
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж сме в ЕС, а пък студено като в Сибир. При Бай Тошо не беше така . Лош ГЕРБ лош!
32
3
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
МИСЛЯ ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА НАПРАВИМ ТОПЛОФИКАЦИЯ НА ТРЕСКИ И ДА ПОЧНЕМ ДА СЕ ОТОПЛЯВАМЕ КАТО БЕЛИ ХОРА.ЗА КАКВО ПРАВИХТЕ ЦЯЛ МЕСЕЦ РЕМОНТ ПРЕЗ ЛЯТОТО БЕ ААААААААААААААААААААА????????????????????????
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук пишат някои , които са на работа в топлофикация! Личи им !
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топлофикация храни много такива като Вальо- топлото , затова плзвал , неползвал- плащаш! Това го има само в България
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т. н. "сградна инсталация" е въведена от народното събрание. Приели са за това закон! а "ЕС ни глобява за неприети закони по 33000евро на ден! Ето какви неграмотници и обирачи на народа "работят" в НС!
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да не се чудите защо изравнителните ви сметки напролет ще са огромни. Това е защото не сте имали парно половината зима и затова през кратките периоди, когато все пак са ви пускали нещо сте потребявали много! А ако не платите веднага ще ви осъдят без дори да знаете.
27
2
 
7
 
! Отговори
Тетка Тачърова преди 6 години
Безплатно е единствено сиренцето в капана за мишки.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студуваме , но сметките идват "топли" !
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като собственик на имот, аз има право да се откажа от услугите на ЕРП. Спират ми тока и толкова. Имам право да се откажа и от услугите на водоснабдителната фирма-спират водата и готово. ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ ОТКАЧАНЕ НЯМА! Това се прави нарочно разбира се. Такса "сградна инсталация" е пладнешки обир, но овцете търпят и даже се радват, че ги стрижат редовно.
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съществуването на Топлофикация е едно от най-ярките доказателства за робския манталитет на българите! Топлофицираната рая!
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами щом ви евтино-плащайте. Плащайте и подовото отопление по улиците и кражбите на съседите си и надписаните сметки... плащайте си и се радвайте, че ви е евтино. И без това ще сте роби на топлофикация до живот, от тоя октопод откачане няма! Аз, за щастие, нямам общо с тях.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26 Хайде сега напиши от къде имате толкова много газ за цяла зима . Ако е за една къща да , но за цял блок много си се изхвърлил .
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парното ще става все по-скъпо. Цените на петрола тръгнаха нагоре, а и факта, че след една година ще купуваме газа от Турция, която ще иска доста повече.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ ТРИ ГОДИНИ СЕ ОТКАЧИХМЕ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ, СЛОЖИХМЕ АВТОМАТИЧЕН ГАЗИВ КОТЕЛ И В ЦЕЛИЯ БЛОК Е ХЕМ ТОПЛО, ХЕМ ДОСТА ПО-ЕВ;ТИНО.НЯМА ГИ ТЕЗИ ОГРОМНИ ЗАГУБИ НА ТОПЛИНА ПО ДЪЛГИТЕ ПРОГНИЛИ ПАРОПРОВОДИ