Защо столичани студуват? Заради спукан главен топлопровод!

КЕВР изисква от "Топлификация-София" до 2 дни да даде обяснение
11 дек 2017 13:52,
46
Защо столичани студуват? Заради спукан главен топлопровод!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Спукан главен топлопровод е причината 4 квартала в столицата да останат без парно, обясниха от "Топлификация-София".

Директорът на ТЕЦ "Земляне" заяви за БНТ, че законовият срок, в който трябва да се реши проблемът е 48 часа, но се надява това да се случи до края на деня.

Още по темата

Аварията е обхванала четири големи столични квартала. Това са "Стрелбище", "Белите брези", "Красно село" и "Гоце Делчев".

Екипи в момента работят по отстраняване на проблема. Работниците успяха да намерят мястото и да стигнат до тръбите, които трябва да бъдат ремонтирани.

Около 24 000 абонати са засегнати от аварията, както 7 детски градини и 4 училища.

От Столичната община съобщиха, че в детските градини е осигурено алтернативно отопление, а в училищата учебните занятия са с намалени часове.

Началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Кастрева каза, че ако аварията не бъде отстранена в кратки срокове, кметът на София може да обяви ваканция, докато топлоснабдяването бъде възстановено.

Междувременно стана известно, че в писмо до ръководството на "Топлофикация-София" ЕАД председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изисква дружеството да предостави на енергийния регулатор подробна информация за възникналия проблем.

В срок до 2 дни "Топлофикация-София" ЕАД трябва да информира Комисията за:

1. Характера на аварията и дали спирането на топлоподаването попада в обсега на авариите по чл. 39, ал. 1 от Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация-София" ЕАД на потребители в град София (Общите условия);
2. Периода на спряно топлоподаване – дата, продължителност;
3. Броя на засегнатите клиенти;
4. Начина на уведомяване клиентите, съгласно изискванията на Общите условия, с приложени доказателства за оповестяването;
5. Предприетите мерки от страна на дружеството за отстраняване на аварията;

След получаването на исканата информация от "Топлофикация-София" ЕАД, в съответствие със законовите си правомощия, КЕВР ще прецени необходимостта от предприемане на последващи действия, с цел гарантиране на качеството на предоставяните услуги на клиентите на столичното топлофикационно дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари