Решено: Разтурват "паркинга" до храма "Св. Александър Невски"

Фандъкова нареди автобуси да остават в района не повече от 15 минути
25
Решено: Разтурват "паркинга" до храма "Св. Александър Невски"
Снимка: архив, БулФото

Паркирането на автобуси пред храм-паметника "Свети Александър Невски" се забранява със заповед на кмета Йорданка Фандъкова.

Според сигналите на столичани от района, мястото се е превърнало в незаконна автогара, откъдето тръгват туристически и пътнически автобуси. Често там могат да се видят и паркирани за часове превозни средства.

Още по темата

Според заповедта се разрешава паркиране на четири места за не повече от 15 минути на автобуси, извършващи случаен превоз.

Местата са определени - в северната част на улица "Оборище" в участъка между пл. "Св. Александър Невски" и бул. "Васил Левски".

Със специална схема е позволено паркиране на автобуси за случаен превоз с цел екскурзии или туристическа обиколка на София за най-много два часа в района на южното локално платно на бул. "Княгиня Мария Луиза" срещу Централна жп гара.

До 4 часа престой е разрешен на паркинга между ул. "Княз Борис І", ул. "Братя Миладинови", южния локал на бул. "Княгиня Мария Луиза" и ул. "Струга".

За целта Центърът за градска мобилност трябва да постави маркировка и допълнителни указателни табели на 2 езика - английски и български, става ясно още от заповедта, разпространена от кабинета на общинския съветник Симеон Славчев, който подел инициатива за забраната преди 4 месеца.

Изпълнението на заповедта ще се следи от Общинската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
. преди 6 години
Браво!!!Автогарата е на Ц Гара
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я па Дъка да спретне една вулва алеа пред грам паметникъ
20
2
 
10
 
! Отговори
Ксенофоб преди 6 години
Хубаво е направила Фандъкова. Чуждестранни западни туристи се държат изключително отвратително,просташки и неуважително в православните храмове. Пред и около Православни храмове и манастири,паркинги и увеселения не се правят.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там трябва да се махнат и колите. А за автобусите, както е навсякъде из Европа - оставя само туристите и отива на паркинг далече, после идва само да ги прибере. Това е. Тука отдавна трябваше да е така.
18
0
 
21
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
А паркираните коли кога ще ги махнат от там. Ккава е разликата между автобуси, коли и депутатски автомобили?
17
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
Няма друг град по света в който най-хубавите му площади да са превърнати в паркинги. Щото няма къде да се паркира - ми като няма къде няма да се паркира.
16
2
 
17
 
! Отговори
Svetlyo Mitzoff преди 6 години
Това решение де факто означава, че в 8.00 ще дойдат 4 автобуса, които ше седят 15 мин. с включени двигатели. В 8.15 ще дойддат други 4 - и те ше са с включени двигатели до 8.30, когато ще дойдат следващите... и така до вечерта. Сещате ли се какъв ще е въздуха в тази част на столицата и как ще се отрази това на гражданите? Г-да общинари - като оставим настрана очевидният факт, че сте банда к.ор.умпета и ол.иго.френи, осъзнавате ли че се превръщате и в убийци и ще горите в ада за това?
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко така ще е само до следващия сезон
14
9
 
13
 
! Отговори
Реплика преди 6 години
А, кога ще възстановят името на храма - Св. Св. Кирил и Методий !?
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за Фандъкова, но на Никулден ходих пеша до храма, нямам думи за пресичането, депутатите с лъскавите коли карат като луди, не ги интересува за пешеходците, страшно е пресичането там, това съвсем сериозно!
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за дупетатите ли ще важи.
11
4
 
2
 
! Отговори
бегаи преди 6 години
До Анонименбегай бе селянин
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавията въпроси обаче счупват тъпометъра. Полицай ли? Жена метна 20 бона.. , Дъжд ли? *** наплю синоптик... и т.н.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ийй веднага намират кусур на сайта. Ми то българската език е доста богат. И вътре влизат и жаргоните, ако не знаете.Вий като ги ползвате може...
8
0
 
12
 
! Отговори
Седефчо Онаначеф преди 6 години
До Анонимен Ти пък! Тия тук са направо за дУценти в ЮЗУ/Благоевград, в сравненеи с БлиЗ-Редакцията на свинята КОЙ... Там едни- МЕЛЕТА, СТРАШНО, КЪРВАВО, сензационно, ...Прилагателните и подлозите за нищо ги нямат... А, за правописните грешки-на статия по 10.... Немам думи!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разтурвам идва от "тур", като в "Тур дьо Франс". :)
6
7
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Браво на Фандъкова , ама това Решение е Типично по Бай *** .Трябва да има паркинг за Туристически Автобуси , Платен .
5
1
 
13
 
! Отговори
до Веселина Йорданов преди 6 години
Моля да се върнеш на село и да ходиш на училище да научиш български
4
1
 
14
 
! Отговори
Неграмотниции преди 6 години
без коментар за грамотните "писари"
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заглавието не отговаря на съдържанието! Изобщо не се разтурва нищо, само им е казала да не стоят повече от 15 минути. Сега нали се сещате какво ще стане? Пак ще са там постоянно, но като питат някого той ще каже, че е спрял преди 5 минути. Ето как общината отчита ,че е свършила нещо, а в действителност просто си измива ръцете