За чист въздух: Двойна "синя" зона, без коли в центъра, безплатен тролей

Столичната община подготвя мерки за борба с мръсния въздух
12 дек 2017 16:23,
116
За чист въздух: Двойна "синя" зона, без коли в центъра, безплатен тролей
Снимка: архив, Булфото

Двойно увеличение на таксата за "синя зона" в центъра на София, безплатен градски транспорт и пълна забрана за влизане на автомобили в централната част на столицата.

Това са само част от мерките, които общината предлага да бъдат въведени, в дните, когато се очаква значително превишение на замърсяването на въздуха.

Още по темата

Зам.-кметът по екология Йоана Христова посочи, че идеите ще бъдат представени на Столичния общински съвет, който ще има последната дума за въвеждането им, пише "Дарик".

Друга идея е да се въведе и зелен билет за градския транспорт, който да бъде на цена от 1 лев за целия ден.

Ако и това не даде резултат, от Столичната община твърдят, че целенасочено ще сигнализират КАТ да засилят проверките върху моторните превозни средства по отношение на тяхната техническа изправност.

Ако все пак повишаването на емисиите на фини прахови частици продължи, общината предлага да се въведе гъвкаво работно време за администрациите в центъра на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямат спирка глупостите. Айде вече само да се лази в София.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3. Паркинг. Общината пари да взима от улиците. Ми направи паргинги, подземни, етажни, вложи пък тогава взимай. А то? На ти улица да караш по нея, ама по-добре спри отгоре да ти вземем нащо си.А и вия в кутийките, ми като си ги купувате купете си и една за колицата, какво сте я зясрали отвънка на студено. Ама нали и тия строителчетата немат сметка, не копат надолу а нагоре. Маймуни да има пък лъскавите им ламарини да си задръсват.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само мак доналдс може да плюска, нема се мори и цапа. Даже по двама в кола не може ги видиш, всичкото да има негова, щото нали и парички има, кола да има, може да мижиме и мишеме в скапани кутиики, ама.. бръм ..бръм. А като дойде уикенда..малии.. С СВ СА.. задръстат цела България. И тогава у Софето рай. Селяните си карат като бели. Къде софианчето - там задръстеното
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ***, *** софийски, все селяните ви виновни бе. Като ти смърди и имаш вкус на ***..ми вземи виж дали не си се пооакал ти, да не си настъпил нещо и тн?! 1. Тая смрад не е само от мпс-та и тия общинарчета да не се правят на ударени. Чак на Витоша вонеше на кроасани с дни. Откъде ли? Така може всичко да дойде.2. Дори от автомобилите да е..ами как нема да е задръстено като всеко софиянче качило се на кола. То не може да ходи пеш, не може с градски, с колело ъпсурд да върти даже
97
0
 
2
 
! Отговори
Карай преди 6 години
Всичко това е супер, само не ми стана ясно "когато се очаква да има замърсяване на въздуха " и в крайна сметка билета си остава 1,60,което за гостите на София е крайно неприятно. И не всички такива са т.нар. селяни, защото има от Пловдив, Варна и други стари и големи български градове
96
8
 
5
 
! Отговори
ime преди 6 години
Да сложат такса на всички провинциални номера за влизане в София. Всеки трети автомобил е с провинциален номер. Да си оставят колите на буферните паркинги и да взимат метрото. Чувствително ще се промени въздуха и задръстването
95
0
 
9
 
! Отговори
адм преди 6 години
***. А КОЙ ЩЕ ЗАСИЛИ ПРОВЕРКИТЕ НА ПУШЕЩИТЕ КУМИНИ ПО МАХАЛИТЕ И КВАРТАЛИТЕ НА "ЕВРОПЕЙСКАТА" СТОЛИЦА.
94
0
 
5
 
! Отговори
ime do 99 Анонимен преди 6 години
Много си прав, всички срества отивам в София. Вие какво правите по въпроса? Вместо да си развивате градовете избирате лесното и идвате тука да ми дишате въздуха. Като ти е толкова хубава в града ми стой си там.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ви санират блоковете в провинцията, какво повече се оплаквате? В София никога няма да ги санират.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ime do 91 (zxcvb)А ти защо си мислиш,че на хората от страната им е по-добре в София?В нашия град е много по-чист и уреден,по-добри жилища,но не дава възможности за работа и развитие,а всички средства от страната отиват към София.Не си мисли,че останалите хора изоставят домовете си и се отправят поради кеф извън тях,живеейки под наем.На доста места,София е по-кална с неизмазани,грозни,с лош вид сгради,пътища.
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За реформи трябват топки. Видимо кметицата няма, което е нормално.
90
2
 
14
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Битовото изгаряне също е причина за замърсяването на въздуха, но автомобилите са основния замърсител. Да се направи и петорна синя зона, няма да реши проблема. Градския траснпорт е претъпкан в ч1ас пик, а задръстванията си остават по улиците. Къде е проблема ? В инфраструктурата и правилното разпределние на ресурсите.
89
12
 
11
 
! Отговори
ime преди 6 години
Да сложат такса на всички провинциални номера за влизане в София. Всеки трети автомобил е с провинциален номер. Да си оставят колите на буферните паркинги и да взимат метрото. Чувствително ще се промени въздуха и задръстването
88
0
 
26
 
! Отговори
Данче преди 6 години
A Йорданка кога ще почне да ходи на работа с градски транспорт?
87
0
 
7
 
! Отговори
Johny Bravo преди 6 години
Ми то като седиш в задръстване на просто кръстовище регулирано от *** катаджия по смотана заповед - на ток да си, пак ще замърсяващ...лющиш семки, хвърляш кутия фасове...пеш да си, пак такса тротоар ще плащаш...
86
3
 
18
 
! Отговори
ime do 91 (zxcvb) преди 6 години
За голямо съжаление си много прав. Със всички с е л я н и дето дойдоха, стана голяма ***. Като се има в предвид, че кметицата е с е л я н к а и главният архитект също, резулата се вижда. Това са хора без визия. А тези дето надойдоха са просто консуматори. Ще става и по - зле. Едно време, ако не друго поне е имало някаква визия как да се развива града.
85
5
 
2
 
! Отговори
ime do user преди 6 години
Да, знам, какво е казал Хемингуей. Голяма работа като сложат забрана. Тогава всички *** от морето дето са в София ще си плащат за да си отиват по родните места, още по - готино ще ми стане. Даже ще е много яко във всеки град така да стане, ще умра от кеф.
84
2
 
17
 
! Отговори
zxcvb преди 6 години
В София съм живял точно 1 месец. Е, в по-лош град в цяла Европа не съм бил. Невъобразимо мръсно, транспорт-нула, няма тротоари, кал - повече от на село, топлата вода спря насред зимата, за цял месец от 7-8 само 1 ресторант беше на добро ниво, на театър бях 2 пъти-пълно с хора отишли да могат да кажат, че са били.. Тези, които си мислят, че София е "столица" и е нещо като Дубай ги съветвам да се ограмотят, има книги, телевизия, интернет, терминал 1 и 2.
83
1
 
15
 
! Отговори
euro 10 преди 6 години
А на някой не му ли хрумва да протестира .Евро 5 - блокира 80% от всички товарни автомобили . Ще ходите да пазарувате на 10 км с метрото за хляб. А като ви протече бойлера в къщи ще си го оправяте сами - с тиксо.Малък но *** народ . Пък и ПОСЛУШЕН.
82
4
 
8
 
! Отговори
user преди 6 години
До imeЗнаеш ли какво е казал Хемингуей за провинцията? Всичко, което е далеч от морето е провинция. Ти от кои си?Лятото забрана за влизане в курортите на коли СВ, че са големи софиянци.