Асфалт върху локви: Един налива, друг гребе, трети маха вода с четка

Новата технология беше тествана при ремонта на улица в Годеч
15 дек 2017 12:10,
66
Асфалт върху локви: Един налива, друг гребе, трети маха вода с четка
Кадър: bTV

Нова технология за асфалтиране на улица в дъждовно време бе тествана в Годеч.

Група работници решиха да не чакат по-сухо време и хвърлиха горещ асфалт направо върху локвите. Така те отстраниха бързо проблема на живеещите на ул. "Република", които от дълго време се оплакват от липса на асфалтирана улица. Само че жителите пак не са доволни.

"Това е пълна простотия", коментира Николай Асенов пред bTV. Човекът е възмутен, че асфалтът се излива без никаква подготовка.

"И си наливат, един гребе водата, друг слага асфалт, с четка махат водата", разказва той.

Резултатът от новата технология е спорен, защото седмица след ремонта асфалтът вече се рони, а ремонтирани участъци са пропаднали.

Кметът на Годеч обясни, че не е знаел за изобретението и обеща, че асфалтът, сложен върху локвите, ще бъде махнат и ще се сложи нов, когато времето го позволява.

И от фирмата изпълнител имат обяснение – асфалтът е поръчан преди да завали.

"Асфалтът дойде сутринта, бяхме поръчали два камиона. Единият камион беше върнат… другия камион използвахме да затворим участък, който не беше подготвен за асфалтиране, но да го затворим, за да не се разрушава изкопът", коментира Иван Станев, който е консултант към проекта.

Той обясни, че грубо казано не е имало къде да се изхвърли поръчания асфалт и заради това били запълнени дупките с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немъ ткава държава
40
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търсих веднъж в Швеция място където да си изцапам обувките и не можах да намеря ! - тука от блока до колата трябва да обличам рибарски гащеризон за да отида чист на работа.
39
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има в ютуб сравнение на руснаци на различните условия на живот в Русия и в държавите окло тях. Например сравнение на Латвия с Русия и се показва колко са дръпнали латвийците. В Русия навсякъде кал, мизерия, в Латвия навсякъде асфалт и подредено.Има и сравнение на гранични градове между Русия и Финладия, но там вече разликата е невероятна.Та ние си приличаме в това отношение и в много други (корупция, неработещ съд, червени олигарси, липса на лустрация) на Русия.За жалост.Имаме си и ***.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само в Годеч? bTV да се разходи из кварталите на столицата.Същото е.Това е стара практика в вътрешнокварталите улици на София които по правило се асфалтират късна есен ако изобщо се прави нещо.На пролет пак е дупки и локви.Така се "ремонтира" и в квартал Овча купел 1,и в много други софийски квартали,някой дори и канализация нямат.София не е само жълтите павета,бул.Витошка и бул.Дундуков.
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак е по-добре от Русия и тяхното "бездорожье" (безпътище).В Русия по някои данни 40 % от "пътищата" са "бездорожье" (т.е. практически път няма, изсечени са дърветата и е минал багер да изравни).Вижте в ютуб като напишете "бездорожье" какво ще ви излезе.
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно вярно е че технологията е руска ! - изобщо във всяко отношение стриктно спазваме руските постижения и резултата е навсякъде около нас,трябва човек само хубаво да се огледа и да се замисли къде се намира.
35
6
 
4
 
! Отговори
кубанская столица преди 6 години
До Анонимен 35Честно говоря, така и в Россия. Беше. Се полагаше. Заповядай един път в Краснодар. Аз живея срещу кинотеатър "Болгария"и моите прозореца глеждат прямо на кинотеатъра. Пред кинотеатъра има голяма площад с паметник Димитров. През 1 месец те полагаха нова тротуарна плитка, реновираха паметник, защото това е просто паметник на история. Нови цветове. Като в Версаль. И хората много харесва да отдиха с деца тук. Ала ние не издигаме претензии да бъдем т.н. европа. И никога не ще искаме
34
2
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Туй няма го даже в Албания,нито в Зимбабве и други страни, локви да гълтaт данъците ми,а пък и там дъжд вали.Да си ми дай си ми,дай ми обратно данъците,Бойко върни данъците,или без бял ден остани !
33
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами "технологията" е взаимствана от Русия.Има клипове в нета как в Русия се полага асфалт направо върху снежна покривка.
32
2
 
15
 
! Отговори
до бг преди 6 години
С доста скъпи добавки го правят. Така и плочи изливат при много лошо време. Тези гащници на снимката не са и чували за такива добавки. Това много оскъпява всякакво строителство / асфалтиране.
31
4
 
12
 
! Отговори
бг преди 6 години
Бил съм в Германия по студено и дъждовно време и останах учуден ,че не чакат добро време ,а работят дори през зимата - изливат бетон и асфалтират и правят всички строителни дейности. Щото лятото при тях е 3 седмици и ако чакат на него ще са като нас. Трябва само да разберем как го правят.
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама нали Бойко ви обеща да асвалтира, сега сте недоволни . Важното е да се усвоят $ те
29
2
 
31
 
! Отговори
да питам преди 6 години
Някой знае ли поне в един сектор да не е препълнено с некадърни ***.и? Въпросът няма общо с политика, а с народопсихологията на наш ***. По цял ден все с малоум.ници се сблъсквам, без значение в държавна администрация или частни фирми. Само деби.ли ли останаха в БГ? И защо лудите не ги прибират санитарите от психодиспансера?
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
опинци, опънци, опинки, връвчанки, калеври
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво не е имало къде, ама сега ще се плати отново, за втори път, а и подготовка не е имало, пък поръчвате.., абе измислици-премислици. Не стига че повтаряте и потретвате, ами и го правите без да помислите как да заметете лъжите си, пълни ***, ама от най-протритите
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вече съм го виждал преди 40 години. В едно АПК асфалтираха пътека между 2 реда малини за да може високият гост Генералният секретар на БКП и Председател на държавния съвет на НРБ другарят Тодор Живков да си откъсне 2-3 малини без да си накаля обувките.
24
1
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Да съдят времето,кой ми разрешение да завали.
23
6
 
9
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Поръчания асфалт наистина е станал излишен след дъжда и няма лошо, ако временно са запълнени дупките с него. Иначе е трябвало да се изхвърли (къде??) като ***. Така е при условие, че при добро време, този асфалт се изгребе и се направи качествено асфалтиране. Ако е така, не злобейте.
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това от руснаците сме го научили.