Кой има право да паркира? "Пазят" паркинга пред блока с бариера

Заради нововъведената зелена зона в "Лозенец" хората търсят безплатни места
15 дек 2017 07:00,
121

Бариера в столичния квартал "Лозенец" предизвика раздор между живеещите и работещите в района - законно ли е съоръжението или не?
Още по темата

Преди няколко дни жителите на блок в столичния квартал решават да ограничат достъпа до паркинга пред сградата, като поставят бариера. Територията е общинска, но паркингът е изграден от жителите.

Причината е, че откакто има зона за платено паркиране в района, на паркинга пред блока няма място за колите на живущите там. Това е втората бариера, която хората поставят, тъй като първата е била премахната. Срещу 5000 лева преди няколко дни те заграждат мястото, за да не се ползва като безплатен паркинг.

Хората, работещи в района, обаче са недоволни от решението и настояват, че и те имат право да оставят колите си там.

В цялата драма не стана ясно как автомобил със специализиран режим на движение може да влезе на паркинга, ако се наложи. От община "Лозенец" извършват проверка. Редът за поставяне на подобно съоръжение е лесен.

Трябва решение на етажната собственост и заверена схема в общината, регламентираща транспортния достъп до имота. Жителите са категорични, че имат документи и ще спазят срока до вторник, за да ги внесат в общината.

Откакто в края на есента част от квартал "Лозенец" стана със зона за платено паркиране, исканията за поставяне на подобен тип "паркомебел" са се повишили, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
11
 
! Отговори
Лилава зона преди 6 години
Точно така! Иначе ще трябва пък живущите там да си оставят колите на площад "Ал. Батенберг"...И да започнат работа в сградата на "Московска".
13
0
 
13
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Не е в зона, защото тези с бариерката са от горен Лозенец :)
12
15
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На въпросните с бариерата дворчето ще се разтури до няколко дни, гарантирам. Доста прoсташко изпълнение- да си купят земята пред блока и да я заградят. Но не и общинската земя. Относно говорещата на диалект млада жена от клипа- драга, първо се научи да не мякаш, тогава лай. Някой кореняк жител на София да лае- да. Тази- направо да си върви там, откъдето е дошла. Друго- нямаш паркомясто към офиса, не ходиш с кола. Елементарно. Това го казвам като човек с 2 гаража в София и паркомясто към офиса.
11
2
 
17
 
! Отговори
Гратисчия 2к заплатa преди 6 години
Нямам кола, няма драма.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така, и накрая питайте всички милиони от платените зони в чий джоб отиват. Ама май само с питането ще си останем.
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първа селска гражданска война в действие.
8
2
 
61
 
! Отговори
Работещи преди 6 години
Питайте тези, които са ви дали офиси под наем, къде да паркирате. Питайте СО, която безразборно разреши в жилищни сгради да има офиси, болници, кръчми - без гаражи.Като няма ред и правила така ще е.Офисите в бизнес сгради, където има гаражи. Лекарски и стоматологични кабинети в болници, където има гаражи. Кръчми само с гаражи и на отделни парцели далеч от жилищни сгради.В кой е вината, ами в СО и НС - законотворците.Веднъж не се обедини този народ да си търси правата.Жалка картина.
7
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази ки-фла от клипа защо си мисли, че трябва да ходи на работа с кола, а колата да паркира пред дома на хората. Все едно някой да паркира пред гаража в селото й!
6
3
 
16
 
! Отговори
Произволни преди 6 години
А като земята е общинска, защо не е включена в зоната..?
5
7
 
39
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Прави са хората. Работещите да питат работодателя си къде да паркират.
4
4
 
47
 
! Отговори
se преди 6 години
Идиотизма на местните общински власти в България взема връх.За съжаление раздорите в махалите кварталите все повече ще се увеличават.Вината за безхаберието за това ,че се презастроиха големите градове е на политическите шмекери разграбили народната пара.Общинските власти не мислиха през 28 години демократична утопия за бъдещето а задоволяваха своите днешни нужди да спечелят парички за личен кеф.Сега този кеф ще го плаща народа с недоволство и междусъседски войни.
3
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да вдигат цента за паркиране, когато въздухът е замърсен над допустимите норми. Защо вместо това, да намалят цената на билета за градски транспорт.
2
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава глупост никъде по света, плащаш данъци, винетки пътни и накрая плащаш и когато си спрял. Hа кого са паркинзите, че и зони определят, нали са строени с наши пари. Плащаш на някой за да паркираш на твоя си паркинг. Върнете ДДС на хората и ДОД и тогавата правете зелени зони. Скапана държава 3 млн емигранти 3 млн пенсиии и администрация и още толкова и *** и 500 000 работещи
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 1много си смело зад монитора